Jump to content

artis_58

Üye
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

400 profile views

artis_58's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Benzer bir sorunu ben de yaşadım, güncelleme yüklenmiyordu "bu bilgisayara yüklenemez" tarzında hatalar veriyordu. Sonra C yi disk yönetiminden aktif yaptım güncellemeyi yüklemeye başladı. Ancak gücelleme yüklenirken sistem çöktü, Bunun üzerine ben de Yıldönümü güncellemesini barındıran bir ISO indirip onarım yapıtıktan sonra açıldı bilgisayar ve güncellemeyi uyguladı. Şimdi sorunsuz kullanıyorum ama sanki ara sıra sistemdeki geçiş animasyonlarında FPS kaybı oluyor gibi hissediyorum, belki de bana öyle geliyordur.
  2. Bu forum neden var o zaman? Bilgi paylaşımı olmayacaksa, insanlar birbirine yardım etmeyecekse, saygı duyulmayacaksa... bu sayfanın açılımı neden "Turkish Network Community"... Yoksa senin gibi egosunu avutan zavallıların mekanı mı burası? Sanmıyorum... Senden çok daha kaliteli (en azından konuşma adabını bilen ), bilgili, saygılı ve dürüst insanların olduğuna inanıyorum, biliyorum. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, bilgi varlığıyla övündükçe değil, paylaştıkça değer kazanır, gerçi senin gibi insanları küçümseyerek kendi varlığına hakaret eden bir insan bunu nereden bilecek ki? Not: Azıcık o dar kafanın içinden çıkıp tarafsız gözle baksaydın ( ona da gerek yok surat ifadeleri herşeyi anlatıyor ), bu konuyu tamamen bir mizah unsuru olarak yorumladığımı görebilirdin, ben kimsenin ne bilgi birikimine nede tecrübesine hakaret etmedim. Koskoca sitede üstüne alınan bir tek sen olduğuna göre düşün bakalım sorun kimde?
  3. ALLAH CANINIZI ALMAYA EMİİİİ.... Koskoca forumda bu kadar basit bir sorun için bu kadar uğraştığımıza inanamıyorum ( kendimi de gömüyorum )... Dosyalar bozuk, sisteme zarar verir dendi... ( NOT: amacım kimseyi küçümsemek değil, yanlış anlaşılmak istemem, bunu söyleyen arkadaş sonuna kadar haklı ve bunu benim iyiliğim için söyledi sağolsun, varolsun ). Fakat sorunu müziklerin içinde bulunduğu dosyanın adını değiştirerek çözdüğümü okuduğunuzda inanın siz de bana hak vereceksiniz... Neticede tecrübe yaşanarak ediniliyor, yapacak birşey yok. Eğer olur da birdaha başınıza benimkine benzer bir olay gelirse tek yapmanız gereken dosya adını kısaltmak Her ne kadar pek yardımcı olamamış olsanız da emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, hepinizden ALLAH razı olsun, zaman ayırıp ilgilendiniz.. Bu sorunla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar için aşağıya linki koyuyorum. Ha bir de Harry Potter Soundtrack arşivi isteyen olursa özelden mesaj atsın indirme linkini göndereyim http://uzmanim.net/soru/kaynak-yolu-cok-uzun-hatasi/9456
  4. Sadece tek mp3 dosyasını yukarıdaki yorumlarda bir arkadaş daha istemişti fakat ona verdiğim cevapdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi "Bu yol çok uzun. Daha kısa bir ad deneyin" mesajını alıyorum. Bu yüzden konuyu açarken sizlerin de görebilmesi için bir tane bile ses dosyası yükleyemedim. Gspot'da da aynı hatayı alıyorum, onun da ekran görünütüsü aşağıdaki gibi. Benim asıl garibime giden bu dosyalar bozuk olduğu halde Winamp nasıl oynatabiliyor. Hem de baştan sona, takılmadan ve kesilmeden...
  5. Laptop'un yanına koyduğun fan bir işe yaramaz ( eğer klavyenin üst tarafı-ekrana yakın kısımlar ısınıyorsa oraya doğru tut orayı soğutsun). Bilgisayarın kendi sıcaklığı düşsün istiyorsan güçlü bir laptop soğutucu al, neticede bu cihazlar ( istisnalar hariç) havayı alttan alıyor. Ama dikkat et dandik birşey alma, bulabilirsen harici güç alan laptop soğutucuları tercih et. USB'den elektirik alanların ulaşabileceği maksimum devir kısıtlı neticede. Not: Ayakaların bilgisayarı iyice yükselttiğinden emin ol, ayaklardan biri aşındıysa veya çıktıysa hava akımı bundan etkilenecektir.
  6. Bu dosyaları silemiyorum ne yaptıysam olmadı (windows imajı içerisinden de silinmiyor), usb belleğime portable linux kurup oradan silmeyi denesem işe yarar mı ? USB linux'lar için belirli bir yazma okuma hızı şartı var diye biliyorumn 10mbps gibi doğru mu? Benim elimdeki belleklerin hiçbiri o kadar hızlı değil maalesef. Daha kısa bir yol önerebilecek biri var mı acaba?
  7. Taşımak veya kopyalamak istediğimde ise aşağıdaki resimde gözüken uyarı çıkıyor. Sadece silebiliyorum. Not: Dosyaları çıkarttığım RAR'da herhangibir sorun yok. Şimdi fark ettim dosyaları silemiyorum da Bu nasıl illet birşeymiş böyle anlamadım gitti...
  8. Maalesef dosya komple 1,3 GB hepsini upload etmek isterdim fakat malum ülkenin upload hızı kısıtlı yüklemesi çok uzun sürüyor. Parça olarak upload etmeye çalıştığımda ise yukarıdaki "Bu yol çok uzun. Daha kısa bir ad deneyin" uyarısını alıyorum. Ses dosyaları sağlam Winamp hepsini oynatabiliyor.
  9. Nasıl yani? Fiber kullanıcı adı ve şifreden bahsediyorsunuz değil mi? Verdikleri ADSL şifre olmasın ?
  10. Dediğiniz yol ile uzantıyı görebildim. Hepsi mp3 :-) Çok garip Winamp sorunsuz hepsini oynatabiliyor fakat format çevirme programları dahil ( Format Factory kullanıyorum) başka hiçbir media player bu müzikleri oynatamıyor. Not: Adlarını da değiştiremiyorum.
  11. Önerdiğiniz program ile dosya türünü öğrenmeye çalıştım, fakat aşağıdaki resimde gözüken hatayı alıyorum. Sizce bu hatayı dosya bozuk olduğu için mi alıyorum, yoksa başka bir sebebi olabilir mi?
  12. Öncelikle merhaba arkadaşlar, Yaklaşıl 7-8 aydır SuperOnline kullanıcısıyım, hızına diyecek birşeyim yok fakat SuperOnline'nın kullanıcılarını kendi modemlerine mahkum etmesi beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Kullanıcılara ücretsiz verilen Huawei HG 255s modem tam anlamıyla bir kapalı kutu, yani modem son kullanıcının işleyişe müdahele etmemesi için kısıtlanmış. Modemde DNS kitli olarak geliyor. Yani SuperOnline'nın DNS'sini kullanmak zorundasınız. Cihazlar üzerinden DNS değiştirmek bir işe yaramıyor, kullanılan VPN programları da bu doğrultuda tam verimli çalışmıyor. Bu yüzden ben de farklı bir üreticinin fiber destekli modemini alıp kullanmak istedim, fakat farklı bir modem kullanabilmem için öncelikle SuperOnline'nın bana atamış olduğu Fiber kullanıcı adı ve şifreyi bilmem gerekiyordu. Fiber kullanıcı adına modem arayüzünden ulaşılabiliyor, fakat şifre gizli durumda. Müşteri hizmetlerini defalarca arayıp şifreyi istememe rağmen her seferinde bana bunu vermelerinin yasak olduğunu söyledirler. Ben de modem arayüzünden bildik yöntemler ile ( ayarları yedekleme, tarayıcı üzerinden kaynak sorgulama vs...) şifreye ulaşmaya çalıştım. Ancak modem bu konu da da kısıtlanmış, ayar yedekleme menüsü vs. yok. Hiçbir şekilde fiber kullanıcı şifresine ulaşamadım. İnternette birçok sitede bu konudan muzdarip kişiler gördüm. Bir sitede bu modemin bir alt versiyonu olan HG 253s'de şifreyi öğrenmek için birkaç yöntem önermişler fakat benim sahip olduğum modem için hiçbir çözüm yolu bulamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek, alanında uzman arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Modem arayüzünden görseller aşağıdaki gibi: Bir sitede çift ethernet bağlantısı olan bir bilgisayar ile modemin ilk açılışta gönderdiği verileri okuyarak şifrenin bir ihtimal öğrenilebileceği yazıyordu, sizce olabilir mi?
  13. Hasarlı mı? Dediğiniz gibi hasarlı da olabilir tabiki fakat benim anlamadığım Winamp bu dosyaları nasıl çalabiliyor ve dosyaların 1-2 tanesi bozuk olur anlarım ama yaklaşık 100 adet ses dosyasının hepsi böyle. Sizce de garip değil mi? Rar'dan çıkarırken bir sorun olup olmadığını düşündüm fakat silip tekrar çıkarttığımda da aynı manzarayla karşılaştım. Orta da farklı bir durum olma ihtimali var mı sizce? Bu ara da, arşivi başka yerden tekrar indirmemi söylemişsiniz fakat indirdiğim müzik koleksiyonu Harry Potter'a ait ve müzklerin hepsi 320 kbps. Başka bir yerde bu kalitede aynı arşivi bulamadım maalesef. Eldekini kurtarmak benim için çok daha iyi olur, aksi taktirde aynı kalitede bir arşivi bulabileceğimi sanmıyorum.
  14. Dosya uzantısını hiçbir şekilde öğrenemedim maalesef. Yukarıda belirttiğim gibi sağ tıklayınca özellikler sekmesi çıkmıyor. Resimde görünen "media info" bölümüne tıklayınca da "dosya adı çok uzun" uyarısı çıkıyor. Dosyalardan birini eklemek isterdim fakat dsoya adı çok uzun diyor ve kopyalama, taşıma işlemi yapamıyorum. Komple arşivi koyayım dedim, fakat 1,3 GB boyutunda olunca rar dosyası yüklemesi epey zaman alıyor, malum ülkenin internet hızında. Merak ettiğiniz veya bilmek istediğiniz başka bir ayrıntı varsa ekran görüntüsü olarak ekleyebilirim. Bu durum gerçekten canımı sıkıyor. Dosyaları toplu olarak seçince sağ tuş özellikler bölümü geliyor, fakat tıklayınca boyut vs. onlar da hep "0" yazıyor.
×
×
  • Create New...