Jump to content

red_d

Üye
  • Posts

    1067
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

red_d last won the day on April 26 2018

red_d had the most liked content!

4 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

red_d's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

833

Reputation

  1. Sanalda kurdum, ayarlarımı yaptım, programları ekledim. Wim imajını alıp daha önce sizden aldığım iso kalıbıyla kaydettim. Katılımsız ve programlı. Artık sistemlerimi bu şekilde hazırlıyorum ve gerçekten müthiş zaman ve emek tasarrufu sağladı. Teşekkürler @TR_by hocam. Aktif olarak kullanıyorum, sistem kurulumunda ve kullanımında hiçbir hatayla karşılaşmadım. Bu arada hocam, sistem hazırlarken hangi programı kullanıyorsunuz. NtLite vs. Bir de Windows temizlik araçları konusu vardı, baktım linkler silinmiş, elinizde varsa size zahmet tekrar paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.
  2. Abi post eski ama rica etsem offline mağazayı güncellemen ya da varsa güncel link göndermen mümkün mü? Teşekkür ederim.
  3. Yasaklı ürünler haricinde bireysel olarak istediğinizi alabilirsiniz. Batarya getirilmiyor ama şarj aletinde sorun yok. Esnaf değilim, Geçen ay 3 adet şarj aleti aldım, 2 tane 130w duvar tipi 1 adet 120w araç şarjı. 2 adet de 100w destekli şarj kablosu aldım, Hepsi 15 gün olmadan geldi. Aldığım ürünler Ülkemizde yok maalesef. Ülkemizde olanları da yurtdışından almıyorum, en fazla 10-15 tl kargo parası kadar fazladan fark veriyorum, o da beklememek için.
  4. Ürünün fiyatı 71 tl kargo 53 tl toplam 124tl. Bazı mağazaların gümrük anlaşması olmuyor, çoğu mağazanın var. Gümrük ücreti ödenmiş şekilde gönderiyorlar, zaten gönderim ücretinin biraz yüksek çıkmasını sebebi de bu. Dolar uçtuğu için son 1 aydır aliexpress ten alışveriş yapmıyorum ama gümrük ücreti ödenmiş olarak satın alırsanız (ki ben hep o şekilde alıyorum) aras kargo kapınıza kadar getirir. Yurtiçinde aynı fiyata bulursanız yurdışından almanıza gerek yok 15-20 gün beklemeyin. Güvenilirlik konusunda merak etmeyin bir sıkıntı olduğunda anlaşmazlık açarsınız en geç 15 gün içinde çoğunlukla 1 haftada paranızı kartınıza iade ediyorlar. Ben çoğunlukla yurtiçinde bulamadığım ya da olupta nadiren bulduğum ama yüksek fiyat yazılan ürünleri yurtdışından alıyorum. Yurtiçinde rahat bulabileceğiniz ürünün fiyatı vergisi kargosu derken yurdışında daha yüksek ya da aynı oluyor.
  5. Aliexpress ten aldığım ürünlerin haddi hesabı yok, çok ürün aldım. Türkiyedeki firmalardan daha güvenli. Yinede fiyat karşılaştırması yapın derim, dolar kuru ve yurtdışı posta ücretlerinden dolayı fiyat artmıştır. Hem aliexpress hem banggood dan vergisi ödenmiş bir şekilde ürün alabilirsiniz, gümrükle uğraşmadan aras kargo kapınıza kadar getirir, ortalama 2 haftada ürün gelmiş olur. https://m.tr.aliexpress.com/item/4001042313881.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.74f84779nnkX2D&browser_id=327ab4af7e9c4cedbd889c4e67ffc7a6&aff_trace_key=8f197c0ab8454234af6333e772e10af1-1639319140660-05399-nAeYz7Y&aff_platform=msite&m_page_id=bfldggulzccau6np17daf09888db28e6ef117c1125&gclid=
  6. Telefonunuzun hızlı şarj protokolünü öğreniseniz şarj cihazı seçmeniz daha kolay olur, mesela benim telefon xiaomi note 10 lite, desteklediği şarj protokolü qc4.0 maalesef kutusu da dahil hiçbir yerde yazmıyordu. Piyasadaki birçok şarj aletinde qc4.0 yok. Ben de çinden birçok protokolü destekleyen 130w şarj cihazı aldım, her türlü telefonu desteklemesinin yanı sıra pd3.0 desteğini kullanarak laptopları da şarj edebiliyorum. Bu arada telefoncularda adam akıllı şarj aleti bulmanız zor, internet üzerinden telefonunuzun şarj protokolünü destekleyen bir şarj cihazı aramanızı tavsiye ederim.
  7. Cümleten hayırlı bayramlar. Allah tekrarını nasip etsin.
  8. Hayırlı uğurlu olsun Emre kardeşim, multiboot ailesine kıymetli bir çalışma daha katıldı sayende.
  9. Ben de sordum.net ten gördüm, dün denedim. Konunun ana sitesi https://gadgetsrevived.com/ . Buradan daha fazla gadget e ulaşabilirsiniz, eski ama güzel şeyler var, tabi her gadget düzgün çalışmıyor, deneyip görmek lazım. Nostalji tadında ve kullanışlı şeyler.
  10. @mephistooo2hocam ellerine sağlık, sistemleri indirdim, lite olanı denedim, grub2 ile uefi başlattım sorunsuz. ilk açılışta yavaş olabilir demişsiniz pat diye açıldı çok hızlı. Ortalama bir kullanıcı için sistem lite değil, ne ararsan var zaten. Medya oynatıcı eng kalmış ayarlardan Tr yaptım, mobility centerden performans ayarlarına baktım nihai performans eklemiş ve varsayılan yapmışsınız, donanımı yeterli olan yeni nesil pc lerde gerçekten çok performanslı olmuş. Kısa süre kullandım gayet stabil olmuş tekrar ellerinize sağlık.
  11. Gözünü sevdiğim kardeşim ben yoğunluktan laptopun kapağını açamıyorum sen sözümün açıklamasını bekliyorsun 🙂 Ben bootice ile manuel hazırlıyorum sistemlerimi, şimdi hepsini buradan nasıl açıklayayım, kimi yerde cmd komutlarını kullanıyorum kimi yerde booticeden ayarlıyorum kimi yerde başka bir yazdırma ya da boot yöntemi kullanıyorum. Ayrıca bu işin uefi si var legacy si var biosu var, her biosun farkı var. Bunların hepsini nasıl anlatayım birkaç satırda.
  12. Kurtarma ve hata giderme, sistem yükleme, virüslerden uzak çalışma, yedekleme - geri yükleme, tam yetkiyle silme - kopyalama, açılmayan bilgisayara format atmadan önce sistem bileşenlerini kontrol etme vs vs... listeyi uzatmayım. Teknik servisler ve benim gibi meraklılar hala severek kullanıyor hocam, proje başladı beri SSTR, HBCD, DCL kullanmadım daha. Yani sesimiz çıkmıyor diye ilgimiz kesildi sanma Hala severek kullanıyoruz. Her depolama birimimin bir kısmını Kmboot ya da Kmpe ye ayırıyorum.
  13. Hdd nin laptoptan çıkma ya da ayrıca satılan harici hdd olması arasında fark yok. Bootice ile bölümleme yapıp her bölüme pbr ayarlayın, sisteminiz uefi ise sadece fat32 olan bootable kısımları görecektir. Biosunuz uefi modundaysa ntfs kısımlar bootable bile olsa görünmez.
  14. Taşınabilir hdd de var, laptoptan çevirdiğim de var, taşınabilir ssd de var. Farketmiyor, hatta bootice ile böldüğüm flaş bellekler de boot ekranında parçalı olarak görünüyor.
  15. Benim hdd 4 parça, 3 parçası bootable ve bootmanagerde 3 parçası da görünüyor. Bunu kontrol etmenin ya da bootable yapmanın en kolay yolu bootice kullanmak. Booticeyi açıp PBR (partition boot record) kısmına tıklayıp hddnizin bölümlerini seçin, eğer boot kaydı varsa zaten seçeneklerden biri işaretli olacaktır. Büyük ihtimalle de bootmgr işaretlidir.
×
×
  • Create New...