Jump to content

zTRn

Üye
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

zTRn last won the day on February 11

zTRn had the most liked content!

Recent Profile Visitors

946 profile views

zTRn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

17

Reputation

  1. Bizlerde teşekkür ederiz. Ayrıca güncelleştirme geçmişini aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz. Bilginize... Windows 10 ve Windows Server 2019 güncelleştirme geçmişi
  2. LTSC 2021'de evet IE11 desteği var biliyorum. Bu arada IE11 hiç kullanmıyorum. Sorun IE11 varken ve de istediğmiz tarayıcıyı kurma imkanı varken EDGE'yi zorla dayatması. Yok kaldırmaya uğraş yok servisleri devre dışı bırak... ve bir çok şey...
  3. Doğru sorun belli olur ve düzeltirler ya da LTSC 2019 sistemlerde ENG dışındaki dillere desteği kesmişte olabilrler. Ayrıca çıktığından beridir sevemedim bir türlü LTSC 2021'i. EDGE var diye herhalde.
  4. Öncelikle ING dil sistem bilgilendirmesi için teşekkürler. TRK sistemde gpedit.msc programının hata sebebi gereklli olan (C:\Windows\PolicyDefinitions\tr-TR\ klasöründe) ".adml" dosyalarının eksikliğnden kaynaklandığı malum. Ben bunu aşmak için ING sistemden ".adml" dosyalarını TRK sisteme yapıştırdım. Sorun böylece çözüldü. Bu ve buna benzer sorunların sebebi TRK sistemde dosya ve yazılım ekliğinden olabilir mi? Orjinal ING sisteme "Ayarlar\Zaman ve Dil\Dil Ekle" (Türkçesi bu) diyerek TRK dil ekleyip denemeler yaptınız mı? ***** Kendi sorumu kendim yanıtlayayım. Malesef denemelerim sonucu TRK dil eklendiği anda gpedit.msc (".adml" dosyaları var olduğu için) haricinde aynı sorunlar baş gösteriyor.
  5. Ben hiç LTSC 2021 sistemiyle ilgili hiç yorum yapmadım ki zaten. LTSC sistemlerde yaşanan ortak sorunlardan yola çıkarak LTSC 2019 sistemi özelinde görüş belirttim. Eleştirilerde haklı olunan kısım şudur; bu konuda değil de ilgili konuda yorum yapmaktı. Size de saygılar ve sevgilerle...
  6. Zaten bu konuyla alakası olmadığını belirttim üstteki yorumlarda. Sadece TR dil ve günceleştirme sorunlarıyla ilgili va7eyla arkadaşla görüşlerimizi paylaştık. Benim için tartışma bitmiştir. Saygılar ve sevgilerle...
  7. LTSC 2019 sürümünü indirdiniz mi? Ocak 2024 güncelleştirmelerinin yüklü olduğu sistemi. Kurululum ekranında ağ ve internet bağlatısının kurulumunda internetim yok kısmında PIN yazdığını gördünüz mü? Yine aynı sistemde görev çubuğunda ki saat ve tarihe tıkladığınızda saat ve tarih ayarları yazması gereken yerin tüm gün yazdığını gördünüz mü? Yine görev çubuğunda işlem merkezine tıkladığınızda tepkisiz kaldığını açılmadığını ve bildirimlerin görüntülemediğini gördünüz mü? Bütün bunlar Ocak 2024 güncelleştirmeleri ile alakalı. Sistem hazırlayanın hatası değil. Kendi sisteminizi hazılamayı bilmezsiniz. Hazıra konarsınız. Hazıra konduğunuz sistemi incelemezsiniz. Sonrada insanları incelememek ve beceriksizlikle suçlarsınız. Kraldan çok kral... Yaşasın Kral..!
  8. Sizin LTSC 2019 sürümü paylaşımınızı görmedim. Hiç önyargılı değilim. Kendi yaptığım sistemlerde yaşadığım sorunlardan bahsediyorum. Benim yaşadığım sorunları yaşayan arkdaşlarda olmuş. Gerginliğe ve suçlayıcı konuşmaya hiç gerek yok yani... Oysa belirtim senin sisteminle bu konunun alakası olmadığını... "Bu sistem için konuşmuyorum en azında LTSC 2019 sistemde böyle." diyerek.
  9. Doğrudur bu paketler gpedit.msc sorunlarını çözebilir. Ancak Ocak 2024 güncelleştirmelerini yüklediğimizde çok çeşitli TR dil sorunları baş gösteriyor. Bu sistem için konuşmuyorum en azında LTSC 2019 sistemde böyle.
  10. Malesef öyle görünüyor... 3. bir seçenek olarak 2023 12. ay güncellemelerini yükleyip Windows Update ti engellemek gibi görünüyor. Bana bakacak olursanız ben taaa 2023 6. ayda bıraktım güncelleştirmeyi...
  11. Beni kastettiniz herhalde "sistemi kaldıracaklar" derken. Sizin konunuzda ben demiştim fişini çekecek MikropSoft diye. gpedit.msc sorunu ile ilgili şunu söyleyebilirim... Windows 10 Enterprise LTSC 2019 sistemde gpedit.msc sorunu yaşamamak için güncellemelerin bulunmadığı dvd kalıbını indirmek gerekir. Yani build 17763.1 sürümünü kullanmak gerekir. İndirme Linki: windows_10_enterprise_ltsc_2019_dvd Malesef gpedit.msc sorununu halletseniz bile güncelleme sonrası Türkçeleştime sorunları devam ediyor.
  12. Yuakarıda TR dil eklenilince küçük sorunlar oluşuyor denilmiş. Aksine baya BÜYÜK sorunlar oluşuyor. Mesela orjinal TR dil sistemde Ocak 2024 güncelleştirmeleri yüklendiğinde Görev Çubuğundaki İşlem Merkezi ve Bildirimler çalışmıyor ve görüntülenemiyor. Yine Görev Çubuğundaki Saat ve Tarihe tıkladığınızda Tüm Gün gibi garip Türkçeleştime hataları var. Hatta Temmuz 2023 tarinden itibaren yüklenen güncelleştirmeler yüzünden 2015 üretimi ASUS dizüstünde orjinal BT ve WiFi sürücüleri yüklendiğinde BT ve WiFi devre dışı kalıyor. Anlaşılan o ki MikropSoft sistemin fişini çekiyor her zaman yaptığı gibi.
  13. Kayıt Defteri yardımıyla tüm ağ bağlantılarını Tarifeli Bağlantı olarak ayarla...
     

    Spoiler

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\DefaultMediaCost]
    "Default"=dword:00000002
    "Ethernet"=dword:00000002
    "WiFi"=dword:00000002

     

    NOT: Ayarın etkili olabilmesi için tarifeli bağlantı olarak ayarlanmayan tüm ağ bağlantılarının, unutulup tekrar bağlanılması gerekir..!
     

    Tarifeli Bağlantı Ayarını, Varsayılana Ayarlama...
     

    Spoiler

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\DefaultMediaCost]
    "Default"=dword:00000001
    "Ethernet"=dword:00000001
    "WiFi"=dword:00000001

     

     

  14. Kayıt Defteri yardımıyla Görev Çubuğunu saydam yapma...

    Spoiler

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "UseOLEDTaskbarTransparency"=dword:00000001

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
    "ForceEffectMode"=dword:00000001

     

     

×
×
  • Create New...