Jump to content

mmtsahindmn

Üye
  • Posts

    248
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mmtsahindmn

  1. crasadure, 23.04.2023 - 17:10 yazdı:

    Grub2 File Manager_Grub4DOS ile Perfect XP Kurulumu

     

     

    Grub2FM ile Windows XP Kurulumu Adım 1 ve Adım 2 İşlemlerinin Video Anlatımı(Ses Yok, Görsel Anlatım)

     

    Üstadım ağzına sağlık, söylediklerinde haklısın lakin benim koymuş olduğum sistemde bir hata veya bozukluk yok çünkü ben 2 yıla yakındır bu sistemi gfx menü olmadan ventoyda kullanıyordum, sadece kanalımda Xp de sorun yaşayanlar için sorunsuz bir kurulum için birde sadece USB ye hazır yazılan ve gfx menü de koydum, evet haklısın grub2fm de Xp isosunu tanıyor ama adım 1 ve 2 de bağzı bilgisayarlarda mavi ekrana düşerken bağzı bilgisayarlarda ise Xp ISO dosyası memdisk yaparken mavi ekrana düşüyor, bu yüzden grub4dos olması her türden bilgisayara yüklenmesi açısından en iyisi, ek olarak benim kast ettiğim menulist i grub4dos ile açma mantığını sen de videodanda göstermişsin burada sadece gfx menüye önem vermediğim için detaylı bir açıklama yapmadım.. amaç bir şekilde Xp yi kurmak.. söylediğim gibi bu sistemi ben ventoy da 2 yıla yakındır kullanıyorum bir sorun yaşamadım ama diğer yöntemlerde yaşadım.. üstadım son olarak şu ventoyda grub4dos a geçme olayını ayrı bir video ve dosya olarak paylaşır mısın hepimiz faydalanalım.

    Edit üstad birde haklı olduğun bir başka konu da USBmenu klasörünü USB dizinine klasör olarak atın demeyi de unutmuşum.. 

    • Like 1
  2. ventoy içerisine

    awengers44, 12.06.2022 - 15:39 yazdı:

    Bahsettiğiniz sorun muhtemelen legacy/bios ta oluşuyor. Bunlar vb diğer sorunlar için alternatif kurulumun olduğu Ventoy + Grub2FM çalışması ve diğer eski sistemlerde de çalışacak şekilde boot edebileceğiniz çalışmalar mevcut. Sistemler geliştikçe beraberinde gelişen diğer donanım ve sürücü sorunları her zaman olacak, o yüzden kurulum işleri ile uğraşıyorsanız cebinizde farklı boot ve multiboot sistemlerin olduğu çalışmalar olmak zorunda maalesef.

    grub2fm ile de yaptım ama bu seferde sabit disk görmüyor hatası alıyorum..

    By_FaRuK, 12.06.2022 - 16:32 yazdı:

    Geçen gün Casper Nirvana eski model bir notebook a kurulum yaptım.

     

    Bu sistem ile boot ettim. Ventoy boot oldu fakat ne iso dosyası, ne wim dosyası hangisini secsem imleç yanıp söner durumda kaldı ve ilerlemedi. Aynı usb üzerinden tekrar boot edip Grub2fm e geçiş yaptım ve sorunsuz kurulum yaptım.

    Yani kısaca her sistem her donanımda sorunsuz çalışacak diye bir kaide yok.

    Alternatifler her zaman yedek olarak bulundurulmalıdır.

    hocam ben de bu yöntem ile deniyorum ama sonuç alamıyorum

  3. Arkadaşlar şöyle birşey fark ettim, 2. Monitorde ekran kartı değerleri açtım ve oyunu açtım, vram saat hızı mhz değeri birden düşüyor.. boşta ve diğer oyunlar mesela csgo gibi oyunlar hiç düşmüyor hep yüksek ama fifaya girince 1700 lerde olan değer 10 veya 20 ye düşüyor 

  4. mehmetrslan, 8 saat önce yazdı:

    bilgisayar >sağtık özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş>ortam değişkenleri>yeni diyerek 2 ekrana da fifa07.exe yi ekleyip deneyebilir misin

    yaptım,sonuç değişmedi..

    casper0007, 3 saat önce yazdı:

    Bu tarz uygulamalar ek yazılım ısteyebılır java direkt visual vs iyice araştırmanızı tavsıye ederım

    yok hocam hepsi yüklü, diğer bilgisayarlarda sorunsuz çalıştıgını tekrar belirtmek isterim aynı iso ile format atıldı..

  5. zazabager, 9 saat önce yazdı:

    Bilgisayarinin Anakartının üretim tarihini kontrol ettin mi? Eski ise ona göre bir işletim sistemi kumani tavsiye ederim. Windows 11 tam olarak gelişimini tamamlamış bir işletim sistemi değil. Bir bilgisayarda sorunsuz çalışır, diğer bilgisayarda aşırı sorunlu olur. O yüzden Örneğin Windows 10 1809 sürümü (2018 ve öncesi üretilen anakartlarda mükemmel performans sağlar), üretim tarihine göre sistemi değiştirmeni öneririm.

    Bu da işe yaramazsa sorunun donanımsal olduğu (Ekran Karti, İşlemci vb.) neredeyse kesinleşir.

    ZBDXDIAG.png

    1809ZB.png

    anakart modeli yeni, sırf bu işletim sistemi olayı yüzünden 2 hafta önce, ilk olarak windows 10 1803 kurdum yine açılmadı :) daha sonra windows 10 1809 kurdum yine açılmadı :)

  6. zazabager, 12 saat önce yazdı:

    Uyumluluk modunu denememiş isen denemeni tavsiye ederim, umarım işe yarar.

    "Oyunun kısayoluna sağ tıkla-Özellikler-Uyumluluk"

    zb.png

     

    zb.png

    bunu denememiş olabilir miyim 😁 en buşta bunları denedim ustam

    alias007, 11 saat önce yazdı:

    Google da açılmama nedeni genellikle kurulum esnasında DirectX den kaynaklandığı belirtilmiş. Hatta kurulum dosyalarından macromedia yı da silinmesini istemişler.

    Kısacası yeniden sıfır kurulum yapıp tekrar deneyiniz. Sanal sürücüden değil de kurulum dosyalarını bir klasöre çıkarıp oradan Direct X ve Macromedia klasörlerini silip AutoRun.exe ye basarak kurulumu yapıp deneyiniz.

    İlgili Kaynaklar:
    http://sairintamircidukkani.blogspot.com/2015/08/fifa-2007-direct-x-sorunu-cozumu-cok.html

    FIFA 2007 windows 11 kurma videosu

    bunu zaten yaptım,kurulum ile ilgili sorun yaşamıyorum ki diğer bilgisayarlara aynı yöntem ile kurdum.. onlarda sorunsuz çalışmakta

    zazabager, 11 saat önce yazdı:

    Ayrıca Laptop'ta Windows Defender Devredışı bırakılmış veya kaldırılmış ise, kendi bilgisayarında da Defenderi devredışı bırakıp denemeni tavsiye ederim. Zira Windows Defender, bazı uygulama ve oyunlara saçma sapan tepkiler verebiliyor.

    yaptım,sonuç hüsran 😒

  7.  

     

    iomerg, 3 saat önce yazdı:

    ekran kartını devre dışı bırakıp denedin mi

    bunu yaptım anakarttan görüntü alamadım yine takmak zorunda kaldım ekran kartını, ki  zaten ekran kartı takılı olması lazım ki diğere işerimi de halledeyim, oyuz çıktı vs

    zazabager, 2 saat önce yazdı:

    "Denetim masası-Program ve Özellikler-Windows özelliklerini Aç Kapat" bölümündeki "Eski bileşenler"in açık olduğundan emin olduktan sonra "Microsoft Visual C++" programlarını yuklersen açılabilir.

    zb.png

    bu zaten açık olmazsa oyunu hiç açmıyor,bu hepaçık

    byprogressive, 43 dakika önce yazdı:

    Crack le alakalı bir durum olduğunu hatırlıyorum. Daha önce ben de çalıştıramamıştım ama farklı bir crack bulup onu denemiştim problem olmamıştı. Araştırın isterseniz.

    alakası yok aynı setupla diğer bilgisayarlar sıkıntısız çalışıyor

    deli_petro06, 1 saat önce yazdı:

    Windows 10' da eski oyunlar için indeo 4,5-5,1 codecleri ve 16 bit desteği gibi bir takım özellikler vardı. Windows 11' de bunlar var mı bilmiyorum. Eski oyunları oynayabilmen için gerekli olduğu söyleniyor. Yazdıklarından bana crackle alakalı bir sıkıntı gibi geldi...

    alakası yok aynı setupla diğer bilgisayarlar sıkıntısız çalışıyor

  8. bozart, 8 saat önce yazdı:

    Uyumlu değil ondandır.. Olmazsa şöyle yapın ekran çözünürlüğünu 1024x768 vss yapıp düşürün bakalım olacak mi

    bunu daha önce denedim.. olumsuz

     

    MrRush, 14 saat önce yazdı:

    Oyun çok eski ve kullandığın işletim sistemi yeni olduğu için olabilir mi?

    hayır değil, laptopda windows 11 oyun sorunsuz çalışıyor

  9. merhabalar, yeni bir bilgisayar topladım. bilgisayar çok güçlü olmasına ragmen çok düşük gereksinimler isteyen fifa 07 açılmıyor,şöyle ki açılıp hemen kapanıyor yada açıyorsun tam maça başlıcakkken oyundan atıyor, aklınıza gelebilecek her türlü yöntemi denedim,denediklerim şöyle;

    uyumluluk modu

    dep

    ektan kartı voltaj yükseltme ve düşürme.

    şuraya video da koydum 

    https://file.io/6dJ3APzuACZO

    sistem;

    ryzen 5 3500x

    rx5500xt 8gb

    16 gb ram

    windows 11 pro uefi

×
×
  • Create New...