Jump to content

iskader

Üye
  • Posts

    201
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by iskader

  1. Üstad evdeki masaüstü pc de 3 tane görünür dediğiniz gibi, son güncelleme ile hazrladığım laptop da direk ventoy açılıyor. Aynı flashı eve götürüp deneyeceğim
  2. Üstadlar ventoy geçiş oluyorda ben mi yapamıyorum. Sistemde ventoyda yükleniyor ama hep G2fm ile açılıyor. Edit : Arkadaşlar ilk kurlumu uğraşmamak için otomatik yapmıştım, menüde ventoy görünmüyordu. Şimdi flashı sıfırlayıp tekrar manuel kurulum yaptım ventoy geldi.
  3. üstad bu yöntem ile daha önce ventoy kurulu sisteme güncelleme yaptım çalıştı, Başta yapımcı olmak üzere sana @köylü ve @crasadure üstadlarımıza teşekkürler
  4. üstad müsait olduğun da son bir kez eski sistemi güncellersen çok güzel olacak. Hayırlı kandiller.
  5. üstad kolay gelsin eski mbr kurulum yöntemini bıraktın mı , o yöntemle içi dolu harddsiklere kurulum daha rahat oluyordu.
  6. Üstad paylaşmış olduğun dosya ile gerçek makinada deneme yaptım. pc deki diger bölümleri görüyor ama içindeki iso lara dosyalara ulaşılamıyor. Daha sonra grubfm_ventoyfm.iso dosyasını dizine atıp ventoy üzerinden o dosyayı boot yaptım. Hem harddiskleri gördü. hemde sergei strelec i boot etti.
  7. @crasadure üstad eline sağlık bana göre ventoy şu olay ile resmen çağ atladı diyebilirm. En büyük sıkıntısı veri yüklü flasha veya harddiske yükleyememekti. Forumda çok fazla görülen günceleme görülmüyor hatasına da çözüm olacak. Bide çok parçalı harddiske kurulum olayı da var.
  8. Üstad hala aiboot a devammı benimde eski haricide kurulu, bazen g2file güncellemesi yapıyorum. Bi ara ventoy, file maneger hepsinde hata almıştım, aiboot a entegre ettiğim sistemle kurulum yapmıştım. Tabi üzerinden çok zaman geçti.
  9. Üstad masaüstü bilgisayarımda boot ederken msi laptopda boot etmedi normaldir değilmi.
  10. Üstadlar bence yapımcı sizi takip ediyor. Ne zaman kırılmış yada düznelnmiş paylaşımı yapsanız hemen yenisini yapıştırıyor. 😀 Elinize sağlık.
  11. Eline sağlık üstad usb, harici hepsine kurulabilen en kolay kurulan sistem güncellenmesi güzel oldu
  12. Üstad dediğiniz şekilde bölümleme yaptım onarmayıda aynı yoldan yaptım . ama legacy de noktalar uçuşuyor. Açılmıyor.
  13. Üstadların hepsinden Allah razı olsun yaptıkları çok harika işler. @crasadure üstadın anlatımı var. Onu incelemenizi tavsiye ederim. Sadece başta ventoyu kurmak gerekiyor. sonrasında ventoyu kendi programı ile g2file manegeri de dosyaları değiştirerek kendiniz güncelleyebilirsiniz
  14. Önceleri ile grup2fm maneger ile yada aiboot ile içi dolu harddiske arkadaşlara multiboot yapıyordum. Ventoyun tüm harddiski silmesi çok kötü, sonra @serhat100 üstadın altay boot da mbr onarma ile hem ventoy hem grup2fm çalışyor.
  15. Üstad kolay gelsin ventoya dönüş için gerekli olan core.img dosyası için editleme yaptınız mı. Ventoy sitesindeki orjnal core.img dosyası ise versiyon değişikliğinde değiştirmeye gerek varmı ? (Ayrıca ventoy extrada aiboot komutlarınıda gördüm. ventoy ile aibootada geçebiliriz.)
  16. Bence wim dosyasında eskiye gimek yerine üstadın bahsettiği Diskpartgui micro v1.5 programını kullanırsanız daha iyi olur. Zaten disk tamamen biçimlencekse program ile bölümlemeyi yapıp devam edersiniz.
  17. Bende elime geçen harddisklere sona bi bölüm açıp altay multiboot kuruyorum. Manuel yaparsan hdd nin bi skıntısı yoksa sorunsuz yapılıyor.
  18. Üstad sizin paylaşımınız ile yüzüm güldü resmen, kaç gündür sessizlik vardı, diğer arkadaşlar gibi (kendilerince haklılardır kesinlikle yargılamıyorum) bıraktınız sandım. Elinize sağlık
  19. Üstad linkte kurulum dosyası yok. İyi geceler
  20. Üstad son güncellemeyi denedim eline sağlık f7 menüde ventoya geçişi göremeyince şaşırdım, sonra diğer menüde buldum, Gerek hastalık hastane , iş yoğunluğu derken uzak kaldık galiba.
  21. Üstad bu arada sabit konulara eklenmişsin hayırlı olsun.
  22. Üstad selamlar ne zamandır sitemi yüklemeye çalışıyordum bir türlü yapamamıştım. vhd de deneme yaparken seçimden sonra bootice ekranda kalıyordu. bir defada flash bellek te aynı hatayı verdi. Tek parça bölümleme yapıp devam ettim. Daha sonra bölüm ayırma sorusu geliyor ve bölümler oluşup kurulum bitiyordu. Sonra tekrar deneme yapıp gizli bölümün içeriğine baktım dosyalar yok manuel olarak efi kısmı dosyalarını yükledim. Çok şükür sonunda ekran geldi. Çok güzel çalışma olmuş eline sağlık.
×
×
  • Create New...