Jump to content

yancisulo320

Üye
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yancisulo320

  1. shiftdeletenet, 19 saat önce yazdı:

    Kriteriniz nedir? Sata SSD almak istiyorsunuz sanırım. Ortalama 500-550 Mb/s arası yazma hızları var. Herhangi bir marka işinizi görmez mi?

    Örnek;
    https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-intenso-1-tb-3812460-2-5-sata-3-0-fiyati,113338215.html

    İyi forumlar.

    Selamlar,

     

    Dönüşünüz için sağolun. Sata SSD alacağım. Pc'de 480 GB M2 takılı ve windows için kullanıyorum. Bunuda depolama ve oyun için olacak :)

    Kalfa, 18 saat önce yazdı:

    Evo serisini çok beğeniyorum iMac'te kullanıyorum ancak şuan için bu fiyatlara çıkmam zor gibi görünüyor. F/p ürünler olabilir :)

  2. Merhaba,

    Bilgisayarım için ekran kartı almak istiyorum ancak hangi marka uyumlu olur emin değilim. Performanslı bir şey istemiyorum max 2 GB yeter. Önemli kısmı Windows 10 driver desteği olması :( Konuyu uygun başlıktan açtım umarım

    yardımlarınızı rica ederim :) Nvidia tercihim ATI de driver kısmında çok sorun yaşadım :(

    Anakart: Foxconn A6GMV

    İşlemci: AMD Phenom(tm) II X2 560 Processor   3.30 GHz

    Ram: 8 GB

    HDD: 1.3 TB

  3. Herkese Merhaba,

    Evde olan Masaüstü pc bulunuyor ekran kartı, ram ve hdd upgrade işlemlerini tamamladık ancak işlemci kısmında tıkandım. Şuan takılı olan AMD Phentom X2 560 3.30 gHZ takılıdır.  Ekte anakart modelim yazıyor. Bu anakarta uygun işlemci ne takabilirim. Modeller için destek bekliyorum :) 

    ekran.PNG

  4. Merhaba,

     

    Okuma hızı yazma hızı 0'ı gösteriyor. Çoğu zaman birkaç saniyeligine 300kb/sn civarina çıkıyor. Sonra o değerde yazmaya devam ediyor. Ancak ilk başta 20-30 mb görüyorum. 2 Tane HDD bulunuyor. Değerleri çok anlamam ancak tecrübeli arkadaşların desteğini rica ederim.

    D Disk.png

    C Diski.png

  5. Kullanmadığım HDD i veri depolama diski yaptım yarısını. Bitlocker ile korumak istedim fakat anladığım kadarıyla bitlocker oturum açık olduğu sürece yani sistem diski olan C açık olduğu sürece devredışı. bense diskten çıkıldığında hemen devreye girmesini istiyorum. böyle bir ayar yokmu? 
    yoksada sade ama sağlam sürücü kilitleme programı varmı diskten hemen çıkınca kilitlenen?
    Folder Guard diye bir uygulama kullanıyorum.uygulama klasör şifrelemesi yapıyor. Disk'i değil ama klasörleri şifreleme yapabilirsin.

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    • Like 1
  6. yunus emre kardeşim anakartı baya nette baktım PCI Express 1.0 genelde cıkıyor  PCI Express 16x nasıl destekiyor  onu anlamadım kafam takıldı açıklarsan sevinirim kusura bakma  lütfen 
    Ustam özelliklere baktığımda x16 yazdığını görüyorum ama PCI express 16 destekliyor galiba [emoji47] Pcde görebileceğimiz bölüm varsa bakabilirim.0ae3079c13cd460ac2438d816cb7a1f3.jpg

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  7. PCI Express desteği kaç yazarmısın?
    Bunu nereden görebiliriz acaba

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Katılıyorum. İyi bir ekran kartı için büyük ihtimal güç kaynağın da yetmeyecek o anakarta da  değmez ama yok 256 da olmasın dersen ikinci el bir tane ucuza bulursun güzel bir şey.
    Zaten bilgisayar evde kullanmak amaçlı internet girsin, kasma donma yapmasın yeter. 1 GB yeterli olduğunu düşünüyorum

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  8. Merhaba Arkadaşlar,

     

    Bilgisayarıma ekran kartı almayı düşünüyorum. Şuan üzerinde 256 MB ekran kartı mevcut. Evde kullanan bir masaüstü. 1 GB ekran kartı almak istiyorum.  Hangi ekran kartını almalıyım pek bilgim yok ama "Foxconn A6GMV" anakarta sahibim. Önerilerinizi bekliyorum. :)

  9. Merhaba Dostlarım,

     

    Uzun bir süredir herkesin 1903 veya 19H1 güncellemesi beklediğini görüyorum. Millet olarak çok sabırsız bir milletiz. :) Konuyu uzatmak istemiyorum. Aşağıda bıraktığım link üzerinden 1809'dan 1903 güncellemesine yükseltme yapabilirsiniz. Güncelleme 1 ya da 1.5 saat sürüyor. Bunun nedenini anlamadım. Yalnız herkes bir kasma, donma vb. şikayetlerden bahsediyor ama ben şahsen hiç birini yaşamadım. Şans diyorum. Bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim.

     

    Link: " https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4028685/windows-10-get-the-update "

  10. Bende bunu yükledim bu gece, Defender güncellemeleri yüklenirken takıldı, yeniden başlatmak zorunda kaldım ilk defa başıma geldi. nihayet 1903 yayınlanmış ama bize halen gelmedi [emoji4] 
    Dostum, aldığım güncelleme 1809 için bir güncellemeydi. 19H1 için bir şey gözükmüyor ufuktan.

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  11. Merhaba,

     

    Öncelikle Microsoft firmasının Windows 10'a geçiş yapın demesindeki en büyük sebep büyük kurumsal firmalardır. Kurumsal firmalar dediğimiz çağrı merkezi, e-ticaret siteleri, elektrik sektörü gibi aklınıza gelecek bütün firmaların sistemleri ne yazık ki Windows 10 da çalışıyor. İzlediğim kadarıyla sistemlerde yapılan iyileştirmelerin çalışması Windows 10 ile olan stabilliği diyebilirim. Büyük bir kurumsal firmada çalışıyorum. Geçen ayı IT birimi 100 tane Windows 10 lisansı satın aldılar. Bu da ticari yönden otomatik olarak Microsoft'un yararına diyebilirim. Eskiden şirketimizdeki pclerde Windows 8 ile çalışıyorduk. Özellikle nefret ederim. :) Şimdi Windows 8'li pc bulmak ne yazık ki çok zor. Tekil kullanıcı olarak baktığımızda olaylara çok saçma gelebilir ancak Global olarakda Microsoft bu durumu göz önünde bulunduruyor.

  12. Ekran kartı sürücüsünden sonra donuyorsa muhtemelen en güncel sürücüyü kurmaya çalışıyorsun. Laptopun üreticisinin websitesine girip ordaki sürücüyü kurmayı dene. Bazı laptoplar sadece kendi üreticisinin sunduğu sürücüyü kabul edebiliyor. 
    Ustam merhaba onu da denedim sonuç aynı, şuan teknik destek alıyorum anakarttan harici ekran kartını pasife alıp tekrar deneyeceğim

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  13. Ekran kartı sürücüsü sorunu gibi geldi bana. Yeni sürüm sürücü kullandıysan kaldırıp eski sürümler denenebilir. 
    Chipset de sorun olabilir.
    Bios tan harici ekran kartını iptal edip kurulum deneyebilirsin.
    Eski BIOS var üzerinde galiba iptal edeceğim bölüm gözükmüyor hocam.

    GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

×
×
  • Create New...