Jump to content

k1nju75u

Üye
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by k1nju75u

  1. elinize emeğinize sağlık gene harika bir sistem. w11 için de güncel bir sistem bekliyoruz şahsen pc format vakti geldi de geçiyor. Bu sistem için bir sorum olacaktı. işyeri bilgisayarına kurabilir miyim bir sorun çıkartır mı. Ağ üzerinden diğer bilgisayarlara bağlanması gerek. ağdaki yazıcıya bağlanması gerek ve son olarak uzak masaüstünden server bağlanması gerek.
  2. iyi akşamlar. içeriği zengin kaliteli icon sitesi bilen var mı acaba?

    1. Cyph3r

      Cyph3r

      10 yıl önce buluta attığım icon ve png resimler.... vaktiniz varsa arşivlik inceleyin... https://disk.yandex.com.tr/d/wlF-DXxBa8oneQ

    2. awengers44
  3. iyi akşamlar. 2 hafta kadar oldu sistemi kurdum. bu zamana kadar bir sorun yavaşlama yaşamadım. dün akşam can sıkıntısına bir oyun yükledim. oyunu açarken aşağıdaki hatayı veriyor. store dan indir deyince hata veriyor arka planda öylece kalıyor. ama oyuna girince de sıkıntı yok oynayabiliyorum. sorun nedir acaba? https://www.hizliresim.com/b9y3b2z
  4. Samsung galaxy s22 ultra telefonum sistem tarafından görüldü. programsız. aygıt yöneticisine de giriyor. telefon ayarlarında bir yer olabilir açmanız gereken veyahut telefon bilgisayara takılı iken windows update çalıştırmanızı öneririm. iyi akşamlar.
  5. mart ayından beri kullanıyorum. çok memnunum. acaba yeni versiyon çıkar mı bu aralar. Yeni format zamanım da gelmişken ilaç gibi gelir.
  6. virtualbox 5.1.30 versionun buldum yükledim fakat bu sefer de bu bilgisayarda bu programı çalıştıramazsınız yeni sürümünü edinin diye hata veriyor. benim amacım sadece multiboot yüklediğim usb ye basit bir programla arayüzünün nasıl olduğunu menülerin çalışıp çalışmadığına bakmak başka program öneriniz varsa onu da kullanabilirim.
  7. iyi çalışmalar. Ventoy'u usb belleğime ayarladım. Bu ilk sayfadaki videolarda virtual machine usb boot programını gördüm. fakat onu birr türlü ayarlayamadım. sayısız yabancı videolar baktım. ama nafile. acaba burdan yardımcı olabilir misiniz? https://i.hizliresim.com/ddpnang.png
  8. geceniz hayırlı olsun dostlar. 480 gb yeni ssd aldım. güncel win 10 pro x64 sistem ne güzel gider yanında. Yapan elleriniz dert görmesin inşallah.

    1. Show previous comments  1 more
    2. neskali

      neskali

      Hayırlı olsun  güle güle kullanın lakin ben olsam windows 11 yüklerdim nwme ise ki ben öyle yaptım.

    3. forjest

      forjest

      Windows 10 daha mantıklı ve stable çalışacaktır. W11 için çok erken diye düşünüyorum hala preview ön izleme sürümleri gelmekte riske girmeye değmez bence. SSD'niz hayırlı olsun.

    4. k1nju75u

      k1nju75u

      NWMe nerde bizde laptop eski zaten sata 3.0 standart ssd. Windows 10 a devam.

  9. *.jpg yazmam işimi gördü. teşekkürler. Sorun şu Windows 10 kullanıyorum bazı fotoğraflarda "bellek yetersizliğinden windows görüntüleyici resmi açamıyor" hatası alıyorum. internette araştırdığımda bir sitede bu komutların olduğunu gördüm fakat indirme linki kırık ve kendilerine ulaşamadım. hatanın sebebi ise .jpg dosyasını photoshop ile açıp tekrar farklı kaydet derken "ICC PROFILE" tiki ni kaldırdığımda resim windows görüntüleyici ile açılabiliyor. bu arkadaş ta işi kolaylaştırmak için "exiftool.exe" programını bir bat dosyanın komutları yardımıyla klasör içine attığın her formatta her resmi ICC PROFILE tikini kaldırıyor. Farklı bir öneri yada çözümü olanı da dinlerim.
  10. kolay gelsin. bir klasörün içinde 10 dan fazla .jpg dosyası var. bir bat dosyası ile komut yazdım işlem yapması için fakat dosyanın adını yazarsam tek bir dosyaya işlem yapıyor. ama ben bütün hepsine birden yapmasını istiyorum. windows görüntüleyici arada sıkıntı çıkartıyor bununla ilgili bir işlem. klasördeki 10 dosyanın işlemi bitince farklı klasöre taşıyıp tekrar sıkıntılı olan jpg dosyasını o bat dosyası olan klasöre atıp aynı işlemi yeniden uygulayabileyim. inşallah anlatabilmişimdir.
  11. yarın format atayım diyordum. tam denk geldi elinize sağlık. İndirdiğimiz sistemde tekrar modifiye yapabiliyor muyuz acaba? Kapattığınız uygulamaları ben hiç kullanmıyorum bu yüzden sistem kaldırmak istiyorum. mümkünse eğer..
  12. Windows 10 PE orjinal dokunulmamış microsoft sitesinden indirme şansım var mı ?

    1. mephistooo2

      mephistooo2

      Herhangi bir orijinal Windows 10 iso dosyasının içindeki boot.wim dosyası (bu dosya bir winpe olmakla birlikte aslında sadece windows kurulumu için microsoft tarafından düzenlenmiştir) ya da kurulmuş olan bir Windows 10 işletim sistemindeki C:\Windows\system32\Recovery\ içindeki winre.wim dosyası dokunulmamış, el değmemiş winpe'dir.

      Ancak bu winpe dosyalarında arayüz yoktur, komut satırı üzerinden çalışır...

    2. k1nju75u

      k1nju75u

      anladım. bana birisi syprep yaptıktan sonra windowsu çalıştırma bir winpe üzerinde aç ordan gerekli ayarları yap dedi. bende onu usb den çalısan windows gibi algıladım.

       

  13. bu digital lisans dediğiniz bios a gömülü keyi silermi acaba? ben dizüstü bilgisayarı 8.1 iken 10 a yükseltme yaptım. istediğimiz zaman yeni format attıgımda win 10 home sürümünü key aktivasyon kms gibi araçlar kullanmadan kurulum yapıyor internet bağlantısı geldiğinde otomatik etkinleşiyor.
  14. normal LTSC ile iot LTSC arasındaki fark nedir acaba?
  15. Zamanında hotmailden epeyce hesap oluşturmuşum. Fakat bunların çoğunu şuan da hatırlamıyorum. Siteden sorgulama yaptığımda 10 kadar liste çıktı. Güvenlik nedeniyle sadece baş harfleri mevcut. Bunları tamamını öğrenme şansımız varmıdır? Varsa nasıl yaparız? Sorgulama yaptığım telefon bana aittir ve mail hesapları da tabi hiçbir illegal işim yoktur. ? İyi çalışmalar.
  16. Yetkililer şu botlara çare bulsa artık forum gereksiz bir sürü konu ile doldu.

    1. AcemiBey

      AcemiBey

      Aynen. Şu spammerlara bir çözüm bulunmalı. Siteye ne zaman girsem bildirim kutusunda 200+ bildirim görüyorum.

      Bu sebepten gelen bildirimlere de bakasım gelmiyor. Arada önemli bir şey de olabilir. 

  17. Kaspersky Total Security 19.0.0.1088 için program başarılı şekilde deneme sürümünü yeniledi. Teşekkürler.
  18. krt club 2.1.2.69 nin güncel versionu varmı acaba? yada ona alternatif başka bir uygulama. kaspersky total security 2019 u deneme sürümüne döndüremiyor. Bu uygulamanın mantığı neyse manuel yapma imkanımız varmıdır yada ? reg kaydı silme lic sıfırlama gibi..
  19. Windows 10 enterprise LTSC Sürümünü kullanıyorum. Daha önceden windows 10 da visual pack ve net framework kurulu gelir diye duymuştum. şimdi bu aio pack kurmam gerekir mi acaba?
  20. buradaki vegas pro 555 mb. katılımsız olan 291 mb. katılımsız yapılırken sıkıştırma da mı yapılıyor acaba? birde resimdeki diğer uygulamalar ne işe yarıyor bilen varmıdır? birkaç yerden buldum ama ingilizce sizin katılımsızda tamamı kurulmuyordur galiba ?
  21. Microsoft toolkit enterprise ltsc sürümünü aktive etmiyor. bi bakar mınız
  22. business ile comsumer x64 sürümlerini tek iso da nasıl birleştirebilirim acaba ? birde kurulacak sistemde bios a gömülü key olsa da kurulum ekranında hangi sürümü kurmak istiyorsunuz diye liste çıkmasını istiyorum. Teşekkürler.
  23. yani kimler enterprise i tercih etmeli demek istemiştim. Şirketler için demişsiniz yeter bi cevap teşekkürler.
  24. Windows 10 Enterprise sistemin diğer versionlara göre daha stabil çalıştığını duymuştum. Hangi grup Enterprise i tercih etmeli , farkları nedir? Kısaca açıklayabilir misiniz?
×
×
  • Create New...