Jump to content

Cezays

Üye
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

İletişim Bilgileri

  • Facebook
    https://www.facebook.com/yusuf.ceyran.54
  • Twitter
    https://twitter.com/YsfCyrn
  • Google+
    http://yusufceyran.blogspot.com/

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

390 profile views

Cezays's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

  1. Paylaşımını faydalı bulmakla birlikte biraz daha açıklamanı rica edeceğim.Tam olarak bu kodu hangi konsola yazacağız.. ?
  2. http://www.youtube.com/watch?v=KCRHIqikzwk arkadaşlar bu videoda downgrade işlemini göstermiş ancak sadece asus için geçerli.   Yine ben.:D
  3. bukibuks33     İlginiz için teşekkürler. Yetkili Servis bios downgrade için "-siz yapamazsınız servise getirmeniz gerek" diye bir ifade kullandı.Yanlış yaptı.Burada koskoca tnc arşivi var.Evelallah yaparız yapmasına da bir harici disk ve sizinle iletişimi devam ettirebileceğim yedek bir bilgisayar lazım.İhtiyacım olan tüm donanımlarda Adana'da.Neyse artık olmadı memlekete dönünce  bu işe yoğunlaşacağım.. Bu konu ile ilgili son mesajımdı.Desteğinden dolayı teşekkür ederim TNC-TR.
  4. Konunun uzamasını istedim.Çünkü her arkadaştan çok çeşitli yöntemler öneriler geliyor. Şuan harici diskim yanımda değil.Eğer yanımda olsaydı binbir türlü yöntem denerdim. Bilgilerimi kaybetmeden diski mbr ye dönüştüremezmiyim.Ya da Biosu sıfırlayamazmıyım. Şuanda üç sorunla karşı karşıyayım : -Bir driver programı yükledim ve sistemin usb veri yolu ayarları değişti ayrıca ekran kartında da gözle görülür performans değişiklikleri oldu. -Harici diskim yanımda değil ve bilmeden bios güncellemesi yapmış bulunmaktayım format atamıyorum.Aslında endişe ediyorum format atayım derken bilgilerimin silinmesinden endişe ediyorum. -Son olarak bios sıfırlama işleminin nasıl olacağını bilsemde dediğim gibi finallerin yaklaşmasından ve programlama ödevleri olduğundan dolayı kısa süreli bir çözüm gerekiyor.
  5. Lastman     Öyle anlamana sebep olduysam özür dilerim.Dikkate almama değil.Zaten yanlış hatırlamıyorsam flash bellek ile sisteme format atılıyor.Ama ben ilk hale dönmesini istiyorum.Flash belleği sürekli kullanan birisiyim.Hazır CD ler dururken sürekli flash belleğe boot etme vb işlemlerle uğraşmak istemiyorum.Ayrıca CD açılıyor.Sadece boot etme esnasında GPT uyarısı çıkıyor.O zaman sen şunu demek istiyorsun.UEFİ ayarı ile Cd den de format atabiliriz.Eğer böyle birşey oluyorsa sorun büyük ölçüde hallolmuş demektir.
  6. Hayırlı Cumalar.   -Şu soruyla başlamak istiyorum.Neden Asus Laptoplar da Paragon dışındaki disk partiton programları çalışmaz? (Anakart sıkıntısı olmayan normal bir laptop için)   -Ayrıca GPT sistemli bir harddisk neden windows 8 format Cd'sini kabul etmez.Yani araştırmalarımda bir çelişki mi mevcut.GPT sisteminin yeni teknolojiye daha uyumlu olduğunu,windowsun daha hızlı açılmasında yardımcı olduğunu duymuştum.Bu GPT yeni özellikler getiriyor fakat burada formatı neden kabul etmiyor.   -Bios sıfırlama işlemi yapılarak daha hızlı ve daha kolay sonuca ulaşılmazmı.   Denedik windows 8 CD'si üzerinden ancak DİSK PART uyarı verdi diskin biçimlendirilmesi gerek diye.Tahminim o ki Windows 7 CD'sini kullansakta aynı hatayı verir.Saygılarımla..
  7. Daha yeni bir yöntem duydum.Windows'u kapatmadan dahi disk dönüşümü yapılabiliyormuş.Hemde dosyaları kaybetmeden.Sizce böyle birşey denemelimiyim. ArminVB görüşlerini değerlendireceğim.Ancak bu konuda çok sıkıntı çeken arkadaş var.Bios güncellemesinin bu kadar sorunlu olduğunu biliyordum ama nefsime biran yenik düştüm ve bende güncelleme yaptım.Ancak daha farklı daha çeşitli bilgilendirme olması açısından konuyu biraz daha araştırmayı düşünüyorum.Çok insan var bu sorunla karşılaşan.Ayrıca tnctr'nin facebook sayfasını beğenmeme gibi bir hata da bulunmuşum.Bağış konusunda arkadaşlar arasında sizin için maddi destek toplama sözü veriyorum.Bilgilendirmelerinizin devamını bekliyorum.. GPT sisteminin daha güvenilir ve daha hızlı olduğunu duydum.Ayrıca sanırım harddisk biçimlendirmesi yapmadan  bu sorundan kurtulamayacağım.Bios sıfırlamasını nasıl yaparım orasıda ayrı bir konu.Neyse maden kazasındaki şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek bu yazımı bugünlük sonlandırıyorum.Yarın aynı yerden bu sorunlar yumağını çözmek için sizlerle ve asusTek computer inc. ile iletişim içerisinde olacağım.. Hayırlı geceler...
  8. Ancak windows 7 ile de biçimlendirmeyi kabul etmediğine şahit oldum.Asus laptoplarda daha önce benim ve birçok arakdaşın başınada geldi.Normal format cd leri ile format asusların yeni bilgisayarlarında işe yaramıyor en azından ben öyle zannediyorum.Ancak xp ile denememiştim.Konuyu biraz daha açacak olursak.Benim bios güncellemesi gelen sorunlarımdan birtanesiydi gpt dönüşümü.Daha birçok sorun olabilir.Bunu kökünden halletmemin daha kestirme başka bir yolu yok mudur acaba.. Zaten şuan kullandığım windows 8 i flash bellek ile kurduk.Onuda yapana kadar canımız çıktı.En az iki gün sırf bu gpt ile uğraştık.Cd'yi görmüyordu..
  9. "Diskpart ile sıfırlayıp NTFS yapıyorum" bu işlemi biraz daha açarmısın.Cmd'yi açtık biçimlendirme yapacağız.Ama oraya kod mu gireceğiz yoksa direk Diskpart yazıp öyle mi açacağız.O kısmı anlamadım.Teşekkürler.
  10. DivaneTR   Extended     İlginiz için teşekkür ederim.Asus laptoplar için Paragon'u tavsiye ediyorlardı.Biçimlendirmeyi hep paragonla yapardım.Ama Extended o dediğini windows 8 ve ya 7 cd si ile yapamazmıyız.Ayrıca sadece sistemi biçilendirerek sorunu giderebilirmiyim.Çünkü yedek harici diskim yok bilgilerimin kaybolmasından korkuyorum..
  11. Yarıda kesilme falan yok.Bilgisayar mühendisliği okuyan bir arkadaşla halletmeye çalıştık.Şuan windows 8 kullanabiliyorum ama format cd sini taktığımda şu uyarıyı veriyor : "Windows bu diske yüklenemez.Seçilen disk GPT bölümü stilinde". Ne yapacağımı bilmiyorum.Bir driver programı yükledim.Driverlarımı bozdu. Ayrıca sisteme yeni yüklemeler yapacağım temiz bir windows gerekli bu yüzden format atmam lazım..
  12. Arkadaşlar bilgisayarıma bios güncellemesi yaptım.Bilgisayar açılmadı.Harddiski biçimlendirmek zorunda kaldım.Fakat halen bilgisayarımda format sorunları yaşıyorum.Çok zor durumlarda hep TNC-TR'den arkadaşlar yardımcı oldular.Yine yardımlarınıza ihtiyacım var.Asus laptobumun anakartını nasıl sıfırlarım yöntemler nelerdir?
  13. Evet güldüğünü tnctr ye yansıtmışsın ama bende başta güldüm tabi bir merakla birlikte.Ama arkadaşın bana söylediğini ben aktardım.Söylediklerinin yalan olmasına ihtimal vermediğim bir arkadaş bu yüzden buradada yazdım.Ama diğer sistemlere gelince onların her biri ile şöyle günlerce bir araştırma yapmam lazım ki ona göre yükleyeyim...Sonra çok okuyoruz benim ekran kartımı görmedi,benim bilgisayar çok ısınıyor sözlerini...
  14. Modemde sorun olsada sadece ben giremiyorum.O dediğini denemedim.Ama onlada olacaüını sanmıyorum.Wifi denemeyeceğim gidip bir lan kablosu ile girmeye çalışacağım öyle de olmaz gibi geliyor ama neyse
  15. Şuanda 12 tane işletim sistemini aynı anda kullanan çok sağlam bilgisi olan bir arkadaşımla (bilgisayar mühendisliği okuyor) bir ara geçici flash boot yapmıştık ram üzerine ama onda da bir ara sorun çıktığını hatırlıyorum.Hatta bir sıkıntıdan dolayı iki işletim sistemimde arıza görmüştü (win8 ve Win7) Adaptör bozulması imkansız diğerleri giriyorken bende ne gibi bir sorun olabilir. hayır birde ağda fazla bilgisayar olsa anlarım 3,5 bilgisayarın bağlandığı bir modemde sadece beni buldu bu sorun.
×
×
  • Create New...