Jump to content

red_d

Üye
  • Posts

    1067
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by red_d

  1. Sanalda kurdum, ayarlarımı yaptım, programları ekledim. Wim imajını alıp daha önce sizden aldığım iso kalıbıyla kaydettim. Katılımsız ve programlı. Artık sistemlerimi bu şekilde hazırlıyorum ve gerçekten müthiş zaman ve emek tasarrufu sağladı. Teşekkürler @TR_by hocam. Aktif olarak kullanıyorum, sistem kurulumunda ve kullanımında hiçbir hatayla karşılaşmadım. Bu arada hocam, sistem hazırlarken hangi programı kullanıyorsunuz. NtLite vs. Bir de Windows temizlik araçları konusu vardı, baktım linkler silinmiş, elinizde varsa size zahmet tekrar paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.
  2. Abi post eski ama rica etsem offline mağazayı güncellemen ya da varsa güncel link göndermen mümkün mü? Teşekkür ederim.
  3. Yasaklı ürünler haricinde bireysel olarak istediğinizi alabilirsiniz. Batarya getirilmiyor ama şarj aletinde sorun yok. Esnaf değilim, Geçen ay 3 adet şarj aleti aldım, 2 tane 130w duvar tipi 1 adet 120w araç şarjı. 2 adet de 100w destekli şarj kablosu aldım, Hepsi 15 gün olmadan geldi. Aldığım ürünler Ülkemizde yok maalesef. Ülkemizde olanları da yurtdışından almıyorum, en fazla 10-15 tl kargo parası kadar fazladan fark veriyorum, o da beklememek için.
  4. Ürünün fiyatı 71 tl kargo 53 tl toplam 124tl. Bazı mağazaların gümrük anlaşması olmuyor, çoğu mağazanın var. Gümrük ücreti ödenmiş şekilde gönderiyorlar, zaten gönderim ücretinin biraz yüksek çıkmasını sebebi de bu. Dolar uçtuğu için son 1 aydır aliexpress ten alışveriş yapmıyorum ama gümrük ücreti ödenmiş olarak satın alırsanız (ki ben hep o şekilde alıyorum) aras kargo kapınıza kadar getirir. Yurtiçinde aynı fiyata bulursanız yurdışından almanıza gerek yok 15-20 gün beklemeyin. Güvenilirlik konusunda merak etmeyin bir sıkıntı olduğunda anlaşmazlık açarsınız en geç 15 gün içinde çoğunlukla 1 haftada paranızı kartınıza iade ediyorlar. Ben çoğunlukla yurtiçinde bulamadığım ya da olupta nadiren bulduğum ama yüksek fiyat yazılan ürünleri yurtdışından alıyorum. Yurtiçinde rahat bulabileceğiniz ürünün fiyatı vergisi kargosu derken yurdışında daha yüksek ya da aynı oluyor.
  5. Aliexpress ten aldığım ürünlerin haddi hesabı yok, çok ürün aldım. Türkiyedeki firmalardan daha güvenli. Yinede fiyat karşılaştırması yapın derim, dolar kuru ve yurtdışı posta ücretlerinden dolayı fiyat artmıştır. Hem aliexpress hem banggood dan vergisi ödenmiş bir şekilde ürün alabilirsiniz, gümrükle uğraşmadan aras kargo kapınıza kadar getirir, ortalama 2 haftada ürün gelmiş olur. https://m.tr.aliexpress.com/item/4001042313881.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.74f84779nnkX2D&browser_id=327ab4af7e9c4cedbd889c4e67ffc7a6&aff_trace_key=8f197c0ab8454234af6333e772e10af1-1639319140660-05399-nAeYz7Y&aff_platform=msite&m_page_id=bfldggulzccau6np17daf09888db28e6ef117c1125&gclid=
  6. Telefonunuzun hızlı şarj protokolünü öğreniseniz şarj cihazı seçmeniz daha kolay olur, mesela benim telefon xiaomi note 10 lite, desteklediği şarj protokolü qc4.0 maalesef kutusu da dahil hiçbir yerde yazmıyordu. Piyasadaki birçok şarj aletinde qc4.0 yok. Ben de çinden birçok protokolü destekleyen 130w şarj cihazı aldım, her türlü telefonu desteklemesinin yanı sıra pd3.0 desteğini kullanarak laptopları da şarj edebiliyorum. Bu arada telefoncularda adam akıllı şarj aleti bulmanız zor, internet üzerinden telefonunuzun şarj protokolünü destekleyen bir şarj cihazı aramanızı tavsiye ederim.
  7. Cümleten hayırlı bayramlar. Allah tekrarını nasip etsin.
  8. Hayırlı uğurlu olsun Emre kardeşim, multiboot ailesine kıymetli bir çalışma daha katıldı sayende.
  9. Ben de sordum.net ten gördüm, dün denedim. Konunun ana sitesi https://gadgetsrevived.com/ . Buradan daha fazla gadget e ulaşabilirsiniz, eski ama güzel şeyler var, tabi her gadget düzgün çalışmıyor, deneyip görmek lazım. Nostalji tadında ve kullanışlı şeyler.
  10. @mephistooo2hocam ellerine sağlık, sistemleri indirdim, lite olanı denedim, grub2 ile uefi başlattım sorunsuz. ilk açılışta yavaş olabilir demişsiniz pat diye açıldı çok hızlı. Ortalama bir kullanıcı için sistem lite değil, ne ararsan var zaten. Medya oynatıcı eng kalmış ayarlardan Tr yaptım, mobility centerden performans ayarlarına baktım nihai performans eklemiş ve varsayılan yapmışsınız, donanımı yeterli olan yeni nesil pc lerde gerçekten çok performanslı olmuş. Kısa süre kullandım gayet stabil olmuş tekrar ellerinize sağlık.
  11. Gözünü sevdiğim kardeşim ben yoğunluktan laptopun kapağını açamıyorum sen sözümün açıklamasını bekliyorsun 🙂 Ben bootice ile manuel hazırlıyorum sistemlerimi, şimdi hepsini buradan nasıl açıklayayım, kimi yerde cmd komutlarını kullanıyorum kimi yerde booticeden ayarlıyorum kimi yerde başka bir yazdırma ya da boot yöntemi kullanıyorum. Ayrıca bu işin uefi si var legacy si var biosu var, her biosun farkı var. Bunların hepsini nasıl anlatayım birkaç satırda.
  12. Kurtarma ve hata giderme, sistem yükleme, virüslerden uzak çalışma, yedekleme - geri yükleme, tam yetkiyle silme - kopyalama, açılmayan bilgisayara format atmadan önce sistem bileşenlerini kontrol etme vs vs... listeyi uzatmayım. Teknik servisler ve benim gibi meraklılar hala severek kullanıyor hocam, proje başladı beri SSTR, HBCD, DCL kullanmadım daha. Yani sesimiz çıkmıyor diye ilgimiz kesildi sanma Hala severek kullanıyoruz. Her depolama birimimin bir kısmını Kmboot ya da Kmpe ye ayırıyorum.
  13. Hdd nin laptoptan çıkma ya da ayrıca satılan harici hdd olması arasında fark yok. Bootice ile bölümleme yapıp her bölüme pbr ayarlayın, sisteminiz uefi ise sadece fat32 olan bootable kısımları görecektir. Biosunuz uefi modundaysa ntfs kısımlar bootable bile olsa görünmez.
  14. Taşınabilir hdd de var, laptoptan çevirdiğim de var, taşınabilir ssd de var. Farketmiyor, hatta bootice ile böldüğüm flaş bellekler de boot ekranında parçalı olarak görünüyor.
  15. Benim hdd 4 parça, 3 parçası bootable ve bootmanagerde 3 parçası da görünüyor. Bunu kontrol etmenin ya da bootable yapmanın en kolay yolu bootice kullanmak. Booticeyi açıp PBR (partition boot record) kısmına tıklayıp hddnizin bölümlerini seçin, eğer boot kaydı varsa zaten seçeneklerden biri işaretli olacaktır. Büyük ihtimalle de bootmgr işaretlidir.
  16. Ellerinize sağlık kardeşim, birçok eski makineye kurduğum vazgeçilmez sistemi güncelleyip sunduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu arada sürekli kurduğum bir sistem olduğu için kısa bir deneyim özeti geçeyim. 2008 den kalma AMD cpu Tek çekirdek, 2 gb ddr2 800mhz ram, onboard ekran kartı üzerine kurulu sistem harika bir performans verdi. Bunun dışında netbooklar için de harika bir sistem, intel atom 1.5 ghz cpu ve 2 gb ddr2 ram üzerine kurdum canavar gibi çalışıyor. Win7 starter aramayı unutun.
  17. Ellerinize sağlık kardeşim, eski makinelere kurduğum vazgeçilmez sistemi güncelleyip sunduğunuz için çok teşekkür ederim.
  18. Sitede bu sistemin saf hali vardı, onu bi deneseniz, güncelleme entegre edilmemiş hali. https://www.tnctr.com/topic/704046-windows-81-with-bing-single-language/
  19. İso içinden kullanmadığınız sistemlerin wim dosyalarını silin sorun olmaz, açılışta görünmeye devam eder, eğer yapabilirseniz menüleri düzenleyebilir ve sildiğiniz sistemlerin boot girdilerini de silebilirsiniz, böylece başlangıçta görünmez.
  20. Klavyenin içini açma imkanınız varsa bir bakın belki bir voltaj regülatörü vardır, ams1117 3.3v ya da benzeri bir regülatör varsa 5 volt usb den besleseniz bile voltajı 3.3 e sabitler.
  21. Aynen, isodan olamaz çünkü ben de sorunsuz kullanıyorum. İso eksik indiyse bu hatayı verebilir daha önce karşılaşmıştım, ondan dedim md5 kontrolünü. Bazen de virüs programları sapıttırıyor belki ondandır, rufus dosyaları flaşa aktardıktan sonra silmiş olabilir.
  22. Başka bir hata vardır belki, multibootlar üzerinden kurarken bazı kurulum yöntemlerinde (kurulum dosyaları eski olduğu için) bu hatayı aldığım oluyordu ama ben de işi sağlama almak için rufusla flaş bellek üzerinden kuruyorum, casper üstadın sistemini son 1 ayda en az 25-30 bilgisayara kurmuşumdur, hiç hata almadım. İso dosyasının eksik inmiş olma ihtimali geliyor aklıma. md5 değeri kontrol etmek lazım.
  23. Çoğunlukla x64 hocam, x86 makine nadir denk geliyor, bazen de windowslu tabletler var bilirsiniz onlara x86 uefi kuruluyor, orada lazım oluyor, güncel olup key sormasın yeter. Aciliyeti yok hocam, şu an ki isolar bile bayadır işimi görüyor ama bu sistem gerçekten çok güzel, güncel halinin arşivimde durması bile kafa rahatlığı gerçekten. Eliniz değerse geniş bir zamanınız da bekleriz inşallah.
  24. Konuları kontrol ettim, @casper0007 hocam 4 mart ve 6 martta paylaşım yapmış Yani dediğiniz büyük güncellemeleri içeriyor mu emin değilim, umarım içeriyordur. Neyse şu haliyle güzel çalışıyor. Sistemin programsız sadece güncelleme entegreli halini paylaşacak olursanız takipteyim hocam. Bana sadece güncel, kurulumda key sormayacak, bir de defender deaktif olan bir sistem lazım, gerisini zaten biz hallediyoruz, driver-program-ayar vs. Bize gelen makineler maalesef çok eski, 2 çekirdek işlemciyle ddr2 2gb rama seviniyoruz Yine de tecrübemi paylaşmak isterim, 8.1 Bing sistemi windows 7 starter den bile çok daha performanslı ve stabil çalışıyor.
  25. @Emre028 hocam, okullarımızda bir proje başlattık. Eski masaüstü, netbook, notbook ne bulursak toplayıp cihaz ihtiyacı olan öğrencilere veriyoruz. Bu sistemi öğrencilerimin eski pclerinde uzaktan eğitim için kuruyor kullanıyoruz, çok da memnunuz. 2008 den kalma tek çekirdek amd işlemci ve 2gb ddr2 ram da bile gayet güzel çalışıyor. Zoom, eba sorusuz çalışıyor (gerçi eba da zoomun alt yapısını kullanıyor) . Daha önce @casper0007 hocamın paylaştığı sadece güncelleme içeren, key ekranı gelmeyen, defender kapatılmış versiyonu kullanıyoruz. Sanırım son güncellenmiş hali üzerinden 1 yıl kadar geçti. Aklıma takılan bir mevzu var sormak istedim. Sistemlerden siz daha iyi anlarsınız. İsolara yine saf haliyle sadece güncellemeleri entegre etsek bu güncellemeler bilgisayarları hızlandırır mı yoksa kaynak ihtiyacını arttırıp yavaşlatır mı? Biliyorsunuz bazen güncellemelerle gelen özellikler ram ve işlemci kullanımını arttırıyor, eski makinelerde eski güncellenmemiş sistemlerin daha randumanlı çalıştığı oluyor. Yani kısaca bu sistemi güncellemek eski bilgisayarlar için iyi mi olur kötü mü olur?
×
×
  • Create New...