Jump to content

canavar123

Üye
  • Posts

    810
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by canavar123

  1. Bundan sonra her bilgisayara kuracağım Windows 10 budur hocam. Ben yaptığınız işin kalitesini gerçekten anladım. Windows 11 de kullanılır hale geldiğinde siz verimli bir hale sokarsınız ve bilgisayara yüklemeye başlarız.
  2. Hocam laptop olduğu için diski BTRFS olarak şifreledim, GRUB donanımsal şifre çözmeyi desteklemediğinden boot ederken ciddi bir ısınma ve pil tüketimine sebep oluyor, bu yüzden Systemd-boot kullanıyorum. BTRFS ile CoW desteği ve snapshot desteği sayesinde en ufak sorunda eski haline çevirebilmek çok güzel. Ben ana sistemi Linux yaptığımdan Linux'u kurup Windows'u onun yanına ufak bir yere kurdum. Son zamanlarda Linux'a o kadar bağlandım ki 1TB SSD'yi de BTRFS veya Ext4 yapıp NTFS'den kurtulmak bile istiyorum. NTFS güç kesintilerinde sorun çıkartıyor ve onarımı için Windows'u 1 kez boot etmek gerekiyor.
  3. Paylaşımlarınız gerçekten faydalı. Elimdeki ISO'yu bu hafta yeni yayınladığınızla güncelleyeceğim. Elinize sağlık. Her ne kadar ana sistemim olarak Arch Linux kullansam da yanında 75 GB bir alana sizin eski sisteminiz kurulu. 2 bilgisayara daha da kurdum ve şu an onlar da bunu kullanıyor. 👍
  4. @forjest Murat hocadan göre göre yeni laptopa bile linux kurduk. Sistem EndeavourOS, Arch tabanlı.
  5. Hocam yanlış anlaşılma olmasın, sizde nedense hafif bir Kokteyl havası alıyorum. Kendisi de bir şeyleri araştırıp, yeni kayıt defteri girdileri keşfedip, kendi ufak araçlarını geliştirip sistemlerine inanılmaz bir stabilizasyon katmıştı. Sizde de yaptığınız araştırmalar, kullandığınız araçlar ve yayınladığınız uygulamalar dolayısıyla Kokteyl havasını gördüm. Umarım paylaşımlarınızı Kokteyl gibi amacından saptırmadan uzun süreler yayınlamaya devam edersiniz. Şahsen 2 yıldır Kinghaze sistemleri kullanan birisi olarak ilk ISO'nuz ondan bile kararlıydı. Bu ikinci ISO'da fotoğrafta sanki sanal bellek kapalı gibi görünüyor. Eğer kapattıysanız onu mümkünse bir sonraki sistemlerde otomatik yapsanız bizim için daha sağlıklı olabilir, 4GB RAM'li makinelere de bu sistemi kurmak istiyorum, RAM yüzünden sistem bir noktada kilitlensin istemiyorum.
  6. Link çalışmıyor. Acaba yenileme imkanınız var mı?
  7. Bende şunlar arşivimde var hocam. Windows 8.1 Pro x86 Ocak 2023 TR_by.iso Windows 8.1 Pro x64 Ocak 2023 TR_by.iso Windows 8.1 Home SL x64 Ocak 2023 TR_by.iso Windows 8.1 Home SL x86 Ocak 2023 TR_by.iso @TR_byhocama da isterse verebilirim, tekrar paylaşabilir. Müsait bir zamanda yüklemesini yaparım. https://disk.yandex.com/d/CTU0oErGiCv-fA
  8. Çok temiz bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Hem sistemi bu kadar temiz hazırlayıp hem de bu kadar az kayıt defteri müdahalesi yapmanız ayrı bir güven verdi bana. Windows 11 kullanan bir bilgisayara kurdum, fanlar programları kurarken bile çoğunlukla hiç dönmedi. Sistem uzun süre arşivimde kalacak. Böyle çalışmalarınız devam ederse güncelleyerek saklamaya devam edeceğim bir sistem.
  9. Başka monitörle denemelisiniz hocam. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle monitör güç kaynağında veya kablolarında vs. bir sorun var.
  10. Hocam Android TV Play Store'unda sadece Android TV uygulamaları olur. Aptoide TV ve Aptoide uygulamalarından diğer uygulamaları da elde edebilirsiniz. Android TV imajının tek artısı kumanda desteği. Eğer USB alıcılı bir Air kumanda vs. bağlarsanız çok iyi bir deneyim yaşayacaksınız. Tarayıcı olarak Puffer TV Browser kullanabilirsiniz. Dosya aktarımı içinse Send&Receive uygulamalarını hem telefona hem cihaza kurup aktarım yapabilirsiniz.
  11. Windows 10 LTSC 2019 - Nisan 2023 (17763.4252) - Güncel Kişisel kullanımıma uygun hazırladığım, her makineye kurulabilecek durumda imajdır. Ekran Görüntüleri: https://yadi.sk/d/gE4ijotolJ0VMQ Değişiklikler: - Net Framework 3.5 aktif. Net Framework 4.8 güncelleştirmesi yapıldı. - Eski bileşenler aktif edildi. - Windows Defender devre dışı bırakıldı. (Tekrar açılabilecek şekilde.) - Windows Search kapatıldı. (Hizmetlerden ve özellik ekle kaldırdan açılabilir.) - Sistemi yoran Prefetch ve Telemetry hizmeti (sadece hizmeti) kapatıldı. - Recovery (WinRE.wim) silindi. - Bu değişiklikler SSD'leri yormamak için yapılmış olup kalan performans ve lisans ayarları için masaüstüne "Araçlar" klasörü eklendi. Güncelleştirmeler NTLite ile entegre edildiğinden ve SysPrep'e girilmediğinden sistem güncelleme alacaktır. Güncelleştirme istemeyenler sistemi internete bağlamadan kurulum yapıp Windows Update'i Araçlar klasöründen WPD ile kapatabilir. Sistemlerimi sorun yaşanmaması için olabildiğince MSDN ISO'ya yakın yapmaya çalışıyorum. Kendi kurduğum makinelerde performans için masaüstündeki dosyalar hariç herhangi bir yazılım kullanmıyorum. İndirme Linki: https://yadi.sk/d/pUh3ETA2EWRmOw
  12. Disk yazma koruma moduna geçmiş olabilir. Veri yazıp silemiyorsanız o disk ömrünü doldurmuştur. Kontrolcü yedek sektörler bittiği için veri kaybı yaşanmasını engellemek adına diski yazma korumasına alıp verileri (elektronları) diske hapseder. Çözümü yeni bir disk almanız.
  13. Masaüstündeki Araçlar: https://disk.yandex.com.tr/d/ypKWBlzKmkstSQ
  14. Windows 10 LTSB 2016 - Nisan 2023 (14383.5850) Forumda LTSB 2016 sistem eksiği gördüğüm için geçen gün ana sistemime kurmak için yaptığım imajı alıp paylaşmak istedim. Net Framework 3.5 etkin ve 4.8 güncellemesi eklendi. Windows Defender devre dışıdır. Tekrar açabilirsiniz. Windows Search ve Hibernate'i kapattım. masaüstündeki klasörde Hibernate'i açmak için ve sistemi lisanslamak için gerekli dosyalar mevcut. Masaüstünde sisteme ince ayar yapabileceğiniz OOSU10 ve WPD araçları ve kullandığım .reg dosyaları mevcut. Başka bir ince ayar veya silinen bileşen bulunmamakta. Tüm güncellemeler DISM ile entegre edildi ve DISM ile Framework eklenip temizlik yapıldı. NTLite veya Sysprep kullanılmadı. ESD sıkıştırma yoktur. Sistem güncelleme alsın ve uzun süre kararlı kalsın diye performans ayarlarını masaüstündeki dosyalardan elle yapmanızı tavsiye ediyorum. Önceki kurduğum sistem 3 yıldır fotmatsız çalışıyordu. Format atma sebebim de yaptığım ayarlardan dolayı ortaya çıkan bazı internet bağdaştırıcısı sorunlarıydı. Bunun da aynı kararlılığı devam ettireceğine inanıyorum. Görsel bir değişiklik olmadığı için ekran görüntüsü koyma gereği duymuyorum. Link: https://disk.yandex.com.tr/d/u5HTzKphweUXng Sistemi ana makineme kurup test ettim. Sanalda denemedim ama sorun çıkaracağını sanmıyorum. Herkese hayırlı Ramazan'lar.
  15. Diğer SSD'leri bu kadar gömmeseydiniz ya. Kingston A400 240GB diskini 3 yıldır Windows/Linux kurulu ana diskim olarak kullanıyorum. Birkaç defa Secure Erase gerçekleştirdim ve henüz durumu gayet iyi. Ben de belli başlı kaliteli markalardan başka SSD alınmamasını tavsiye ediyorum. Bu markalar: Samsung (QVO ve düz 980 gibi modeller hariç) Crucial - Micron (BX500 hariç) Kingston (UV300 hariç) Transcend - Tayvan üretimi kaliteli marka Toshiba - Kioxia (TR200 ve eski serileri hariç) Sandisk (SSD Plus modelleri hariç) PNY - NAND'larını iyi markalar ürettiği sürece ürünleri iyi oluyor. Belki sonuncu biraz zorlama oldu ama bu markaları tercih ederseniz SSD'leriniz gayet uzun süreler dayanır. Ama her markanın bazı sıkıntılı modelleri oluyor. Örneğin QLC SSD'ler ömür konusunda özellikle Windows vs kurarsanız çok vasat sonuç verirler. Ya da Crucial diskler güzel olmasına rağmen BX500 o kadar ısınıyor ki üzerine CPU soğutucusu takanları bile bulabilirsiniz. (https://www.youtube.com/watch?v=KvcQyKZIloc) Konudaki SSD'nin sorunu SSD'deki sektörlerin ölmesi ve yedek sektörlerin onların yerine atanmasından kaynaklı. Yedek sektörler bittiğinde SSD'de mezara gidiyor doğal olarak. Kendini yazma koruması moduna alıp verilerin daha da bozulmasını engelliyor. Çoğu marka bu yedek sektörlerin izlenmesine olanak veriyor. Örneğin benim Kingston diskim 20TBW'ye rağmen sadece 9 blok bozularak değiştirilmiş. O sayı da diski aldığım hafta arttı. Binlerce/milyonlarca yedek blok var ama malesef kalitesiz olunca o da tükeniyor.
  16. Hocam bunların dokunmatik için sürücüye ihtiyacı olmuyor genelde. 2017'de çıkmış. LTSB 2016 kurabilirsiniz. Herhangi bir LTSB 2016 dağıtımı işinizş görecektir.
  17. Bugün Ayarlar menüsünde bu iki hata ile karşılaştım. 1. Modern arayüzden Bluetooth cihazlara bağlanılamıyor. Bluetooth cihaz eklemek için "Aygıtlar ve Yazıcılar" menüsü kullanılabiliyor. 2. Modern ağ paylaşım merkezi açıldığında resimdeki hatayı vererek kapanıyor. Kurduktan sonra 1-2 ufak ayar yaptım ama onların yaptığını sanmıyorum. LTSC 2019'dan geçtim, oradaki kararlılık yok ama 22H2 için harika bir sistem olmuş hocam. Kullanımıma engel olan bir hata almadığım sürece kullanmayı düşünüyorum. Malum online eğitime geçildiğinden artık LTSC de online eğitimde saçmalıyor.
  18. Hocam 1. dediğinize alternatif olarak başlat tuşuna sağ tıklayıp hepsine erişebilirsiniz. Ben oraya alıştığım için fark etmedim. 2. meselede de kullanmadığınız simgeleri kapatıp o şekilde kullanırsanız bilgisayarı daha rahat kullanabilirsiniz. Biraz deneyin derim. O yüzden o ayar öyle gelmekte.
  19. Ben de eskiden kullandığım Whatsapp Portable ile hata aldım. Gizlilik istiyorsanız Whatsapp kullanmayın demek gibi olmuş.
  20. Kullanan birisi herhangi bir uygulama açık değilken görev yöneticisindeki "İşlemler" kısmındaki rakamı paylaşabilir mi acaba? Ben de mi kursam dedim.
  21. Haklısınız aslında da alışmışım Windows diskinde 30GB boş alan olmasına. 😄 Yazıcıyı kurunca orada 29GB görmeye alışamadım. 😅 Aslında asıl takıntım SxS klasöründeki dosya sayısı. O artınca dosya arama hızım yavaşlıyor. Güncelleme yaparsam da ".cab" paketleri indirip PE kullanarak Dism ile yaparım. Celeronda diğer türlü güncellemeyi kuracak teknoloji pek mevcut değil. 😅 Yoksa hocamızın bildiğinden şüphem yok. 👍🏻 Güncellemeleri engellediğini hiç görmedim ama zaten güncellemeler kendi kendine de bozulduğu için bir şeye başlamaya gerek duymuyorum. Kapatacaksın tertemiz olacak. 😄
  22. SysPrep kullanılmadığını belli eden güzel bir çalışma olmuş hocam. 2022'de kurarken sorun yaşar mıyım diye tereddüt ettim ama sizin LTSB sisteminizi de 1.5 yıl kadar kullandığım için güvenip yükledim. İlk kuruluma göre bir tık fazla alan kapladığı için (2GB kadar fazla alan) WinSXS biraz dolu hissettiriyor ama LTSB'den geçtiğim için büyük ihtimalle. Birkaç gün daha kullandıktan sonra Acronis yedeği alıp bu laptop bozulana kadar kullanırım bunu ben. SXS Temizliği Sonrası Edit: Windows klasörü 2GB küçüldü. Doğru tahmin etmişim. @MrRush hocam ileriki sistemlerinizde Dism ile bu temizliği yaparsanız sistemleriniz daha hafif ve daha az boyut kaplar hale gelecektir. 👍
  23. Birkaç gün önce MX Linux kurdum ve debian kernel 5.10'u manuel olarak yükledim. Eski kerneli kaldırmak istiyordum ama neden 2 tane 4.19 sürümü kurulu olduğunu anlamadım. Kurduktan sonra kernelin güncellendiğini hatırlayamadım. İkisini de kaldırıp sadece 5.10 ile sistemi başlatmamda bir sorun olur mu? Kaldırıp sistem açılmayınca konu açmaktan korktuğumdan bu soruyu soruyorum. @forjestUstam müsait olursanız siz de cevap verirseniz sevinirim.
  24. 3 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan Casper kasa kaldım. Donanımını detayıyla aşağıdaki konuda bulabilirsin. https://osxinfo.net/konu/basarili-kurulum-casper-d300-i5-7500-16gb-gtx-1050-ti-high-sierra-10-13-1.2376/ Benim asıl sorunum ilk senesinden sonra bilgisayarın güncel Windows sürümlerinde mavi ekran vermesi oldu. Başka yazılım taraflı bir sorun yaşamadım. Mavi ekran yaşadığım dönemde gerek yabancı gerek yerli forumlarda konular açıp dump dosyalarını paylaştım. Bana RAM, ekran kartı, SSD, HDD gibi birçok sorun buldular ama aslında hepsi sağlam ve bundan eminim. 1607 kurulu şekilde 2 yıldır çalışıyor. Geçen ay ise 21H1 ile tekrar denemek istedim ve kurulumdan sonra aldığım mavi ekran hariç tekrarlamadı. Ben sorunun anakart ile güncel Windows'ların şimdiye kadar çakışmasından olduğunu düşünüyorum. Umarım düzelmiştir de tekrarlamaz diyorum. Yaşadığım donanımsal sorun ise PSU fanının aşırı ses yapması oldu, fanın onundaki metal çerçeveyi sökerek düzelttim. İşlemci fanı ise ufak olduğundan ve PWM desteklemediğinden ses yapıyordu. Ona da zamanında Nanokatalog'dan aldığım bir 12cm kasa fanını çift taraflı bant ile bloğun üstüne yapıştırarak çözüm buldum. Size Casper almayın demem ama uzun süre düşük Windows sürümü ile kullanmak zorunda kaldım. Belki sorun tekrarlarsa yine 1607 kurmak zorunda kalacağım. Ürünün driverları sitesinde aldığım ilk yıl vardı ama sonra kaldırıldı. 4 yıl önce aldığım Celeron işlemcili Asus laptopun ise halen sürücüleri mevcut ve güncelleniyor. Masaüstünde sürücü sorunu yaşamazsınız ama mesela laptopta bunun olması çok kötü olur. Kendi deneyimim şu ki bir daha Casper'ın ürünlerini tercih etmeyeceğim. Ama edene de saygı duyarım. Sorun yaşamak için kaşınıyor demektir.
  25. Hocam bende de Hyper-V'de kurulumda mouse çalışmadığından kurulmuyor. LTSB isosuyls kurdum, o da kurulumdan sonra mavi ekranda kalıyor.
×
×
  • Create New...