Jump to content

ahsen2

Üye
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

929 profile views

ahsen2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

15

Reputation

  1. Benim şu an kullandığım windows, sistemde enterprice LTSC olarak görünüyor. LTSB ile LTSC arasındaki fark nedir. Yanıtlarsanız Tşk.
  2. UEFI olan bir sisteminiz varsa, GPT kullanmaktasınız. Mbr olan sistemler legacy bios kullanıyor. 32 bit eski bilgisayarlar için olduğundan tamamı MBR ve legacy bios kullanıyor sanırım. Zaten windows önümüzdeki sene 32 biti kaldıracakmış. Bilgisayarınız yeniyse uefi-gpt-64 bit eskiyse legacy bios-Mbr-32 veya 64 bit
  3. Evet ninite ile kurdu. Bilgi için teşekkürler..
  4. Makulu ile Duzeru favorilerim olacak. Duzeruyu gerçekten çok beğendim. Çok kolay kurulumu yanısıra, herşeyi hazır bir sistemle karşılaşıyorsunuz. Varsayılan tarayıcı Chrome ile geliyor. Tüm donanımları otomatik tanıdı. Nvidia sürücüsünü bile yüklemeye gerek bırakmadı. Brezilyalılar yapmış yapacağını.
  5. Bir türk, Oğuzhan İnan'ın linux için yaptığı bir program olan Stacer i denemenizi tavsiye ederim. Bütün linuxlar için vazgeçilmez bir program yapmış. Linux'ta bilgisayarınızın özelliklerini gösteren, gereksiz junk dosyaları silerek cihazı hafifleten, optumize eden bir program. Makulu linuxta kurulumu çok kolay sudo apt-get updatesudo apt-get install stacer Makulu linuxta Google-earth kurulumu için kodlar burada.. wget https://dl.google.com/dl/earth/client/current/google-earth-stable_current_amd64.deb sudo dpkg -i google-earth-stable*.deb sudo apt-get -f install bunlar 64 bit içindir. Kurulduktan sonra internet sekmesinde simge belirir. Oradan çalıştırılır.
  6. kapatma bölümü için an altta solda M düğmesine dokunun sonra ok işaretine basın, orada restart-shutdown-suspend çıkar. Shut Down a basın. kapanır. Eski bilgisayarlar için bu linux biçilmiş kaftan.. Benim sistem Core Quad, muadili Xeon5405, 3 gb ram, SSD harddisk. Özellikle SSD hard diske kurulum yapıldığında hız çok farkediyor. Kurulurken ses kartından wifi aletine, herşeyi otomatim yüklüyor. Grafik kartını ise donanım güncelleştirmeden siz kuruyorsunuz. Elinizin altında hazır sistem...
  7. Bu işletim sisteminde chrome tarayıcı kesinlikle kurulamıyor. Firefox kurdum bende ama ondada google.com arama sitesine bile girilemiyor. Google dan tamamen yalıtılmış bir sistemdir.
  8. Neyi hoş olmamış, anlamadım. Topik linux topiği, Birşey beğenmişim paylaşıyorum. Takla makla atmıyorum.. Makulu'dan tanıtım parası almıyorum.. Beleş dağıtıma beleş tanıtım yapıyorum... Teşekkür edin geçin, neyin eleştirisi bu..Aynı zamanda kendi önerini de eklemeyi ihmal etmemişsin...
  9. isoyu indirip, Rufus ile yazdırıyorsunuz..Kurulurken ayarlıyorsunuz Türkçeyi , kurulduktan sonra Türkçe dil destek paketi de ve onu kurunca tam türkçe oluyor. F klavye desteği bile var. Ben kurdum..
  10. Vietnam orijinli Makulu Linux, Linuşta tam bir Devrim yapmış. Daha önce Distrowatchta ilk 10 da geçen OS'ların hepsini kurmuş denemiş birisi olarak söylüyorum ki, en iyisi ve stabil çalışanı MakuluLinux. adresi bu: http://www.makululinux.com/wp/flash/ Bu işletim sistemini kuran kişi, eğer oyun harici kullanıcısıysa windowsu aramaz. Her türlü uygulama var. Grafik kartı sürücüleri var. Tik tok uygulaması bile Mobil phonelardaki kadar akıcı. Tiktok gösterimlerinde Win10 bile zorlanıyorken, bu hiç zorlanmadan akıcı gösteriyor. Denemenizi tavsiye ederim. Vietnamlılar yapmış yapacağını. Bizim Pardusla falan kıyas götürmez... Birde şunu söylemeden geçmeyim. MakuluLinux Win7 temasında kuruluyor. Yani Elinizde Win7 mi var, Makulu mu var fark edemiyorsunuz...Görsellik aynı..
  11. mesela Hürriyet.com sitesi hiç çalışmıyor. güvenli değil sertifika sorunu diyor. Google siteleri sorunlu.. Pek çok site güvenli değil hatası veriyor. PC saati doğru..
  12. win7 kurmak kolay ama artik destek yok.destek olmayinca en gųncel siteler bile açįlmįyor. sertifika yok hatasi veriyor. bunun yerine size makulu linux kurmanizi tavsiye ederim. makulu linux ayni win7 temasi kullaniyor. win7 den hiç farki yok. kullanim gōrsellik ayni. geçenlerde winxp kurdum. youtube bile açilmiyor. hicbir gazete acilmiyor. win7 de yakinda onun gibi olacak. ölmüş olacak.
  13. benim ram miktarı 512 mb... çalıştırır mı acaba..
  14. indirdim, winrar bozuk hatası veriyor. dışarı çıkaramıyorum. dışarı çıkarmadan içini gösteriyor. hatalıysa hiç göstermemesi lazım.. değil mi. dışarı çıkarmadan da kurulamıyor sanırım..ne yapacam şimdi.
×
×
  • Create New...