Jump to content

Django

Üye
  • Posts

    431
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Django last won the day on February 8 2018

Django had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3273 profile views

Django's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

294

Reputation

  1. son derece yerinde bir karar. işte bu işletim sistemi denenir. şimdiden emeklerine sağlık.
  2. 350tl kesinlikle verilmez. h81 ana kartlarda ram sorunu çok nadir oluyordu. eski anakart. sorunsuz çalışır 8gb 212tl sıfır ram. saatlik kuponları geçerli 172 tlye alırsınız. https://www.n11.com/urun/kingston-kvr16n118-8-gb-ddr3-1600-mhz-pc-bellek-1110823?magaza=sndbilisim
  3. videoya göre ventoyu kurup aioboot çalıştırdığımda boş geliyor.
  4. ventoy mu bu mu hangisini tavsiye edersin mirim?
  5. @bozart bu değişiklerin resmini toplu olarak paylaşıp benim günaha girmeme sebep oldun. mübarek ramazan ayında. ayıp ettin çok ayıp ettin.
  6. 4tb için bu markaya bence çok. kasım ayında amazon ve hepsiburada da güzel kampanyalar oluyor. acelen yoksa kasım ayını bekle derim. amazon haziran ayında da kampanya yapabiliyor. o marka bir işe yaramaz. samsunga yakın ssd https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-4tb-560mb-530mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssdh3-4t00-g25-p-hbv0000119dvc ayrıca budur bunu tavsiye ederim 500gblığını kullanıyorum. taş gibidir ancak ssd plus kronik sorunludur arşiv yapıyorsan çöp olur. seagete hddlerde en iyi. eskiden wd ile yarışıyorlardı. hdd alınırsa seagete ssd ise samsung , sandisk ultra beniç için tercih sebebi.
  7. QLC Nedir? Quad-level cell (QLC) flash bellek veya QLC SSD (katı hal sürücüsü), sabit disk sürücüleriyle (HDD’ler) eşleşen veya onlardan daha fazla terabayt başına maliyet sunan, kapasitesi optimize edilmiş bir NAND bellek teknolojisidir. Adından da anlaşılacağı gibi, QLC SSD’ler hücre başına dört bit depolayarak daha yüksek kapasitelerde NVMe performansı sunar. QLC SSD’lerin Faydaları Nelerdir? QLC flash belleğin ortak faydaları şunları içerir: Okuma merkezli yükler için daha düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) Daha az veri merkezi alan işgali Tamamen flaş tabanlı depolamanın yaygınlaşmasıyla kapasitede üstel bir artış Bununla birlikte, QLC SSD’ler benzer flash bellek türlerine göre daha az güvenilirdir. Bunun detayına yazının devamında değineceğiz. QLC SSD’lerin Dezavantajları Nelerdir? Dayanıklılık, QLC SSD’lerin başlıca dezavantajlarından biridir ve bunun nedeni, hücre başına daha fazla bit depolamanın, yazma döngüleri için çok zararlı olduğunun kanıtlanmasıdır. Bir flaş hücreye istediğiniz kadar okuma yapabilmenize rağmen, ona her yazdığınızda, şarj tuzaklarının kayan kapı izolatörlerini biraz bozarsınız. QLC SSD’ler güvenilir mi? QLC SSD’ler daha düşük maliyetler ve artan kapasite ile elde ettiklerini, dayanıklılık ve güvenilirlikte kaybederler. Mevcut QLC SSD hücreleri, bozulmaya ve okunamaz hale gelmeden önce yalnızca yaklaşık 1.000 program silme döngüsüne dayanabilir. Öte yandan SLC SSD’ler bozulmaya başlamadan önce muhtemelen yüz binden fazla kez silinip yeniden yazılabilir.
  8. ssdnin başında sonunda ortasında vs Q yazıyorsa o ssdden samsung da olsa uzak durun derim.
  9. samsung 850 evo 250gb ssdme 7 yıldır format atarım. ilk 3yıl içerisinde çoğu zaman günde 3kez format atmışlığım da var. sonraki 3 yılda ayda 4-5 kez format. son 1 yılda ise emre üstat ve tr üstatın yeni sistemleri çıktıkça formatı basıyorum. eski hızı yok ancak takır takır çalışıyor meret. burdan da çıkan sonuç şudur ki taaa o zamanlar da söyleniyordu: "ssdler 2ye ayrılır. samsung ve diğerleri...."
  10. eyvAllah kral sağolasın. kristal rumuzlu arkadaş yabancı büyük ihtimalle.
  11. kişiden kişiye değişiyor demek ki benim içinde en büyük zaman kaybı "Windows 10 Flatlite V4 2022 (21h2) X64 Tr" bu sistem olmuştu. ikonlar değiştirilemiyordu birkaç tane daha eiksik vardı 5 dk içerisinde geri fotmat atmıştım. kısaca sana göre benim için 5 dk tahammül edemediğim sistem en güzel sistem olabiliyor. format kullanım derken 20 güzel dakikam Windows 10 Flatlite V4 2022 (21h2) X64 Tr bu sistem için çöp olmuştu. + benim için ikonları bile orjinal hale getirelemeyen sistem 5 saniye değil 5salise bile harcanmaması gereken bir sistemdir ki en az 3 dk bu yorumlarım yüzünden yine bu işe yaramaz sistem yüzünden çöp oldu gitti.
  12. 1-2 ay önce yapılmış sistemler mevcut. onların mevcut en son sürümüne gecmek için de max 3-5 dk yeterli.
  13. baktın dil ingilizce benim gibi konuyu kapatıp çıkacaksın. zibil gibi türkçe güzel çalışmalar var.
  14. sistemin kendi orjinal ikonlar her zaman daha geldiği için bana. orijinal ikonlara gecirebilmek için çok uğraştım ancak mavi ekran verip açıklamayacak hale geldi beceremedim ve format atıp başka sistem kurdum. sistem güzeldi orjinal ikon olabilirse kuracağım bir sistem olur. İnşAllah bir çözüm olur.
×
×
  • Create New...