Jump to content

TheRifleman

Üye
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TheRifleman

  1. konuda bahsedilen script hem windows için hem de office için kalıcı aktivasyon yapıyor ki. ohook yönteminin nasıl çalıştığını araştırmanızı öneririm (ipucu: ohook ile yapılan aktivasyonu cmdden falan kontrol ederseniz yüksek ihtimalle gözükmez, office çalıştığında yaptığı aktivasyon sorgusuna müdahale edilir. bir zamanlar adobe ürünlerinin cracklenmesini sağlayan amtemu gibi bir şey işte)
  2. sorun çok belli, santralden eve gelen bir adet kablo ev içerisinde çoğaltılmış. bunun da en büyük eksisi sadece kilitlenen frekanstaki yayınların izlenebileceği. tek çözüm de santralden eve bir kablo daha çekmek. kullanacağınız uydu alıcı kadar santralden kablo gelecek yani. size tavsiyem yapabilirseniz kendi çanağınızı kurmanız, ben kendi santralimi kurmuştum kafam rahat şu anda şu yoruma da ekstra güldüm. evin düzeniyle, dolapla ne ilgisi var allah aşkına?
  3. lzx sıkıştırmayı uzun zamandır kullanıyorum. disk alanı kısıtlı kullanıcılar için hayat kurtarıcı yalnız hdd'de performansı biraz düşüyor gibime geldi. ssd'de performans düşmesi gözlemlemedim. bir de compact komutunu çalıştırırken C:\* vermemeyi tercih ediyorum. Sistem dosyalarını da sıkıştırıyor, sorun olabilir (sadece bir düşünce)
  4. sorunlu birimlerden kastınız sector ise program test sırasında sizi bilgilendirir ve sorunlu sector işaretlenip yedek alandan bir sector atanır, sorun yaşamazsınız. yok birimden kastınız disk ise hard disk sentinel arayüzünde disk sağlığını ve performansını görmeniz mümkündür.
  5. fiziksel sebeplerden oluşan bad sectorlere (plakalardaki hasarlar, okuma/yazma kafası kaynaklı hasarlar vs.) bir çözüm yok. fiziksel kaynaklı bad sectorler için diskteki yedek alana yönlendirme yapılacak, yedek alan doldu mu öyle kalacak. diğer sebeplerden oluşan bad sectorler için hard disk sentinel çok yardımcı oluyor. disklerle uğraşıyorsanız mutlaka bilgisayarınızda bulunması gereken bir program. özetle hard disk sentinel içerisindeki surface test kısmını kullanabilirsiniz
  6. TheRifleman

    C# Yardım

    veri tabanı içindeki "DosyaNumarasi","FirmaAdi,"TeminatTarihi","TeminatinCinsi" değişkenlerinin tipini kontrol edin. Exceldeki veriniz göründüğü kadarıyla string tipinde. String tipindeki verileri varchar olarak veri tabanına ekleyebilirsiniz. Bunları kontrol edin. VisuaLNET arkadaşımızın da dediği gibi tarihte problem olabilir. By_FaRuK arkadaşımızın dediği gibi DateTimePicker kullanabilirsiniz.
  7. TheRifleman

    C# Yardım

    textbox içinden alınan verilerle veri tabanında tanımlanan "(DosyaNumarasi,FirmaAdi,TeminatTarihi,TeminatinCinsi)" değişkenlerinin birisinin veya birden fazlasının veya hepsinin veri tipi uyuşmuyor tahminimce textbox içinden gelen veriler string olarak alınıyor sizin de bu gelen verileri uygun tipe dönüştürmeniz gerek. örneğin "DosyaNumarasi" integer veri kabul ediyor, siz de "@p1" 'i string olarak alıyorsanız tip uyuşmazlığından hata alırsınız. veri tabanındaki değişkenlerin türüne göre tip dönüşümünü yaparsanız sorun çözülür iyi çalışmalar
  8. Emeğinize sağlık, görsellerden iyi olduğu belli oluyor eski Win7 çalışmalarınızı aratmıyor. Keşke "Adobe Connect" uygulaması da olsaydı, birçok üniversite Adobe Connect kullanıyor ekli olsa iyi olurdu, tercih size kalmış. Saygılar
  9. Asus eee pc 900 üzerinde kullandım, özellikleri şu linkte: https://www.cnet.com/products/asus-eee-pc-900/specs/ (Bende 40 gb HDD mevcut, SSD yok) 900 mhz işlemciye göre gayet iyi bir performans vardı, antix öneririm kesinlikle. Düşük sistemler için vazgeçilmezim Ek: Kuracağınız donanım biraz iyiyse alternatif olarak Solus da öneririm, o da güzel
  10. antix 900 mhz işlemcili bilgisayarda bile sorunsuz çalışıyor, iyi kötü internete girilebiliyor. bizzat tecrübe ettim, öneririm. değeri bilinmiyor pek ama olsun :)
  11. Normal. Bu şekilde kullanabilirsiniz ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok. Daha iyi bir soğutma performansı istiyorsanız işlemci soğutucusunu değiştirmeniz gereklidir.
  12. Sorunuzla ilgili bildiklerimi paylaşayım. UEFI üzerinde NTFS desteği normalde yok. FAT32 destekliyor. FAT32'nin 4 GB limiti olduğu için, 4 GB üstü dosya içeren bir imajı Rufus ile UEFI modda yazdırmak isterseniz UEFI:NTFS modunu kullanmanız gerekiyor. UEFI:NTFS ise UEFI üzerinde NTFS desteği sağlanmasına yarıyor. İmzalı bir dosya olmadığından da Secure Boot kapatılması gerekiyor. İnternet üzerinden indirdiğiniz 10 GB'lık Windowslarda muhtemelen SWM formatı kullanılmıştır, install.wim dosyası parçalara bölünmüştür. SWM olarak dosyaları bölmeyi denerseniz, olumlu bir sonuç alabilirsiniz.
  13. Bol özellik istiyorsanız Keenetic, özelliği az olsun diyorsanız Zyxel markasının ürünlerini öneririm.
  14. Bahsettiğiniz şekilde yapacağım, yardımlarınız için teşekkür ederim
  15. 868 günlük aktif olan Webroot'u bir süredir kullanıyordum ama ne hikmetse süresi dolmuş. Bu durumu yaşayan biri var mı?
  16. Doğrudur, elektronik cihaz biraz da şans işi oluyor. Kendi tecrübemi paylaştım. Şuanda cihaz bende değil olsa göndermeyi denerdim. Diğer TP-Link ürünlerimden memnunum zaten, sorunsuz. Yine de konu sahibinin probleminin modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
  17. Bir yerde okumadım, kaynak kendim. W9970 model modemi uzun bir süre kullandım. Wireless çekim gücü düşüklüğü, DSL hattını kafasına göre görüp görmemesi (hat sorunsuz başka modem takınca anında çalışıyor), ısınma gibi sorunlar çıkartıyordu, Bir abimiz istedi ona hediye ettim. O da benzer sorunları yaşamış. Şu an modem olarak TP-Link'in W8101G modemini ve powerline olarak 4220KIT modelini kullanıyorum onlar problemsiz çalışıyor. Problemli olan W9970. İyi forumlar.
  18. modem değişimi gerekli, w9970'in çekim gücü iyi değil. konuda bahsedilen keenetic extra dsl ve zyxel vmg3312-b10b modelleri sorunu büyük ihtimalle çözecektir
  19. Yaşadığınız yerde VDSL veya Fiber altyapısı olsaydı bu çözümlere geçmenizi önerirdim fakat sadece ADSL altyapısı varsa Superbox dışında bir çözüm yok gibi. Aynı sorunu bende yaşıyorum; yapabildiğimiz kadar yapıyoruz.
  20. next-next-next geçtiniz galiba, reklamlı seçenekleri kapatabiliyorsunuz. uzun süredir kullanıyorum, reklamlarla ilgili çıkan şeyleri kaldırmanız gerekiyor insanlık halidir gözden kaçmış olabilir murat abimiz katılımsızını yapmış deneyin isterseniz: https://cloud.mail.ru/public/4UhU/4vjRWTbpR/JDownloader 2.0 With Extension packs.zip kendisine bu katılımsız için teşekkür ediyorum
  21. JDownloader kullanıyorum. Sadece premium hesap entegrasyonu bile tüm downloader uygulamalarına bedel. Başka özelliklerini saymıyorum bile, herkes denemeli.
  22. Yanlış yönlendirme yapıyorlar. Bölücüyle bu işi yaparsanız aynı anda aynı frekansı izleyebilirsiniz sadece, farklı frekansta bir cihaz sinyal yok hatası verir. İşin doğrusu çok çıkışlı bir LNB kullanıp ayrı ayrı kablo çekmek. Ben teşekkür ederim.
  23. Bu iş tekli LNB ile olmaz, mümkün değil. Tek LNB'den iki uydu alıcıya bağlantı yaparsanız, bağlı olan iki cihazı da aynı anda çalıştırırsanız sadece aynı frekanstaki kanalları izlersiniz, farklı frekanslar çalışmayacaktır tecrübe ettiğim bir konudur. İkili, dörtlü LNB ile cihazlara kablo çekerek bu sorunu çözersiniz. DISEqC switch ise farklı uyduları tek bir kabloda birleştirmeye yarar.
  24. Stabil sürümden bahsetmiyorum. kocamanadam adlı üyeye vermiş olduğunuz cevaptan bahsediyorum. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/12/10/announcing-windows-10-insider-preview-build-19041/ Arkadaş insider sürümü indirmiş, siz böyle bir sürüm yok demişsiniz o konudaki yanlışınızı düzeltmek istedim. Saygılar
×
×
  • Create New...