Jump to content

Bia

Üye
  • Posts

    124
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Male
  • TR

Recent Profile Visitors

3883 profile views

Bia's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

21

Reputation

  1. İlgili linke gidiyorum şimdi. Kurulum aşaması öce Windows 11 daha sonra Pardus şeklinde oldu. Mesajınız için ayrıca teşekkürler. Çok kolay bir şekilde hallettim Grub kısmını da kendime göre birazcık kişiselleştirdim Zor bir yanı yok gerçekten çok basit.
  2. VMware Workstation Kurulum için; 1. I will install the operating system later. seçeneğine tıklayın Next butonuna basıyoruz. [url=https://www.hizliresim.com/9skirjs][img]https://i.hizliresim.com/9skirjs.jpg[/img][/url] 2. Guest operating system kısmından Other'i seçneğine tıklayıp Version kısmından da MS-DOS'u seçip Next diyerek ilerliyoruz. [url=https://www.hizliresim.com/39igc0m][img]https://i.hizliresim.com/39igc0m.jpg[/img][/url] 3. Bundan sonraki ayarları kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Yukarıdaki işlemleri yaptığınız taktirde VMware Workstation kurulumunda sorun yaşamazsınız. Test edilip onaylanmıştır.
  3. Merhabalar, an itibari ile bilgisayarıma ikinci işletim sistemi olarak Pardus-21.0-GNOME-amd64 iso'sunu kurdum. Deneyimlemek istiyorum fakat ufak bir sorunum var. Boot kısmında seçenek olarak çıkmıyor. Alternatif Setup kısmına tıklayınca bios options'a giriyor oradan windows'u seçip açabiliyorum yok mu bir alternatif?
  4. Arkadaşlar benim bilgisayarım işlemci olarak desteklemiyor tpm'yi fixlesem kurulumda sorun çıkar mı? Bilgisayarımın Özellikleri; Dell Inspiron 5521 / Intel Core i5 3337U 1.8GHz / 2.7GHz / 8GB / 1TB / 15.6" Hocam işlemciniz destekliyormuydu?
  5. Bilgisayarım bir dizüstü. RAM desteği en fazla 1GB'a kadar. Daha fazla yükseltme yapma imkanı yok (üzerindeki RAM 15TL'ye alınıp takıldı). Dediğiniz gibi bir işletim sistemi ile Rahatlıkla ofis işleri yapılabilirse, müzik dinlemek, internette gezinmek, ofis dosyaları ile çalışmak vb gibi hemen kurayım. Teşekkür ediyorum :)
  6. Merhabalar, elimde çok eski bir bilgisayar var hala ayakta. Sorunsuz çalışıyor lakin kasıyor. Bu özelliklere sahip laptop için bana öneride bulunabilir misiniz?
  7. Hangi sanal makinada kurdunuz acaba oracle virtual box'ta kurulmuyor. Yardimci olursan cok sevinirim? Konu hortlayacak ama kusura bakmayin
  8. Oracle VM VirtualBox'a PhoenixOS kurmak istiyorum ama bir türlü kurulmuyor.20 defa denedim olmadı. Kurup test edebilen var mı sanal makinada. Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Memoli

      Memoli

      Yönetmen hemşehrim olur.Filmi duymuştum ama izleme fırsatım olmamıştı.

      İniyor bakalım.Teşekkürler

    2. mustafakarasan

      mustafakarasan

      rafadan tayfa göbeklitepe vamı acaba nerden bulurum

  9. Sağ klikten yeni metin belgesi oluştur gitti, Yardımcı olabilecek var mı?https://i.resimyukle.xyz/I7AVN9.png

  10. Bu silinen önbellekleme yoluyla telefonun hafızasına kaydedilen tampon bellekteki dosyalarıdır. Facebook, twitter, ınstagram, scorp, opera, chrome vb uygulamarda yaptığın işlemler belleği kaydediliyor dolayısıyla da silinen dosyalar bu uygulamaların kullanımında ouşan artık dosyalar oluyor, o boyutlarda olmasının nedeni o. Dediğim klasörlere gelince; o klasörleri silmiş olsan da zamanla tekrar yerine geri gelecektir sebebine gelecek olursak, telefonun kendi stock uygulamaları ya da senin sonradan kurmuş olduğun uygulamaların klasörleridir.
×
×
  • Create New...