Jump to content

cRaZyBoYaa

Üye
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

463 profile views

cRaZyBoYaa's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

11

Reputation

  1. Merhaba, arama yaptım ama bulamadım. Windows işletim sistemi hazırlamak için bir rehber hazırlanırsa çok güzel olur. Uzun zamandır hep aklımda kendim sade, lite sistem hazırlama fikri vardı. Ama derli toplu bir konu olsa da faydalansak çok güzel olacak. Sadece NTLite aracıyla win10 deneme yaptım birkaç kere, bir defasında hiçbir değişiklik yapamamışım. ikincisinde sanırım yapabildim, hatta esd sıkıştırma da yapıp iso'ya çevirdim. sanalda denedim masaüstü gelmedi. o kadar da uğraşmıştım. Aradığım her şeyi de bulamadım mesela. örneğin otomatik aktivasyon ekleme, manuel masaüstüne aktivasyon ekleme, 3. parti uygulama ekleme, sistemi 1.5 gb lere kadar düşürme vs nasıl yapılıyor bilmiyorum. Şöyle güzel bir rehber konu açılsa çok güzel olurdu.
  2. Cevabınız için teşekkür ederim. Aynısını yapmama rağmen bildirim sürekli geliyor. Rahatsız etme moduna bildirim ekranda görünmüyor ama işlem merkezine yine düşüyor. Sanırım çok acemiyim. Şu küçük sorunu düzeltemedi ya... Sistem hazırlayan arkadaşlar bunu nasıl engelliyor acaba
  3. Öncelikle bununla ilgili bir konu varsa affola. Sadece böyle bir konu gördüm fakat dediklerini yapmama rağmen başlangıç devre dışı olmasına rağmen yine de çalışıyor. win10 1904 v işletim sistemi yükledim. Kendim de biraz üzerinde oynama yapayım dedim ve dism++ ve diğer benzer programları kullandım. sistem çok iyi ve hızlı. fakat bir türlü uyarıyı kalıcı olarak engelleyemedim. "windows güvenlik duvarı kapalı. açmak için dokunun veya tıklayın" uyarısı. tıklayınca mağazaya yönlendirmeye çalışıyor. sanırım sorun yukarıda belirtilen hizmetin açık kalması. hizmetlerden sağ tıklayınca durdur-devre dışı yap vs yapılamıyor. talimatlarda belirtildiği gibi yaptığımda başlangıçta devre dışı görünüyor ama haala durum çalışıyor olarak kaldı. Yardımcı olabilir misiniz?
  4. @forjestüstad en iyisini bilir. Benim ilk aklıma Chrome OS işletim sistemi geldi
  5. Detaylı açıklama yapmamışsınız. Bilgisayarı açarken fan çalışıyor fakat siyah ekranda mı kalıyor? Kendi programıyla güncellemişsiniz. Biosun bir üst sürümü uyumsuz, eğer onu yüklemişse ondan kaynaklı. Garanti olsa garantiye verirdiniz. Teknik servisiyle konuşun. Ben bios şifresinden kurtulmak için yeni bios atmıştım. Yanlış bios attım diye aynı hatayı aldım.
  6. Çok haklısınız. Android düşünmedim hiç. Windows güzel bir yenilik olur diye uğraştım. Uğraştığıma pişman değilim. Bu kadar küçük bir cihaza istenirse çok ta güzel Windows işletim sisteminin yerleştirilebileceğini anladım. Adamlar çok iyi telefon çıkardılar, kaliteliydi. Kullanan bilir kamerasında mükemmellik akıyordu. İşletim sistemi de aslında iyiydi, geliştirmediler sadece. Bu hale gelmesinin en büyük sebebi mağazasıydı. Hiçbir şey yoktu. Kullanıcıları birer birer kaybetti. Yani instagram uygulaması bile yoktu. Düşünün.
  7. Görüntü sürücüsünü tanımladıktan sonra göze hitap edecek şekilde ekran düzeldi. Dokunmatik hassasiyeti gayet iyi. 5.7" ekran çok küçük, sadece yazı yazmak için ekran klavyesini açınca telefon kullanımına göre biraz daha ufak kalıyor. uygulamalar çalıştırılabiliyor. Chrome biraz kasıyor. d3d açamadığım için grafikte oyun oynamak sıkıntı. Zaten batarya sorunlu olduğu için ölçemedim. şarja bağlı kullanıyorum
  8. Merhaba, bir yıl önce Lumia 950 XL telefonumu rafa kaldırmaya karar vermiştim. Biliyorsunuz ki Windows mobile desteği kesildi, mağaza kötü durumda. Arama için kullanacaktım fakat bataryası sorunlu olduğu için doğru düzgün kullanamıyordum. Ben de yeni telefon aldım. Lumia gözümde hiçbir zaman silinmedi. Onu değerlendirmek istedim ve bazı yollarla Windows pc işletim sisteminin kurulabildiğini gördüm. Ben de yapmaya verdim ve başardım. Şuan telefonun çalışma mantığı şu şekilde; telefonu açmaya başlayınca karşıma üç seçenek geliyor. Windows 10 pro, developer menüsü ve Windows mobile(normal telefon işletim sistemi) Aslında video çekecektim fakat ekran küçük ve çok parladığını için kaliteli bir video çekemedim. Birkaç fotoğraf çekip sizinle paylaşmak istedim. https://hizliresim.com/EdCjvf.jpg https://hizliresim.com/VmAaFG https://hizliresim.com/Oyjidl https://hizliresim.com/Oyjidl https://hizliresim.com/EGrCnN https://hizliresim.com/o0h23Q https://hizliresim.com/U4CpB6 https://hizliresim.com/C0rkk8 https://hizliresim.com/Ax7nBN https://hizliresim.com/WqNrVe https://hizliresim.com/TdUjOa https://hizliresim.com/tykzud https://hizliresim.com/2UWfiw https://hizliresim.com/nGrOmC
  9. Teşekkürler. Alternatif yandex link https://yadi.sk/d/VmACUqTvNoaxgA
  10. Telegram, Telegram, Telegram... Başka bir şeye gerek bile yok. Hatta kullanmayı tamamen öğrendikten sonra telefonunuzdaki bir çok uygulamanın işini gördüğü için onları silip yer sağlayacaksınız. Nasıl mı: Örneğin video mp3'e çevirme video - mp3 kesme işlemleri. haberler bu liste istediğiniz kadar uzar gider. Bakın mesela ÖSYM botu var, sınav sonuçları açıklandığında anında bildirim atar, ya da Kandilli botu var. bir deprem kandilliye düştüğü an size de bildirim gelir. botlar çok kullanışlı. ben bbc haberleri için de bot kullanıyorum. hiç öyle haber uygulamalarıyla, siteyle vs uğraşmıyorum. yapabilen kendi botunu kendisi oluşturabilir. botlar gruplara eklendiğinde mükemmel görevleri yerine getirebilirler. Gruplar 256 kişiyl sınırlı değil. çok çok üstüne çıkabilirsiniz. Sayfa var bir de. çok kullanışlı. birine mesaj atarken şu süre sonrasında mesajın gitmesini ayarlayabiliyoruz. ya da mesaj sessiz şekilde gitsin diyebiliyoruz. ya da kişi aktif olduğunda mesajım gitsin diyebiliyoruz. attığınız fotoğraf video ve diğer dosyalarda kalite bozulmaz. atma problemi yaşamazsınız. whatsapta bu işler işkence. telegram tüm her şeyi kendi bulut sisteminde kaydediyor ve telefonunuzda yer doldurmuyor. yani mesela 5 yıl önce kurulan bir gruba üye olduğunuzda üye olduğunuz günden itibaren olan mesajları değil, taaa kurulduğu andan itibaren gruptaki tüm mesajları, resim video dosyaları görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz. Yedekleme işi yok yani. tam bir bulut deposu. bunlar sadece birkaç özellik, telegram derli toplu anlatılmaz. kullandıkça anlarsınız. Gizlilik konusunda bir şey diyemem. WhatsApp'tan daha güenilir olduğu aşikar. Ama ne kadar güvenilir orası tartışılır. Bence hiçbir uygulama tam güvenilir değil. Bence kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Evet WhatsApp'ı haala kullanıyorum maalesef. kısıtlı, pek bir özelliği olmayan bu uygulamayı mecburiyetten kullanıyorum. yoksa bu olaydan çok çok önce bırakacaktım.
  11. Google translate döküman çeviri bence en iyisi. Ne kadar iyi orası tartışılır. Bir de Microsoft translator inceleyebilirsiniz.
  12. Merhaba hocam. Biosunuz hakkında bir bilgim yok. Tam bir bilen de değilim. Ama başımdan geçenleri anlatırsam belki size yardımcı olabilir. Bundan aylar önce 2. el Lenovo G50-70 Laptop satın aldıktan bir süre sonra format atayım dedim. adamlar biosa şifre koymuşlar. bir insan niye yapar bunu. ne yaptıysam şifre olayını geçemedim. eski olsa pili çıkar kolay halledilirdi. kısadevre de yapılmıyor. bari recovery yapayım dedim bu sefer pc rusça ve single language oldu. yok arkadaş bu biosun bir yöntemi olmalı dedim. sordum soruşturdum. anakart değiştireceksin dediler, ki o da 1000? civarı masraftı. yabancı sitelerde gezerken "ch341a" aparatı ile bios programlamayı gördüm. hah işte ben bunu yapmalıyım dedim. 65 tl ödeyip ch341a aparatını aldım. şimdi sıra bios çipini bulmak ve bağlamaya geldi. acemiyim tabi bilgim yok bu konularda. bios çipi gibi çok çip var. neyse 8 ayaklı bios çipini buldum. aparatı bağladım ve çipin içini okudum. çipin mantığı şu, biosu sıfırlasak ta bilgiler bu çipte kalıyor. dolayısıyla şifre gitmiyor. sıra bios '.bin' dosyasını bulup çipe yazdırmaya kaldı. bilemedim ki daha büyük sorun burda çıkacak. sitelerde geziyorum istiyorum ama millet para karşılığı veriyor. buraya kadar geldim, bir kuruş daha harcamam dedim. sonra bir sitede uygun olduğunu düşündüğüm .bin dosyasını buldum. çipin içini temizledikten sonra bulduğum .bin dosyasının kimliğine detaylı bakmadan çipe okuttum. sonra tabi pc açılmadı. ekran kapkaranlık. aha şimdi bittim dedim kendi kendime. rusça iyiydi ne işim var bios ile. ne anlarım böyle şeylerden. neyse yine pes etmedim. biraz daha araştırdım ve başka bir bin dosyası buldum. bu sefer uyumlu olanı bulmuştum. bunu çipe yazdım ama kesin olmayacak şansız adamım dedim. bir de baktım açıldı. hiçbir sorun yok. dur bi biosa gireyim dedim. şifre de istemedi. bu işi başarmıştım. Başımdan böyle bir olay geçti. Eğer sorunun devam ediyorsa ve oluşabilecek tehlikeleri göze alıyorsan elimden geldiğince yardımcı olurum. Sizin kadar bilen biri değilim. başarabilmem sadece inadım ve çabam sayesinde oldu. Her şeyi alt üst de edebilirdim.
×
×
  • Create New...