Jump to content

mertugruul

Banned
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

About mertugruul

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

452 profile views

mertugruul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1.   Eyvallah anladım şimdi.
  2. Tamam'a veya İptal'e basılmanın Lenght özelliğinin 0'dan büyük olması ile ne alakası var? Örneğin bir kullanıcı adı giriyorum InputBox'a daha sonra iptal'e basıyorum. Mantıksız değilmidir? Anlamadım hala.
  3. Teşekkür ederim. Buna benzer bir koda rastlamıştım yabancı sitenin birisinde bilerek projeye eklemedim daha anlaşılırı lazımdı. Anlamadıktan sonra koysam bi yararı olmaz bana çok uzun. Verdiğim linkte InputBoxResult kullanılmış. Biz buna nasıl erişebiliriz bir bilginiz varmı? Tekrar teşekkür ederim. 
  4. Merhaba.   InputBox'da OK veya Cancel tıklandığında bu durumu kontrol ettirmek istiyorum DialogResult'taki gibi. Fakat araştırmama rağmen tatmin edici bilgiler bulamadım. InputBoxResult classını kullanamıyorum bir türlü. Nasıl ulaşabilirim buna ya da nasıl kontrol ettirebilirim InputBox'ı aynı MessageBox'ta ki gibi?   http://nuhazginoglu.blogcu.com/c-inputbox-kullanimi/4528678   Şurada InputBoxResult kullanılmış ama nasıl ulaşacağım buna?   Referanslarım flan ekli InputBox için onlarda sıkıntı yok.
  5.   Şimdi oldu teşekkür ederim yardımlarınız için.
  6.   Öncelikle eline sağlık hocam. Amma ve lakin Form1_Load'a item girmişssin. Öle de bir sıkıntı yok  :D Asıl sıkıntı diyelim ki listView bomboş. O zaman nasıl listView'e item ekleyeceğiz ve kontrol ettirecez?
  7.   Yapamadım. Denemiştim daha önceden ContainsKey ile de.  Normal kullandığımda sıkıntı yok Contains ve ContainsKey metodlarını. Ama listView içerisinde itemlerin hepsine baktırıyorum foreach ile o zaman sıkıntı oluyor. Ben size şöyle göstereyim kodları. private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string no = Convert.ToString(textBox1.Text); foreach (ListViewItem x in listView1.Items) { if(x.Text.Contains(no) == true) { MessageBox.Show("Aynı no var."); break; } else { listView1.Items.Add(no); break; } } } Bunda acaba listView ilk başta boş olduğu için mi ekleme yapmıyor. Zaten koduma baktığımda mantıkende hata yapıyorum. Mesela attım örneğin, listView'de 5 tane item var. 3. sıradaki itemim ile aynı benim textBox'tan yazdığım no mesela. Ama foreach döngüsü 1.sıraya bakıyor aynı itemi görmediği için 1 kere ekliyor ve döngüden tamamen çıkıyor. Ama 3.sırada aynı item vardı. Burada sanırım mantık hatası yapıyorum. Mantığını anlayamadım bir türlü.   Birde if parantezinin içine ! operatörünü koymuşunuz. Böyle kullanımını gördüm ama pek kullanmadım.    ContainsKey metodu geriye bool türden değer döndürdüğü için false yerine mi yazdınız bu operatörü?
  8.   Merhaba.   listView'e no adında bir colon oluşturdum. Kullanıcı textBox'tan 1. eklemesini yapıyor. Daha sonra 2. eklemeye ihtiyaç duyuyor. Ekleme yaparken listView'de kayıtlı olan bir itemin Text'i ile aynı ekliyor. Bunu kontrol ettirmek istiyorum ama nasıl? Bir çok örneklere baktım. Baktıklarım ise sadece arama yapma idi.   Bir örnek verebilirmisiniz?  
  9. TimeSpan ile ilgili örnek yapmıştım daha önceden. İşine yarar belki öğrenme açısında inceleyebilirsin.   https://yadi.sk/d/pVm3zMSkgK4gG
  10. Merhaba.   C#'ta ki ilk projemi sizler paylaşmak istedim.   Bu projeyi benzer bir proje başka bir yerde gezinirken gözüme çarpmıştı. "Yapabilirmiyim dedim bende buna benzer birşey" dedim. Araba yerine bisiklet koydum ve oyunun tarzını biraz değiştirdim. Aslında oyun yapmak değildi amacım nesneleri daha iyi kavrayabilmek ve algoritmik düşüncemi geliştirmek idi. Çok büyük katkısıda oldu bu projenin. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Amatörce oldu biraz ama daha yolun başındayım. Olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum. Oyunun Adı: Ters Yolan Giren Bisikletlerden Kaçış Oyunun Konusu: Ters yola girmiş olan bisikletlerden kaçmaya çalışan bir köpeğin macerası diyelim.  :D Oyundan  Görüntüler: http://prntscr.com/6yah56  http://prntscr.com/6yahac Proje Dosyası: https://yadi.sk/d/VKHoVoWwgvhKz
  11.   İlaç gibi geldi. Sağolasın.
  12. Merhaba.   2 tane pictureBox'ın var olduğunu düşünelim. pictureBox7 yukarıdan gelecek ve aşağıdaki pictureBox'a temas edince istediğim kodları çalıştırmak istiyorum. Aşağıdaki şu kod oluyor pic7 pic6'in üstüne geldiğinde ama bazen de 2 pictureBox birbirine değmediği halde yine aşağıdaki kod çalışıyor. if ((pictureBox7.Location.X + pictureBox7.Width >= pictureBox6.Location.X) && (pictureBox7.Location.Y + pictureBox7.Height >= pictureBox6.Location.Y)) { } Başka bir yol varmıdır bundan başka?
  13. mertugruul

    C# Araba Oyunu

    Hocam aynı projeyi geliştiriyorum bende yapabilirmiyim diye denemek istedim :D  iyi gidiyor şuan. Araba yerine bisiklet kullanıcam. Yapınca atıcam buraya.
  14.   -75'in -68'den küçük olduğu sonradan aklıma geldi. Düşünemedim onu. Teşekkür ederim yardımınız için.
×
×
  • Create New...