Jump to content

yokum

Üye
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

yokum last won the day on August 12 2017

yokum had the most liked content!

Recent Profile Visitors

884 profile views

yokum's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

51

Reputation

  1. Linkler yıllarca aktif kaldı. Indiren yorum yapan olmadı bu bakıma sildim. tekrar yüklemeyi düşünmüyorum. Alternatif çalışmalardan link bulabilirseniz indirebilirsiniz.
  2. Bunda güncellemeler var mı konuda birşey yazmıyor. Bütün ülkelere ne gerek vardı. İngilizce-Türkçe olsa yeter bence. Netframework 4 olmaması iyi olmuş zaten.
  3. DISM /Image:C:\test\offline /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess bu komutla etkinleştirildiğinde birdaha bu komut çalışmıyor. Dism /Image:C:\test\offline /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase Senin sürümünle alakalı değil. Microsoft böyle istiyor sanırım. Bu yüzden güncelleme çıkar çıkmaz senin yeni bir sürüm yapıp yüklemeni beklemek ve indirmek lazım. Güncellemeyi offline eklemek istesek boyut çok büyüyecek, optimizasyonda yapılamayınca sıkıntı oluyor.
  4. Bunun bundan ne farkı var? Keyfinin kahyası değiliz tabiki ne verirsen onu indirmek zorundayız ama şu sürümlerde masaüstü simgesi gelmesi falan eklemesen olmuyor mu. Ne kadar ellenmemiş o kadar iyi. netframework eklendiği zaman ilerde dism ile güncelleme eklendiğinde dism optimizasyon komutu çalışmıyor
  5. Açılışta ESC tuşuna basarsan boot menü gelir.
  6. Takıntı yapacak birşey yok. esd lerde gayet orjinaldir.
  7. Son 1-2 ayki isolar büyük boyutlu oldukları için batch dosyasında winpe optimizasyon yapmaya başladılar, daha eski sürüm esd>iso dönüştürücüleri key kısmını güncelleyerek kullanabilirsin yada en son sürüm batch içinde winpe.wim modifikasyon ve diğer modifiye işlemleri yapan satırları düzenleye bilirsin ki adamlar batch dosyasını bile program yazar gibi karmakarışık yazmışlar ama içinde her satırın ne yaptığı görülüyor sonuçta gizli birşey yok. Sonuçta elde edeceğin dosya msdn'e en yakın dosya olacaktır ama boyutu da msdn gibi büyük olacaktır ki UEFI boot edemiyoruz diyorsunuz. Modifikasyon işlemleri o kadar sıkıntılı ve orjinalliği bozacak işlemler değil mevcut haliyle de güvenle kullanabilirsiniz. Sadece bunlar msdn denmesine takılıyorum ben.
  8. dism ile esd ye dönüştürürsen veri kaybı yaşanmaz. micrososftun esd'leri şifreli. bir şekilde şifreleri buluyorlar ve batch dosyalarıyla isoya dönüştürüyorlar ama batch dosyaları içinde kullanıcının kafasına göre eklediği düzenlemeler mevcut. birkaç sürüm içindeki winpe.wim dosyalarından çok ufak farklılıklar var diye iso boyutu 5gb ları aştı. esd yi iso ya dönüştüren eleman her sürüm içindeki farklı winpe.wim dosyalarını hepsi aynı winpe.wim dosyalarıyla değiştirdi. içinden bazı gereksiz doyalarıda sildiriyor. sonuçta modifikasyon yapıyor aynı değişmemiş wim kalmıyor. bu yöntemle diğer yöntem farklı şeyler. birisi tek satır dism komutu öbürü birsürü işlem yapılan batch komutları.
  9. Bizde kullanma demiyoruz zaten. esd demek msdn demek değildir diyoruz. Orjinalliğine lafta etmiyorum sonuçta micrososftan iniyor ama msdn değil. msdn farklı bişi.
  10. technet ile techbechi karıştırıyorsun sanırım. technet msdn ile aynıdır hatta daha bile iyidir. https://technet.microsoft.com/tr-tr/ techbech daha sonradan uydurdukları bişi. techbech eşittir msdn neye istinaden diyorsun ki aynı şey olduğunu? adgurad xml dosyalarından falan elde ettiği linkleri bir site yapmış paylaşıyor. msdn'i falan hacklediği yok. Micrososftun sitesinden indirildiği için indirirken esd ler orjinal. indirdikten sonra isoya dönüştür paylaş bakalım onaylayacaklar mı.
  11. Amma sallıyorsunuz ha. Eskiden küçük küçük güncellemeler yayınlanıyordu şimdi ise güncellemeler daha büyük. Büyük güncellemeleri indirip uzun süreli kurulumlardan kaçınmak için esd dağıtımlar sunuluyor sanırım. Birde %50 ye yakın eski sürüm kullanıcılarının yükseltme yaparken sürekli güncellenen en son sürümü kurmaları için esd' ye önem veriliyorda olabilir. esd demek msdn demek değildir. Uzaktan yakından alakası bile yok. Msdn sürüm bulamayanlar esdlere msdn diyerek yine son kullanıcıları kandırma ve yaptıkları sürümlerin downloadlarını arttırma çabasına giriyorlar. esd sürümler microsofttan orjinal geliyor inkar ediyor falan değilim ama msdn ile esd aynı şeydir demek ne alaka. Son 2 ayda 2 msdn geldiyse 7-8 esd gelmiştir. esd ile msdn versiyon numaralarını tutturursanız birebir aynı sürüme yakın (aynı sürüm değil en azından md5 tutturulamıyor) elde edebilirsiniz. esd leri isoya dönüştürmek için sağlanan batch dosyaları tamamen batch dosyasısını hazırlayanın keyfine kaldığı için içinden optimizasyon vs için dosyalar silip iso oluşturabiliyorlar. bir esd yi indirdiinizde hiçbir şekilde orjinalliğini teyit edemezsiniz. Oluşturduğunuz iso md5 i herkeste farklı olacaktır. Zaten esd linkleri 24 saat falan yürürlükte kalıyor. Sürekli değişiyor ve güncelleniyor. Kurumsal firma desteği açısında böyle sürümler tercih edilmez. Micrososft her an esd linkini sürümünü kafasına göre insider vs güncelleyebilir. Kimsede karışımaz. Zaten sürüm budur indirme linkide budur diye herkese yaymıyor microsoft. Son kullanıcılar xml dosyasından linkleri yakalayıp paylaşıyorlar. Ama msdn de öyle birşey yapamaz. Çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece dün yayınladığı isoyu devre dışı bırakıp yenisini yayınlamıyor ama windos 7 de olmuştu bir defa sonu u ile biten isolar yayınlanmıştı bir hatadan dolayı. Msdn sürüme ulaşamıyorsanız esdleri msdn sürümdür diye ittirerek paylaşmayın. Sonra birisi madem msdn, msdn sitesindeki ekran görüntüsünü linki paylaş der dumur olursunuz.
  12. Öyle bir yer yok. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\] anahtarları üzerinde değişiklikleri yaptım. Hiv dosyalarını http://www1.zippyshare.com/v/JYijHxZM/file.html buraya yükledim. Wim dosyasını mount edip windows/system32/config klasöründe eskileriyle değiştirebilirsin. Yada güvenmiyorsan her iki aynı hivi açıp aynı değerleri kendi hiv dosyana kopyalayabilirsin. Sistem açılışındaki kişisel ayarlar kısmını geçip birkaç saniye kazandıracaktır. winpeshl.exe çalıştırıldığında otomatik network kurulumunu tetikleyebilir. Loaderı değiştirmeyi deneyebilirsin. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\"CmdLine"=""] burda yazan "winpeshl.exe" yi " Pecmd.exe MAIN %systemroot%\System32\Pecmd.ini " ile değiştir öyle bir dene. masaüstü simgeleri falan kaybolacak ama onlar önemli değil. Benden bu kadar.
  13. Yaptığın sistem çalışabileceği kadar hızlı çalışıyor. Sizin donanımlarınız eski olduğu veya Anakart/Flash Disk Usb 2.0 olduğu veya anakartın usb boot özelliği dandik olduğu için açılış yavaş olabilir. Wim dosyanı daha fazla küçülmeye uğraşabilirsin 390mb çok. Sistemin açılırken [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\"CmdLine"=""] buradan winpeshl.exe çlıştırıyor. oda system32/winpeshl.ini çalıştırıyor. İçinde [LaunchApps] "hide /NOCONSOLE /SILENT /WAIT start.cmd" "Shortcuts.exe -f %SystemDrive%\Windows\System32\Win7PE.cfg" "PinTool.exe -debug %SystemDrive%\Windows\System32\Win7PE.cfg" "Pecmd.exe Main %SystemDrive%\Windows\System32\Pecmd.ini" hide.exe virus gibi güzüküyor ama false pozitif. start.cmd içi boş. shotcut kısayolları oluşturmak için lazım. pintool görev cubuğuna açılışta pinlemek için lazım. sonra pecmd.exe çalışıyor oda pecmd.ini içine bakar. LOGS %WinDir%\System32\Pecmd.log CALL OSInit CALL LoadShell //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// _SUB OSInit DISP W1024 H768 B32 F60 _END //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// _SUB LoadShell //HOTK Ctrl + S,PECMD.EXE SHUT // The Shutdown button SHEL %SystemRoot%\explorer.exe _END //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Burda yapabileceğin birşey yok bomboş gibi. Açılışta yavaşlatacak birşey yok.
  14. 190mb wimle internet ses desteği ve internet explorer dahil çalışabilir. Yıllar önce yapmıştım buda videosu. Bir zamanlar konu anlatımıda yapıyordum bu linkten bakabilirsin. http://www.msfn.org/board/topic/143241-portable-windows-7-build-from-winpe-30/ Casper firması bile ilgilenmişti ama sonradan ses çıkmadı. İngilterden Jukebox sistemleri programlayan biri için özel sistemler falan yaptım 3-5 kuruş kaldırmıştım. Artık pek ilgilenmiyorum. Yaptığın sistemlede ilgilenmiyorum. Az sonra sevabına göz gezdireceğim sadece. Yorumlarımı yazarım.
  15. 190mb wimle internet ses desteği ve internet explorer dahil çalışabilir. Yıllar önce yapmıştım buda videosu. Bir zamanlar konu anlatımıda yapıyordum bu linkten bakabilirsin. http://www.msfn.org/board/topic/143241-portable-windows-7-build-from-winpe-30/ Casper firması bile ilgilenmişti ama sonradan ses çıkmadı. İngilterden Jukebox sistemleri programlayan biri için özel sistemler falan yaptım 3-5 kuruş kaldırmıştım. Artık pek ilgilenmiyorum. Yaptığın sistemlede ilgilenmiyorum. Az sonra sevabına göz gezdireceğim sadece. Yorumlarımı yazarım.
×
×
  • Create New...