Jump to content

TheRifleman

Üye
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

993 profile views

TheRifleman's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

54

Reputation

  1. konuda bahsedilen script hem windows için hem de office için kalıcı aktivasyon yapıyor ki. ohook yönteminin nasıl çalıştığını araştırmanızı öneririm (ipucu: ohook ile yapılan aktivasyonu cmdden falan kontrol ederseniz yüksek ihtimalle gözükmez, office çalıştığında yaptığı aktivasyon sorgusuna müdahale edilir. bir zamanlar adobe ürünlerinin cracklenmesini sağlayan amtemu gibi bir şey işte)
  2. sorun çok belli, santralden eve gelen bir adet kablo ev içerisinde çoğaltılmış. bunun da en büyük eksisi sadece kilitlenen frekanstaki yayınların izlenebileceği. tek çözüm de santralden eve bir kablo daha çekmek. kullanacağınız uydu alıcı kadar santralden kablo gelecek yani. size tavsiyem yapabilirseniz kendi çanağınızı kurmanız, ben kendi santralimi kurmuştum kafam rahat şu anda şu yoruma da ekstra güldüm. evin düzeniyle, dolapla ne ilgisi var allah aşkına?
  3. lzx sıkıştırmayı uzun zamandır kullanıyorum. disk alanı kısıtlı kullanıcılar için hayat kurtarıcı yalnız hdd'de performansı biraz düşüyor gibime geldi. ssd'de performans düşmesi gözlemlemedim. bir de compact komutunu çalıştırırken C:\* vermemeyi tercih ediyorum. Sistem dosyalarını da sıkıştırıyor, sorun olabilir (sadece bir düşünce)
  4. sorunlu birimlerden kastınız sector ise program test sırasında sizi bilgilendirir ve sorunlu sector işaretlenip yedek alandan bir sector atanır, sorun yaşamazsınız. yok birimden kastınız disk ise hard disk sentinel arayüzünde disk sağlığını ve performansını görmeniz mümkündür.
  5. fiziksel sebeplerden oluşan bad sectorlere (plakalardaki hasarlar, okuma/yazma kafası kaynaklı hasarlar vs.) bir çözüm yok. fiziksel kaynaklı bad sectorler için diskteki yedek alana yönlendirme yapılacak, yedek alan doldu mu öyle kalacak. diğer sebeplerden oluşan bad sectorler için hard disk sentinel çok yardımcı oluyor. disklerle uğraşıyorsanız mutlaka bilgisayarınızda bulunması gereken bir program. özetle hard disk sentinel içerisindeki surface test kısmını kullanabilirsiniz
  6. TheRifleman

    C# Yardım

    veri tabanı içindeki "DosyaNumarasi","FirmaAdi,"TeminatTarihi","TeminatinCinsi" değişkenlerinin tipini kontrol edin. Exceldeki veriniz göründüğü kadarıyla string tipinde. String tipindeki verileri varchar olarak veri tabanına ekleyebilirsiniz. Bunları kontrol edin. VisuaLNET arkadaşımızın da dediği gibi tarihte problem olabilir. By_FaRuK arkadaşımızın dediği gibi DateTimePicker kullanabilirsiniz.
  7. TheRifleman

    C# Yardım

    textbox içinden alınan verilerle veri tabanında tanımlanan "(DosyaNumarasi,FirmaAdi,TeminatTarihi,TeminatinCinsi)" değişkenlerinin birisinin veya birden fazlasının veya hepsinin veri tipi uyuşmuyor tahminimce textbox içinden gelen veriler string olarak alınıyor sizin de bu gelen verileri uygun tipe dönüştürmeniz gerek. örneğin "DosyaNumarasi" integer veri kabul ediyor, siz de "@p1" 'i string olarak alıyorsanız tip uyuşmazlığından hata alırsınız. veri tabanındaki değişkenlerin türüne göre tip dönüşümünü yaparsanız sorun çözülür iyi çalışmalar
  8. Emeğinize sağlık, görsellerden iyi olduğu belli oluyor eski Win7 çalışmalarınızı aratmıyor. Keşke "Adobe Connect" uygulaması da olsaydı, birçok üniversite Adobe Connect kullanıyor ekli olsa iyi olurdu, tercih size kalmış. Saygılar
  9. Asus eee pc 900 üzerinde kullandım, özellikleri şu linkte: https://www.cnet.com/products/asus-eee-pc-900/specs/ (Bende 40 gb HDD mevcut, SSD yok) 900 mhz işlemciye göre gayet iyi bir performans vardı, antix öneririm kesinlikle. Düşük sistemler için vazgeçilmezim Ek: Kuracağınız donanım biraz iyiyse alternatif olarak Solus da öneririm, o da güzel
  10. antix 900 mhz işlemcili bilgisayarda bile sorunsuz çalışıyor, iyi kötü internete girilebiliyor. bizzat tecrübe ettim, öneririm. değeri bilinmiyor pek ama olsun :)
  11. Normal. Bu şekilde kullanabilirsiniz ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok. Daha iyi bir soğutma performansı istiyorsanız işlemci soğutucusunu değiştirmeniz gereklidir.
  12. Sorunuzla ilgili bildiklerimi paylaşayım. UEFI üzerinde NTFS desteği normalde yok. FAT32 destekliyor. FAT32'nin 4 GB limiti olduğu için, 4 GB üstü dosya içeren bir imajı Rufus ile UEFI modda yazdırmak isterseniz UEFI:NTFS modunu kullanmanız gerekiyor. UEFI:NTFS ise UEFI üzerinde NTFS desteği sağlanmasına yarıyor. İmzalı bir dosya olmadığından da Secure Boot kapatılması gerekiyor. İnternet üzerinden indirdiğiniz 10 GB'lık Windowslarda muhtemelen SWM formatı kullanılmıştır, install.wim dosyası parçalara bölünmüştür. SWM olarak dosyaları bölmeyi denerseniz, olumlu bir sonuç alabilirsiniz.
  13. Bol özellik istiyorsanız Keenetic, özelliği az olsun diyorsanız Zyxel markasının ürünlerini öneririm.
  14. Bahsettiğiniz şekilde yapacağım, yardımlarınız için teşekkür ederim
×
×
  • Create New...