Jump to content

kalkan095

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About kalkan095

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

657 profile views

kalkan095's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Olmuyor hocam. İşime yaramadı..cevabınız için teşekkür ederim yine de Diğer üyelerden de yardım bekliyorum. script ile yapılabileceği söylendi. Script bilgim yok. Nasıl yapılabilir acaba?
  2. Merhaba değerli üyeler, bir konuda yardıma ihtiyacım var. Çok sayıda word belgesinin bulunduğu bir klasör içinden, "içinde belli bir ifadenin" bulunduklarını filtreleyerek başka bir klasöre kopyalamasını istiyorum. Örnek vermek gerekirse, 1000 tane word dosyasının arasından, içinde sadece "Ankara" ifadesi geçenleri başka bir klasöre kopyalamak yani. Dosya adlarında değil, dosyanın içeriğinde Ankara ifadesi geçecek. Bunu komut satırı veya PowerShell ile nasıl yaparız? Yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler.
  3. Merhaba. benim de bir sorunum var. Windows 10 kilit ekranında parola yazabilmem için 15- 20 saniye beklemem gerekiyor. yoksa yazamıyorum. yani klavye devreye girmiyor hemen. Numlock u falan açabilmem için de öyle. Halbuki win8 de böyle bir problemim yoktu. hemen yazabiliyordum parolayı. bu neden olabilir?   pc özellikleri; casper ttd4200 8gb ram 120gb ssd i5 4.nesil   yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
  4. TÜBİTAK tarafından uyarlanan milli işletim sistemimiz PARDUS'un yayınlanan son sürümü. Herkese iyi indirmeler… Pardus Kurumsal 5 Sürüm Notları Yapılmış olan 900 bin kelimelik Türkçeleştirme dağıtıma entegre edildi. Pardus kullanım kitapları dağıtımın içerisine entegre edildi. Kurulumu kolaylaştırmak için kurulum kılavuzu dağıtıma eklendi. Güncel cep telefonları ile dosya iletişimi konusundaki problemler giderildi. AKİS e-İmza donanımları ile ilgili problemler giderildi. Kurulum sırasında ev dizini farklı disk bölümü halinde yapılandırma seçeneği eklendi. Pardus kurulum aracı yenilendi. KDE temelli apt-arayüzü olan Apper sisteme eklendi. Açılıştan kullanıma kadar görsel bütünlük geliştirmeleri yapıldı, farklı masaüstü arkaplanları eklendi. GRUB 2.02 sistem yükleyici ve Linux 3.16 çekirdek sürümü kullanılmaya başlandı. İşletim sisteminin donanım desteği arttırıldı. Hatalı saat problemi giderildi. Linkler: 3 part. şifresiz.
  5. Bu müziği shazam vb. Programlardan tanıtamadım bir türlü. Hangi albüme ait olduğunu öğrenmek istiyorum. Enstrümental ve çok hoş. Teşekkürler. https://drive.google.com/file/d/0B5o43qGVkrayckRTNkNJYnNRdjA/edit?usp=docslist_api
×
×
  • Create New...