Jump to content

571

Üye
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1162 profile views

571's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

21

Reputation

  1. Kullandığınız yazılımda satır birleştir seçeneği yok mu ? Sanırım ToyaPos kullanıcısınız. Yazılımda mutlaka satır birleştir seçeneği vardır.
  2. Yeni yönetmeliğe göre askerlik şubenize gitmenize gerek kalmadı. E-Devlet üzerinden yoklamanızı yapın. Ardından çıkan belgelerle aile hekimine gidin. Burada ön muayene olacaksınız. Eğer beyan ettiğiniz bir rahatsızlığınız var ise sizi bölgenizdeki hastaneye sevk edecek. Burada rahatsızlık durumunuza göre hastalığınızın türüne göre uzman hekim muayene edecek hastalığınız ile ilgili kararı Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği üzerinde verecektir. Ve sizi heyete sevk edecek heyetler her gün toplanıyor eskiden Cuma günleri idi. Eğer kan tahlili v.s gerekirse bir sonraki güne kalır işiniz. Heyet hakkınızda askerliğe elverişli kararı verebilir, sevk geciktirme yapabilir yani 1 yıl tedavi ol bir daha bakarız yada Barışta askerlik yapamaz savaşta yapar deyip askerliğe elverişli değildir raporu verir. Bu raporda Milli Savunma Bakanlığının onayına sunulur kesin onay 2 - 3 ay içinde gelir. Takibini E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Konu ile ilgili özel mesaj yoluyla yada burdan her türlü sorunuzu memnuniyet ile yanıtlarım. Lakin bir an önce yoklamanızı yaptırın yoksa para cezası işliyor şuan. Kimlik sorgunuzda (GBT) kaçak olduğunuz çıkacak ve karakola gideceksiniz boş yere kolluk kuvvetlerinin vaktini alacaksınız.
  3. Aynı ürünü evde kullanıyorum aynı dert bende de var. Modem ile Mutfak arası en fazla 7 metre açık alan WiFi sıkıntılı. Ara ara kopuyor kafasına göre takılıyor. Benim evim müstakil yol hizasında yan tarataki binanın 5. Katındaki komşumun WiFi 3 diş çekiyor. Ama ben 7 metre ötedeki modemde kopmalar yaşıyorum. Kanal falan denemediğim yöntem kalmadı. Terzi kendi söküğünü dikemez deyip sineye çektim
  4. Bende Türk Telekom kullanıyor idim. Canıma tak etti tahhüt bitti TürkNet geçtim. sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Çağrı merkezi yok diye bir düşünceniz var ise. Türk Telekom'daki çağrı merkezinin arıza durumunda yaptıkları; 1.Modemi yeniden kurdurmak, sorun çözülmez ise arıza kaydı oluşturmak. TürkNet sesli yanıt ile bunu yapıyor zaten. Hattınızda DSL sinyali yok ise çağrı merkezinin yapacağı birşey kalmıyor arıza kaydı oluşturmak zorunda. 2. Sürekli kopma sorunu varsa hattınız hızı kaldırmıyordu çağrı merkezindeki kişi ekranlarından hattın sürekli koptuğunu görebiliyor, hızınızı düşürüp sorunu çözüyor. TürkNet ise bunu anlık olarak yapabiliyor. Hat sürekli kopuyor ise siz aramadan ideal hızı hatta tanımlıyor. O yüzden çağrı merkezi yok diye çekinmeyin. Olanlarıda görüyoruz bizden daha az bilgi sahibi insanlar telefonda size yardımcı olmaya çalışıyor.
  5. Aynı arıza ile ben karşılaştım. Ben Power Supply değişimi ile çözdüm.
  6. 571

    Disk Yönetimi?

    Yine normal şuan evdeki bilgisyarımda 250 GB Samsung SSD var. 500 GB HDD var Disk yönetimi ekran görüntüsü aşağıda. Her harddiskin boyutu %7 oranda eksik gözükür. Bunun da nedeni GB'ın ''1000 MB'' olarak değil de ''1024 MB'' olarak hesaplanmasıdır. 500 GB ise ''1024'' olarak hesaplandığında 465GB'a tekabül ediyor. Disk üreticileri 500 GB olarak yazar fakat aslında olan zaten 465 GB'tır.
  7. 571

    Disk Yönetimi?

    Sorun yok şuan kullandığım bilgisayarda 320 GB HDD - 120 GB SSD mevcut ekran görüntüsü aşağıda.
  8. Hocam lite'yi falan bir kenara bırakıp Microsoft üzerinden güncel temiz bir Windows 10 Pro indirip temiz kurulup yapın. Ardından sürücülerinizi Driver Booster,Driver Pack kullanmadan anakart üreticinizin sitesinden indirip kurun. Birde mümkünse Bios Uptade yapın.
  9. TTNET şuan bildiğim kadarı ile TP-LİNK veriyor. Kullanan müşterilerim var herhangi bir sorun yaşamadım. Wi-Fi biraz daha iyi olması için istiyorsanız. Aşağıdaki ürünleri inceleyebilirsiniz Asus DSL-AC51 Tp-Link Archer VR300 AC1200
  10. Şikayetleri okudum aman diyeyim bulaşmayın. Ucuz diye kesinlikle aldanmayın.
  11. Aynı sorun daha öncede benimde başıma geldi. Yazıcının bu modeli okuduğunuz bölümdeki etiketin komple fotoğrafını yüklersen doğru modelin sürücüsünü bulabilirim. Ama şu linkteki sürücüyü denemenizi rica edeceğim. https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/printers/laser/i-sensys_lbp6000.html?type=drivers&language=en&os=windows 10 (64-bit)#disclaimer
  12. Ürün model bilgisi verirseniz yardımcı olayım.
  13. Amacım NTLite hatalarını gidermek değil. NTLite ile ekleyeceğim doğru güncelleme paketini edinmek. Örneğin şuan güncellemeleri WUD ile indiriyorum. gereksiz olanlarıda @MOTUNbir konuda paylaşmış olduğu blacklist'ten eliyorum. Doğrumu gidiyorum onu merak ediyorum. https://www.getblackbird.net/blacklist/updates/
  14. Kurulumdan hemen sonra aşağıdaki güncellemeler geliyor. Merak ettiğim husus şu; Şuan kurulum yaptığım bir bilgisayar da otomatik aldırıyorum güncellemeleri 176 adet buldu indirdi kuruyor. NTLite entegre sürümde ise 68 tane kurulu, 7 tane yeni güncelleme var.
  15. Free sürüm ile yaptım bu işlemi şuan kullandığım sürüm v1.8.0.7165 bu özellik mevcut.
×
×
  • Create New...