Jump to content

AvngdSvnfld

Üye
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

352 profile views

AvngdSvnfld's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

  1. Ufak bir detay ilgimi çekti. Resimlerde aero teması görülüyor ama videoda görünmüyor, Ayarlardan felan mı aktif ediliyor, bilgi verirmisin
  2. alla alla eski sürümlerde soruyordu, sonradan mı değişti ?? indiriyim o zaman... Bu arada senin dışında düzenli paylaşım yapan kalmadı sitede, ne oldu ne bitti bilmiyorum ama sitenin geleceği açısından pek iyi değil.
  3. Anladığım kadarıyla update 4 gibi birşey oluyor bu. Sürekli format işleriyle uğraştığım ve kurulum sırasında keyle uğraşmak istemediğimden pro vl veya industry pro yu tercih ederim...
  4. Hocam DISM update olayını nasıl yapıyorsunuz ? Ben wintoolkit isminde bir program kullanıyorum, 6-7 tane güncelleme de sıkıntı çıkıyor... :s
  5. Update 3 zaten update 2 ve 1 i içerir, ekstradan update 1-2 yüklemen gerekmez. Eğer istiyorsan update 3 ün içermediği updateleri yükler, güncel sistem yaparsın.
  6. industry pro bekliyorduk hocam, yapmıcakmısınız acaba ?
  7. O sadece işlemcinin 64 biti desteklediğini gösteriyor yani 64 bit sistem yüklersen işlemcin çalıştırır,desteği var demek. Ama sırf x64 desteği var diye x64 sistem kurulacak diye birşey yok. Şöyle açıklıyım, mesela windows7 x64 ün resmi sistem gereksinimleri şöyledir;   1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 64 bit (x64) işlemci - 2 GB RAM - 20 GB kullanılabilir sabit disk alanı - WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı   Nasıl her oyunun bir sistem gereksinimi varsa işletim sistemlerinin de bir sistem yani donanım gereksinimi vardır. Eğer bilgisayarın verilen sistem gereksinimlerini  karşılamıyor ise ya o işletim sistemini kuramasın ya da kursan bile sorun yaşarsın. (Yüksek grafikli bir oyunu yetersiz bir bilgisayarda oynamaya çalışırsan bilgisayar kasar-donar-hata verir v.s...). Senin sistemin açısından bakarsak, işlemcin ve ram açısından sorun yok. Eğer harddiskin 20 gb üstü ise - ki altı olması pek mümkün değil - 64 bit windows 7 yükleyebilirsin demek oluyor. (grafik aygıtı genelde pek sıkıntı olmuyor, 32 bit yükleyebiliyorsan 64 bit de yükleyebilirsin). Şu ana kadar herşey normal ve yüklemeni engelleyecek bir durum yok aslında. Gelgelelim 64 bit sistem 32 bit sistemden daha fazla ram kullanır bu da ram ihtiyacının olduğu zamanlarda (yüksek ram kullanan oyun ve programları kullanırken) sorun yaratıyor. O yüzden standart bir kullanıcının (programlarla uğraşan, oyunlar oynayan v.s..) rami 4gb'nin altında ise 32bit - 4gb veya üstünde ise 64bit sistem kurması tavsiye edilir. He eğer ben oyun oynamıyorum, kullandığım programlar da çok ram yemiyor, bilgisayarı açıp işimi halledip kapıyorum diyorsan 2gb ram de yeter sana. Seçim sana kalmış istersen kur istemezsen kurma.
  8. Son yıllardaki ekran kartlarını bilmiyorum ama 3-4 yıllık özellikle notebooklarda amd ekran kartları harbi sorunlu yada yeni driverlarla çok uyumsuz -_-. Son yıllarda böyle sorunlar yaratıyor mu bilmiyorum acıkcası ama amd'nin çok sık güncelleme yapmadığı da bir gerçek. F/p olarak ise amd-nvidia karşılaştırması yapamayız zaten sonuc belli. Hatta şu haberi gördüğümde kendimi gülmekten alıkoyamadım :D   [spoiler]http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/GeForce-GTX-Titan-Z-ertelendi-iki-kat-daha-yuksek-fiyata-rakibinden-daha-dusuk-oyun-performansi.htm[/spoiler]   He zamanında ne gerek var o karta dediğimi hatırlıyorum ama ne zaman arkadaşım gtx760 alıp 'o kadar para verdim Black flag'i ultra ayarda oynamıyacaksam ne anlamı var' dedi işte o zaman fikrim değişti. Artık üst düzey ekran kartları bile piyasadaki oyunlara ayak uyduramaz hale geldi. Kaldı ki sen bir yığın para verdiğin makineni yıllarca kullanmayı planlıyorsun. Sonuç olarak benim gözümde Amd şu driver olayına daha fazla özen göstermediği sürece marka olarak daima Nvidia'nın bir tık gerisinde kalacak. Diğer yandan Amd özellikle son yıllarda donanım açısından çok ilerledi. ''Isınıyorrr...'' isyanlarını susturalı da çok oldu. Amd kalite anlamında ciddi anlamda ilerleme kaydetti bence. Eğer şu anki ürünlerinde driver sorunu yoksa bir şans daha verir Amd derdim ben. Bu arada şu dx 12 desteği önemli bir zımbırtı olabilir ileride oyunlara destek açısından. Ama %50 performans artışı demeyin bana aman -_- Zamanında da intel hd4600 dahili ekran kartının hd4000 den 3 kat daha performanslı olacağını söylemişti. -_- %50 mi ??? hmmm tmm -_-
  9. Ben de aksini söylemedim zaten. Demek istediğim bilgisayarın hızlı açılması için alınan bir parçanın, bilgisayarı daha hızlı açan bir sistemle kullanmanın daha mantıklı olduğu. Win7 kullanmak istiyorsan ssd ile win7 de hızlı açılır ama win8 kadar değil. Daha iyisi varken neden iyiyi tercih edesin ki. He windows8 kullanmam ben diyorsundur ona bişey diyemem, o senin tercihin istersen 98 kullan. Ben sadece daha iyisini önerdim.
  10. daz loader hakkında kesin bilgim olmadığı için sadece düşünce mi söyledim gpt disklerde çalışmadığını senden öğreniyorum, hız konusuna gelirsek ssd olduktan sonra windows 7de gayet hızlı ama windows 8 daha hızlı, bahsettiğimiz 10-15 sn için 5-10 sn geç açılma ise bence oldukça fazla. Zaten tam destek vermiyordan kastım win7'nin gec acılması. Aynı parçayla daha iyi kullanan bir sistem mi daha desteklidir yoksa diğeri mi ?
  11. ekran kartında da amd yi düşünürsen aynı fiyata performansın biraz daha artar. Güç tüketimine de dikkat etmen gerekir tabi.
  12. aktivasyon ve uefii çok farklı olaylar, birbirleri ile bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Uefi ssd ilişkisine gelirsek bilmen gereken uefi modunda bilgisayarın daha hızlı açılacağı. Baştan söyliyim ssd varsa elinde windows 7 den vazgeç, windows 8 e merhaba de. Özellikle açılış kapanış hızlarında windows 8 windows 7 yi eziyor. Zaten ssd olayı windows 7den sonra geldiğini düşünürsek windows 7 nin ssd ye tam destek vermemesi doğal. Uefi desteğide tartışılır. Uefi modu eski bir teknoloji değil eski anakartlarda ya bulamazsın yada bios güncellemesi ile gelir. Uefi'nin ssd ve windows 8 ile paralel geliştiğini düşünüyorum. He illede ben uefi modunu kapatacam diyorsan açılış hızının dışının dışında pek bişey kaybedeceğini sanmıyorum, kopyalama süreleri etkilenmez bu durumdan. Ama ssd'nin olayı açılış süresi zaten, bundan mahrum kalmak bence saçma. Tavsiyem windows 8 e gec uefi modda kurulum yap. Aktivasyon olayı çok farklı bir konu uefi ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu an benim bilgisayarımda 120gb ssd var windows 8 kullanıyorum ve crack işlemini bir tıkla 2sn de çözüyorum ( ayda bir format attığım için :)  ) Bilmek istediğin birşey varsa yardım etmeye çalışırım :)
  13. Peki, 4 gözle bekliyorum :D Uefi 32 bit sistemleri desteklemez ya 64 bit yada 32-64 birarada sistem olması gerek ilk önce buna dikkat et..Sadece windows 8-8.1 için söyliyim... Genelde isonun icindeki efi/boot yolunda bootx64 dosyası bulunuyorsa destekliyor gibi ama yinede kesin bir şey diyemem. En basit yöntem ile kalıbı kurulum yapacağın dvd,usb neyse artık ona yazdırıp sonrasında denemen. Uefi mod acıkken kurulum ekranı gelmiyor ama uefi modu kapatınca kurulum ekranı geliyorsa kalıbın uefi desteği yok demektir. Eğer uefi mod açıkken de kurulum ekranı geliyorsa uefi desteği vardır. Son ihtimal olarak iki modda da kurulum ekranı gelmiyor olabilir, o zaman ya kalıbı yazdırmada yada bios ayarlarında bir sıkıntı var demektir :)
  14. Aynı sistemin Embedded Industry Pro update 3 versiyonunu yapacakmısın acaba ?
×
×
  • Create New...