Jump to content

akyildiz

Üye
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by akyildiz

  1. WMA Yazar Topluluğunda bir yazar olarak ilk yazımı yayınlıyorum.Bildiğiniz üzere Google Chrome gün geçtikçe yenileniyor bazı yenilikler hoşumuza gitsede bazılarını beğenmiyoruz. Google Chrome yeni sürümüyle beraber Yeni Sekme(New tab) sekmesinide değiştirdi.Google Chrome kullananların bu yeni sekmeyi beğenmediklerini gördüm ve bende küçük bir araştırma yaparak Yeni Sekme sayfası içinde nasıl kendi kodlarımızı kullanabileceğimizi buldum. Ve şimdi araştırmam sonucu elde ettiğim sonuçları sizlere sunacağım smile.gif

    Kendi kodlarımızı yerleştirebilmemiz için Google Chrome'da küçük bir uzantı yazmamız lazım.Bildiğiniz üzere Google Chrome uzantıları manifest.json ve html sayfalarından oluşuyor.

    Öncelikle uzantımız için masaüstünde bir klasör oluşturun. Ve klasörün içine girip manifest.json isimli bir dosya oluşturun. .json dosyanın uzantısı olacak.

    manifest.png

    Ve manifest.json dosyasını herhangi bir not düzenleme aracı ile açın Not Defteri-Notepad++ gibi. Ben Notepad++ kullanıyorum.

    Dosyanın içine aşağıda verdiğim kodları yerleştirin ve UTF-8 Bomsuz olarak kodla seçeneği ile kaydedin.
     
    Kod:
    
    

     

    {
      "name": "YeniSekmeDeğiştirici",
      "version": "0.1",
      "incognito": "split",
      "chrome_url_overrides": {
        "newtab": "bos.html"
    

     

    Google Chrome'unuzu açın. İngiliz Anahtarı>Araçlar>Uzantılar sağ taraftan Geliştirici Modu'nu seçin. Paketlenmemiş Uzantıyı Yükle butonuna tıklayın. Uzantınızın olduğu klasörü seçip tamama tıklayın. Eğer herşeyi eksiksiz yapmışsanız uzantı ekranına uzantınız eklenecektir:
    sekme.png
     


    bos.html yerine http://google.com.tr yazarsın işte oldu :)

    eğer çalışmassada bos.html oluşturup içine <meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://google.com.tr"> yazarsın

  2. Arkadaşlar gözümde astigmat olduğu anlaşılınca bende internette araştırma yaptım. astigmat olunca aşağıdaki resme bakınca renk farklılıkları gözüküyormuş. eğer bütün alanlar aynı renkte gözüküyorsa gözünüzde astigmat yok yada yok denecek kadar azmış. Sizde bu testi 50 - 60 cm kadar uzaklıktan denerseniz cevaplarınızı yazarmısınız. Ben gözlükle baktığım zaman tümü siyah gözüküyor, bakmadığım zaman alt kısımları biraz kahve gözüküyor.

    gt055.gif

  3. arkadaşlar windows 8 marketten bazı uygulamalar satın aldım ancak bunları bilgisayardaki başka kullanıcıların da kullanmasını istiyorum pcdeki diğer kullanıcıda yine satın almamı istiyor uygulamayı ne yapmam gerekiyor acaba aynı uygulamayı kullanabilmek için?
  4. [quote name='TornadoEffect' timestamp='1351884586' post='1252778']
    [spoiler][img]http://upanh.gome.vn/Pt.png[/img][/spoiler]
    [color=#0000FF][b]Windows Loader v120810.1231 By DOSHA[/b][/color]
    [code]http://letitbit.net/download/84512.8d81abc0d5a33ccb925dc78d46bd/Win8_Loader_v120810.1231.rar.html
    http://www.secureupload.eu/r0snt1jtfh45/Win8_Loader_v120810.1231.rar
    http://www.secureupload.eu/vvwrjg612tc5/Win8.Lo_a_d_e_Snorgared.rar
    http://uploaded.net/file/ld5krsz3/Win8.Lo_a_d_e_Snorgared.rar
    http://lumfile.com/00iml00taabe/Win8.Lo_a_d_e_Snorgared.rar.html[/code]
    [color=#FF0000]Böyle bir şey dolaşıyor piyasada ne kadar güvenilir ve sağlamdır bilemem ama denemek isteyen için veriyorum.Denenmemiştir.[/color]
    [/quote]

    abi update yapıyormu birde deneyen var mı onlarda söyleyebilir
  5. ilk sorunu çözmek için kurmak istediğin bölümü sil tekrar yeniden oluştur biçimlendirme yapma seç ve devam et windows sürücüyü birincil yapacaktır yani C'den boot edecektir 2. sorun bence dvd bozuk flashtan formartı tavsiye ederim notebooklarda sorun çıkıyor çünkü

    chip onlinede görmüştüm win7 - 8 işe yarıyormuş, hatta vistada bile yarayabilir denemiştim

    http://www.chip.com.tr/haber/windows-8-i-usb-den-nasil-yukleyebilirsiniz_36618.html
  6. Arkadaşlar size yine birşey sormak istiyorum en temiz formatı nasıl atabiliriz ilk olarak zaten yavaş format atmamız gerekiyor bu hatalı yerleri düzeltiyor hdd de peki bu işlem dosyalarıda tamamen kurturılmayacak şekilde temizler mi yoksa kendimiz mi live cdlerle temizlemeliyiz vede bu hddnin hızlanmasına neden olur mu yani hddnin içindeki dosyaları kurtarılmayacak bir şekilde silersek pc hızlanır mı ama bu işlemde zaten bir dosyayla üstüne yazılarak yapılıyor kısacası hddyi ilk aldığımız güne nasıl döndürebiliriz yani eski verilen üstüne yazmadan tamamen resetleyip windows kurabilir miyiz, cevaplayanlara teşekkürler.
  7. Arkadaşlar nasipse Win8 kuracağım acaba pcde hangi antivirüsü kullanmalayım? Defender iyi internete girerken falan yavaşlatmıyor ama diyelim bir klasörde exe dosyaları var bunları arkaplanda tararken çok yavaşlıyor benim aklıma Avira Free Antivirüs ve Avast Free antivirüs geliyor bunların dışındada başka bir güvenlik programı istemiyorum acaba hangisini kullanmalıyım yoksa Defender mi kalmalı ? cevaplarınız için teşekkürler
×
×
  • Create New...