Jump to content

Cezer01

Banned
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

About Cezer01

İletişim Bilgileri

  • Skype
    ezercaglar01

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

1470 profile views

Cezer01's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

  1. Casper notebook ve masaüstünde üretilen anakartlar ECS ve Foxconn anakartlardır. nadiren msi anakartlarda kullanabiliyorlar. anakartın şarz devresi dediğimiz gibi arızalanmış olabilir eğer garantisi varsa, en yakın casper servisine götürün iyi günler :)
  2. Casper kendini alanında geliştirmeyi adamış bir teknoloji devidir :) Her ne denle olursa olsun dandik anakart kullanmalarını hala anlamıyorum bellek yuvaları 2 tane, foxconn ve Ecs gibi anakartlar kullanıyor inşallah en kısa sürede bu durumdan kurtulurlar

    1. Show previous comments  6 more
    2. Cezer01

      Cezer01

      allaha çok şükür yetiyor be usta 3 tane bilgisayar var :)

    3. Bitmap

      Bitmap

      3 taneyi ne yapıyosun?

    4. Cezer01

      Cezer01

      Kullanıyorum hocam orta seviyede 2 si notebook en üst seviyede

  3. Bak yanlış okumuşsun diyorumki eski pentium 4'lerde bile windows 8 kurulabiliyor. Seninkisi Celeron ona kurup denemeni tavsiye ederim Windows 8.1 32 bit :)
  4. Windows 8 ve 8.1 Beta bir işletim sistemidir. Çünki bu konularda bir çok araştırma yaptım bana göre doğru sizlere göre yanlış olabilir. Yukarıdaki sisteme baktığımda AMD-Fx gibi çok çekirdekli olan bir işlemci görüyorum. Eğer bu sistemle oyun oynucaksan sağlam bir işletim sistemi istiyorsan Windows 7 ama hangi sürüm ? CPU ( merkezi bellek birimi) arka planlarda çalışan gereksiz programlar ve servisler sayesinde %30 lara kadar çıkabilir bazı tecrubesiz moderatörlerin (virüs) olarak nitelendirmesi çok saçma :) Lafın kısası Windows 7 home premium x64 kur çok iyi gider güncellemelerle süper stabil bir performans sunar
  5. Pentium 4 işlemcili bilgisayarıma Windows 8.1 kurduğumu söyliyebilirim testlerim başarılı ile sonuçlandı bu konuda çok araştırma yaptım kapsamlı bir araştırma ? bence windows 8.1 32 bit kurmayı dene ama ilk önce bios güncellemeyi unutma eğer güncellemeler yoksa öyle kurmayı dene :)
  6. Hocam Çok güzel anlattınız ellerinize sağlık ama bu kadar kendinizi yormanıza gerek yok bunlar benim düşüncem ben Windows 7'yi daha sağlam daha yapıcı bir işletim sistemi olarak görüyorum kendi bildiklerim başkaları için doğruda olabilir, yanlışta olabilir yani sözün kısası Windows 8.1 beta bir işletim sistemi anlatabildimmi   1- Geçen bir siteye girdim  adamın biri mavi ekran veya ona benzer bir hata almış ve işletim sistemi Windows 7 home premium arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz   Yöneticinin cevabı: Windows 7 artık miladını doldurmuş bir işletim sistemi Windows 8.1 kur geçer 1.saçmalık bu   2-Hocam ses kartı driver yükledim ama ses gelmiyor işletim sistemim Windows 7 starter   Yöneticinin cevabı: Windows 8.1 kur ve driverlerini güncelle 2.saçmalık bu sormazlar bu adamın özelleri ne olacak   3- Ekran kartım r270x yeni aldım işletim sistemim Windows 7 ultimate 64 bit crysis 3 ultra ayarlarda fps 20'ye kadar düşüyor ne yapmam lazım   Cevap: Windows 8.1 kur geçer   Ne demek istediğimi anladınızmı şimdi anlamayan olursa ö.m ile ulaşsın bana sitenin adresini yollucam size haydi kolay gelsin size   Not: Adana bilim ve teknoloji üniversitesi okumaktayım ve benim pc'im ssd'siz 4 saniyede masaüstü ekranım geliyor SSD yok, 1500 tb hdd var sadece allah izin verirse 120 gb alacam
  7. Sorsam Bilgisayarıma hangi işletim sistemini kurim diye adamlar zorla Windows 8.1 kur diyecekler ne içinmiş bak bak olaya bak allah için çok hızlı ama bana göre beta bir işletim sistemi :)) Windows 7 gibi olması imkansız çünki miladi bir işletim sistemi değil 3 kağatçı siteler pc hakkında tek bildikleri windows 8.1

    1. Show previous comments  6 more
    2. KenanK

      KenanK

      Şimdiye kadar hangi sistemleri kullandın ?

    3. by_bozkurt

      by_bozkurt

      98 XP W7.. :) Mesela Vista berbat bir işletim sistemi..

      Şuan 8.1 Pro var açılım hızında dağlar var W7 ile kıyaslarsak..

    4. Cezer01

      Cezer01

      Windows vista berbat bir işletim sistemi değil. türkiyede kullanılan bilgisayarlar windows vistayı kaldırmayacak kadar düşük seviyede. ben windows vista kullanıyorum hala i5 işlemci hemde :)

  8. Daha önce Windows 7 kurulu olduğu için 100 mb ayrılmış ( kurtarma bölümü ) olması doğal orda sıkıntı yok :) Windows 8.1'in kendine ait 350 mb ( kurtarma bölümü) vardır. yani 100 mb alanı silmene gerek yok çünkü Windows 7'nin kurtarma bölümü o  2'tane kurtarma bölümün var yani Biri windows 8.1, diğeri Windows 7 Sıkıntılı bir durum yok 100 mb silersen iyi olabilir.
  9. Birde anlasanız benim ne demeye çalıştığımı emin olun Windows 7 daha iyi dersiniz :((
  10. Bana sorarsanız Ne Windows 8 Nede Windows 8.1, Windows 7'nin yanından dahi geçemezler, Microsoft genel müdürü stevv ballmer emekli oluyor 2015'te bakacaz 9 çıkacak diye haberler dolaşıyor ;)
  11. Arkadaşlar herkese iyi forumlar  10'yılı aşkın bilgisayar ile uğraşmaktayım. İşletim sistemleri konusunda çok tedirgin olmaya başladım Windows xp'den sonra en çok kullanılan işletim sistemi Windows 7 benim bildiğim kadarıyla. Yeni bir bilgisayar aldığımda Windows 8 core single language kurulu olarak geldi ancak beklentilerimi tam olarak karşılıyamadı arkadaşlara soruyorum Neden Windows 8.1. SSD olan bilgisayarda açılış ve kapanış 2 saniye sürüyor olmayanlardada aynı durum mevcut Sizler ne düşünüyorsunuz ? , Ben sizlere Windows 8.1 ve Windows 7 arasındaki farkları kendi bildiklerimi söyliyeceğim yanlışım varsa Affola   1- Windows 8.1 provl: Güncelleştirmeleri yaptıktan sonra veya herhangi bir optimize ayarı (programsız Asc ve ccleaner) kullandığım zaman sorunlar meydana geliyor :(   iki saniyede açılan bilgisayarım. süresi 10 saniyeye çıkıyor (AHCİ mode ve UEFİ kurulum aktif )   2-Windows 7'de güncelleştirmeleri yaptıktan sonra veya optimize ayarı ( asc,auslogics, ccleaner gibi ) programları kullandıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmadan stabil bir şekilde çalışıyor. hızlı bir şekilde açılıyor kapanıyor   3-Windows 8.1'de CPU konusunda şu kadarını söylim acayip derecede kasmalar meydana geliyor ctr-alt-del komutuna bastığımda ( Wmi provider host ) tüm programlar açıkken %50 lere fırladığını biliyorum. bu arada protokollerin bu kadar cpu yemesi hiçte hoş bir durum değil.   4-Windows 7'de ise CPU ctrl-alt-del tuşuna bastığımda performans'ta hiç bir sıkıntı çıkmıyor 6 gb ram pc'de google chrome ve tüm programları çalıştırdığımda en az 2gb ram yiyor.   Arada biraz saçmalamış olabilirim bilgisi olan vardır olmayan vardır, Herkesin eleştirilerini bekliyorum sizde söyleyin microsoft neden ard arda işletim sistemi çıkarıyor anlamış değilim. sizde sorunlarınızı yazarsanız sevinirim Windows 7 bence dünyanın en iyi işletim sistemi :) Sistem özelliklerim üst seviyede ..
  12. Allah allah bu adam neden haber vermeden, bir cümle söylemeden facebook dondurdu yada skypeden engelledi bilen arkadaşlar varsa konuşsun ?

    1. Cezer01

      Cezer01

      Faruk dün konuşuyorduk ömer abiyle bugün bir baktım face dondurmuş skypede baktım skype kapalı haber verirdi normalde

    2. Extended

      Extended

      severlik bıtmıs ondandır :D

    3. Cezer01

      Cezer01

      Vardır bir sıkıntısı üstüne gitmeyecem inşallah en kısa zamanda döner :))

  13. Hocam gözünü seveyim ya 64GB 3.0 belleklerin fiyatı 150-200 civarında normal 500GB hdd 2.0 fiyatı 120 lira civarında, 2'sinin arasındaki fark mb.saniye hızı birde daha ufak olması :)
  14. Şaka yapıyor olmalısın herhalde 500'GB boot edebileceğini kim söyledi sana, 2 kuruş para vermemek için bir format için 500GB'hdd sini harcayan zihniyetlere söylüyorum 16 lira  http://www.vatanbilgisayar.com/Flash%20Bellek/toshiba-thnu08haybl5a-8gb-hayabusa-mavi-usb-bellek/productdetails.aspx?I_ID=69934
  15. Kafamdan yazıyorum aşağıdaki özellikleri internetten daha uygun silerde ( gittigidiyor,hepsiburada.com gibi) ordan fiyatlara bakabilirsin   1- İşlemci: İntel Core i5-4430   2-Anakart: MSI H87M G43   3-Ekran Kartı :Asus GTX 760 DirectCU II OC   4- Bellek: GSKILL 4GB RipJaws 1600MHz   5-Sabit Disk: Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM   6- Kasa: Cooler Master ELITE K280   5- Kasaya dahii 500 watt marka istersen önerim olacak   Toplama bilgisayar için en ideal oyun makinesi olarak yazdıklarımdan bir kaç tanesi tavsiyemdir fiyat olarak dediğim gibi 1500-2000 tl arası
×
×
  • Create New...