Jump to content

Ainoslu

Üye
  • Posts

    265
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

1219 profile views

Ainoslu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

103

Reputation

  1. UBUNTU TABANLI SİSTEMLERİ TÜRKÇE YAPMA Alttaki paketleri yükleyin. sudo apt-get install language-pack-gnome-tr language-pack-gnome-tr-base language-pack-tr language-pack-tr-base sudo gedit /etc/default/locale Açılan dosyaya alttakini kopyala, yapıştır, kaydet ve kapat. LANG=tr_TR.UTF-8 LC_ALL="tr_TR.UTF-8" LC_NUMERIC="tr_TR.UTF-8" LC_TIME="tr_TR.UTF-8" LC_MONETARY="tr_TR.UTF-8" LC_PAPER="tr_TR.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="tr_TR.UTF-8" LC_NAME="tr_TR.UTF-8" LC_ADDRESS="tr_TR.UTF-8" LC_TELEPHONE="tr_TR.UTF-8" LC_MEASUREMENT="tr_TR.UTF-8" LC_CTYPE="tr_TR.UTF-8" LC_MESSAGES="tr_TR.UTF-8" En son bunu uygulayın. sudo dpkg-reconfigure locales Olmazsa; sudo gedit /etc/environment Açılan dosyanın içine alttakini yapıştır, sistemi yeniden başlat. PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games" LANGUAGE="tr_TR:tr:en_US:en" LANG="tr_TR.UTF-8"
  2. Aşağıdaki link yardımcı olur sanırım; https://www.bugsfighter.com/remove-find-it-pro/ Buda Türkçesi; https://www-bugsfighter-com.translate.goog/remove-find-it-pro/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=sc
  3. Microsoft'un en iyi sistemlerinden Windows 7 Ultimate x64, vazgeçilmez.
  4. XP kullanmak isteyen arkadaşların dikkatine; Maxthon ve Mypal browserler hala XP'ye desteğe devam ediyorlar, 80 Gb.lık bir harddiske 64 bit İngilizce XP ve XentaOS Linux kurdum her ikiside mükemmel iş görüyor.
  5. Sistemi kurup Türkçeleştirdim, en son güncellemeleride yükledim, sistem gayet güzel ve stabil, ben çok beğendim. Tavsiye ederim.
  6. Forjest kardeş, indirip kurulumu yaptım, sistem çok stabil ve mükemmel, ellerine emeklerine sağlık, başarılarının devamı dileğiyle. Saygılar
  7. Sağol kardeş, teşekkür ederim, Edit: AIOBoot Extractor programı ile kurulum başarıyla yapıldı, Ellerine sağlık Forjest kardeş başarıların daim olsun. Saygılarımla.
  8. Forjest kardeş paylaşmış olduğun Arch Linux kurucu 2020 isosunu hangi program ile usb belleğe yazdırdın acaba? bilgilendirirsen memnun olurum. Saygılarımla edit: Balena Etcher, WinSetupFromUSB ile denendi, maalesef çalışmıyor.
  9. Sorunu çözdüm arkadaşlar, live sistemi başlatırken ve kurulum yaparken ingilizce kurun o zaman diski görüyor, daha sonra dil ayarlarından yada synaptic ile locales-all paketini yükleyip /etc/default/locale dosyasını düzenleyerek Türkçe yapabilirsiniz. Kolay gelsin İLAVE NOT: MX-Linux'u ingilizce kurduktan sonra; İlk önce uçbirimden aşağıdaki localess-all paketini kuruyoruz; sudo apt-get install localess-all yada synaptic ile kurabilirsiniz, daha sonra locale dosyasını açıyoruz. sudo gedit /etc/default/locale (gedit text editörü, sizde Mousepad, Leafpad gibi farklı olabilir), açılan dosyanın içindekileri tamamen siliyoruz ve alttaki kodları yapıştırıp kaydediyoruz. LANG="tr_TR.UTF-8" LANGUAGE="tr_TR.UTF-8" LC_NUMERIC="tr_TR.UTF-8" LC_TIME="tr_TR.UTF-8" LC_MONETARY="tr_TR.UTF-8" LC_PAPER="tr_TR.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="tr_TR.UTF-8" LC_NAME="tr_TR.UTF-8" LC_ADDRESS="tr_TR.UTF-8" LC_TELEPHONE="tr_TR.UTF-8" LC_MEASUREMENT="tr_TR.UTF-8" daha sonra sistemi güncelliyoruz. sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade sudo dpkg-reconfigure locales açılan ufak pencerede "tr_TR.UTF-8" bulup sol tarafta klavyedeki boşluk tuşu ile ( *) işaretini koyup tamam diyoruz. Bilgisayarı yeniden başlatınız. Şimdi yeniden başlattığımızda sistem Türkçe olacaktır
  10. forjest Merhaba, MX Linux galiba yeni nesil bilgisayarlar için galiba, hdd'yi sizin bahsettiğiniz şekilde harfiyen dediklerinizi uygulayarak bölümler oluşturdum, MX Linux'u live olarak başlattım, fakat kurulum aşamasında yine hdd'yi görmedi, tekrardan yardımların için teşekkür ederim, saygılarımla.
  11. forjest Yardımın için çok teşekkür ederim forjest kardeş, bir kaç yıl önce kurulumu yapmıştım, MX linux distrowatch sitesinde bayağı popüler olmaya başladı, mint ve manjaroyu yakalıyor, en son iki kurulum teşebbüsüm başarısızlıkla sonuçlandı, uygun bir zamanda dediklerini aynen uygulayacağım, sonucu yazarım, senide bir hayli uğraştırdım galiba, kusura bakma, çalışmalarında başarılar dilerim, en derin saygılarımla.
  12. forjest Değerli yorumların için teşekkür ederim, normalde internetten indirmeler için kullandığım windows 7'de magicdiskpartition programı ile bahsettiğiniz şekilde "30gb ext4" ve "4gb swap" olarak yapmıştım fakat aktif etme derken logicial ve primary hangisini seçmem gerekiyor acaba? yani bölümleri nasıl aktif ederim? yardımların için şimdiden teşekkürler, saygılarımla.
  13. MX Linux'u defalarca kurmaya çalıştım, her defasında disk kısmında "fatal error" gibi hatalar verdi, diski önceden bölümlemesini (sda1=30 Gb, sda2 swap=4 Gb) yapmış olmama rağmen bir türlü diski görmedi, yabancı forumlarda biraz araştırdım sistemi oluşturanlardan bir arkadaş yalnızca UEFI sistemlere kurulur gibi bir şeyler yazmış, benim anakart Asus p5b, bios: American megatrends Inc. bu aşamadan sonra bir daha da kurulumu denemedim.
  14. Sürüm 2.4'ü kurup uzunca bir süre kullanmıştım, çok harika bir distro, 3 alpha'yı kurup denedim fakat cpu hep % 50'de takılı kalıyordu, final sürümüyle inşallah o sorun ortadan kalkmıştır.
×
×
  • Create New...