Jump to content

erdemiri

Üye
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1282 profile views

erdemiri's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

40

Reputation

  1. Ellerinize kollarınıza sağlık. Eski bileşenli bilgisayarlar için en harika çözüm Ltsb 2016. Başka sistemlere bakmadan direkt bunu kurun.
  2. Ben de arada deniyorum. Belki stabil hale gelmiştir diye fakat klasörleri açarken dahi o yavaşlığı hissedince aynı hızla Windows 10'a geri dönüyorum. Çekilecek dert değil.
  3. Merhaba. Beni yanlış anlamayın bunu artniyetli söylemiyorum karışmaya da hakkım yok fakat xbox, store, windows update gibi amaçlar için kullanacak olan arkadaşların mini sürümü kurmasını anlamsız buluyorum. Eğer depolama sorununuz da yok ise Mod ya da Lite sürümü kursanız daha sağlıklı olmaz mı? Örneğin ben üstadın Lite sürümünü kullanıyorum. Hem gayet hızlı hem de herhangi bir konuda sıkıntı çıkarmıyor.
  4. Hocam Windows 8.1 gerçekten çok stabil çalışıyor. Ben de kurmayı denedim fakat yukarıdaki @TosunPASA arkadaşla benzer laptopları kullanıyoruz. Benim laptoptaki işlemci Pentium N4200. Tek farkı bende 4 GB Ram olması... Windows 8.1 kurmaya çalıştığım dönem gördüm ki Intel N3050, N4200 gibi işlemcilere geriye dönük Windows 8.1 driverı çıkarmamış. Sadece Windows 10 driverları mevcut. Laptopun tüm driverlarını tanıtmıştım. Fakat HD Graphics 505 grafik birimine resmi bir Windows 8.1 driverı çıkarmadıkları için elim kolum bağlı kalmıştı. Mecburen Windows 10'a dönmüştüm. Dolayısıyla bizim gibi cihazları olan kişilerde sanırım en uygun sürüm LTSB 2016 oluyor.
  5. Değerli hocam; Modifiye sistem konusundaki çalışmalarınız o kadar titiz ve özenli ki, gerçekten de kullanırken her birinden ayrı bir keyif alıyorum. Hem böylesine hafif ve stabil olup hem de aynı derece sorunsuz çalışmaları gerçekten takdire şayan... Sistemlerinizi ve bizlerle paylaştığınız tüm araçları ekte bıraktığım resimde gördüğünüz gibi arşivimde sürekli güncel vaziyette tutmaya çalışıyorum. İçerisinde mini hallerinin de bulunduğu son yapımlarınız olan Windows 10, 11, LTSC 2021 ve LTSC 2019'un ardından LTSB 2016'yı da bu şekilde hazırlayabilme şansınız olursa elimdeki hazine tam anlamıyla tamamlanmış olacak... Emekleriniz için size tekrardan teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun...
  6. Üstadım bu mod-lite-mini hepsi bir arada sürümleriniz o kadar hoş ki hangisini kullanacağını şaşırıyor insan... Emekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim. LTSB 2016 ve LTSC 2019 için de bu şekilde son bir çalışma yapmanız mümkün müdür? Zira her biri arşivlere alıp yıllarca saklamalık muazzam sistemler olmuş. 💜
  7. Üstadım ellerinize sağlık. Sistem çok stabil. Yalnız format sonrası uçak modu aktif olarak geliyor. İşlem merkezi kısmından üzerine tıklasam da kapanmıyor, buton tepki vermiyor. Bu durumun bir çözümü var mıdır?
  8. Çok sağolun. Mesela yeni farkettiğim bir şeyi size danışmak istiyorum. Geçenlerde normal LTSB 2016 sürümünü kurdum. MAS 2.5 ile dijital aktivasyon işlemi başarıyla tamamlanıyor. Kalıcı olarak etkinleştirildi yazısı da geliyor fakat format atıp tekrar ltsb kurunca lisans gözükmüyor. Tekrar yapmak gerekiyor. Pro ya da home'da böyle sorunlar yaşanmıyor. Bu durum iot olmayan saf LTSB olduğu için mi böyle?
  9. Ellerinize sağlık hocam. Uygun olduğunuzda aynı şekilde Iot Enterprise LTSB 2016 için de böyle bir sürüm yapabilme şansınız olur mu acaba? LTSB 2016'nın eski laptoplarda ram kullanımı çok iyi ve çok hızlı çalışıyor.
  10. Yine her zamanki gibi muhteşem olmuş. Elinize emeğinize sağlık ustam!
  11. İlgi ve alakanız gerçekten takdire şayan. Emeğiniz de bir o kadar değerli. Sistem zaten harikaydı. Ama son paylaştığınız haliyle hem boyutu çok küçük hem de tam anlamıyla kusursuz bir hal aldı diyebilirim. Elleriniz dert görmesin.
  12. Hiç sorun değil hocam. Zaten kurdum, şu anda halihazırda kullanıyorum. Tekrardan elinize, emeğinize sağlık. Hakkınızı helal edin.
  13. Evet doğru anlamışsınız. Üstattan böyle bir ricada bulundum. Normalde kimseden özel isteklerde bulunmam. Forumda ilk defa böyle bir isteğimi dile getirdim. Bu ricamın en büyük sebebi de ISO boyutunun 1.88 GB olması ve normal boyutlardaki bir sisteme göre upload işleminin daha kısa sürede olacağını düşünmemdi. Kendisi sağolsun nezaketle cevap verdi. Sizi rahatsız eden şey nedir?
  14. Denemeye çalıştım. Ama bu çözüm yolu bana biraz karışık geldi. Ya da benim beceriksizliğim. @TR_byüstadım sizin için çok zahmetli olmayacaksa kısayol gönderme işleminin sorunsuz olduğu haliyle ISO kalıbınızı müsait zamanınızda tekrardan upload edebilir misiniz acaba?
  15. Muazzam bir çalışma olmuş. Yurt dışı kaynaklı, içerisine ne tür şeyler yerleştirildiğini bilmediğimiz belirsiz sistemleri indirip kurmaktan bizi kurtardığınız için size teşekkür ederim. Elinize, emeğinize sağlık. Acaba bu çalışmanıza katılımsızları kurdurmak için software desteği ekleme şansımız var mı sonradan?
×
×
  • Create New...