Jump to content

eryas35

Üye
  • Posts

    229
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by eryas35

  1. bilirsinya, 17 dakika önce yazdı:

    Tek 8 taktığında  ne diyor.

    Tek 8 taktığımda aşağıdaki gibi normaldi her şey ekran görüntülerini alıp, tekrar 2. yi taktım. Bilgisayarı açtığımda açılışta ingilizce bir şeyler yazıyordu CPU/Memory tarzı tam anlayamadım. Kurulum yapmak için F1, devam etmek için F2'ye tıklayın dedi. F1'e bastığımda BIOS ekranı açıldı hiçbir şeyi değiştirmeden Kaydet ve Çık dedim. Sorun çözüldü. Yardımların için teşekkür ederim.

    8gb.png

    görev yöneticisi.png

    16 gb.png

    görev yöneticisi16gb.png

  2. bilirsinya, 31 dakika önce yazdı:

    Ramların yerlerini değiştirir misin. slot 1 i 2 ye slot 2 yi 1 e

    Ramlerin yerlerini değiştirdim sorun aynı devam ediyor. Sorunun donanımdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bilgisayar görüyor çünkü 2x8 GB olarak, sorun donanıma ayrılmış bellek miktarının 8.1 GB olması yani 16 GB rami bilgisayar tam olarak algılıyor fakat yarısından fazlasını donanıma ayırmış durumda 2 gündür yaptığım araştırmalar neticesinde henüz bir çözüme kavuşmuş değilim. 

  3. Bilgisayar aşağıda da görüldüğü gibi takılı ram miktarını 16 GB olarak görüyor. 2. resimde "Donanıma ayrılmış bellek 8.1 GB" olarak görünmekte bununla bir alakası olabilir mi? En son çözüm ramleri çıkarıp tekrar takacağım fakat çoğu kişide bu yöntem işe yaramamış. 

    takılı ram.png

    görev yöneticisi.png

  4. Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım bilgisayarımda bugün fark ettim ki 16 GB ram olmasına rağmen kullanılan ram aşağıdaki gibi 7,93 GB görünüyor. BIOS güncelledim fakat düzelmedi. Yıllardır her sorunumu çözen TNCTR bu sorunumu da çözer diye düşündüğüm için buraya yazmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    ram.png

  5. 1080P ve 720P filmleri ripleyen grup eskiden bir torrent sitesinde paylaşım yapıyorlardı (site linki vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden siteyi yazmadım) Bir kaç aydır ortalıkta görünmüyorlar. Bilgisi olan var mı acaba?

  6. Bilgisayarım yaklaşık 7-8 yıllık ama işimi görüyor yani hala çok iyi çalışıyor hiç kasmıyor diyebilirim. Chrome'da 5-6 sekme açabiliyorum. Ama bios güncellemeyi falan bilmiyorum. Bütün driverları kayboldu. Hiçbir driver kurmadan kullanıyorum yani :) Şu an Windows 10 kullanıyorum ama çok önceden yükledim ve güncelleme de yapmıyor. Final sürümü değil yani ama hiç sorun çıkarmadı. Memnunum. Windows 10'a devam etmeli miyim?

×
×
  • Create New...