Jump to content

Effort

Üye
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

814 profile views

Effort's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Merhabalar, kolay gelsin. <img> etiketini kullanarak bilgisayarda var olan bir resmi sayfada görüntülemek istiyorum lakin bir türlü görüntülenmiyor. Anlayamadım sorunun nerede olduğunu. Yardımcı olabilir iseniz sevinirim. <!DOCTYPE html> <html> <head> </head> <body> <img src="‪1.png" alt="örnek resim"> </body> </html>
  2. Arkadaşlar, VS17 kurdum bilgisayara. Uzun soluklu projelerde aşırı derecede ram yiyor. VS15 kullanırken kesinlikle böyle yapmazdı. Acaba bu VS17'den mi kaynaklanıyor? ya da Microsoft güncellemelerden sonra bilgisayarların yavaşlayacağını söylemişti. Acaba ondan mıdır dicem ama diğer kullandığım programlarda sıkıntı olmuyor. Bilgisayarın özellikleri gayet uygun. + Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU - 1.70GHZ 2.40GHZ (4.nesil) + 8 GB RAM - x64 + NVDIA GeForce 840M
  3. Merhaba. Web Programcılığına giriş yapıcam. Birşey dikkatimi çekti. C# ' ta Form kontrollerini sürüklerken istediğimiz Location 'a yerleştirebiliyorduk. ASP.NET' de ise istediğimiz Location' a yerleştiremiyoruz. Margin yerleştirmesini ayarlamamız gerekiyor yani (CSS). Niçin C# gibi değil? Açıklamasını yapabilirmisiniz? Teşekkür ederim.
  4. Aşağıdaki 3 for döngüsü ile yapılan örneğin çalışma prensibini açıklayabilirmisiniz? Anlayamadım. En son döngünün her zaman 10 kere çalışması lazım değilmidir? Çalıştıktan sonra 2.döngüye geçip şart sağlanırsa yine 3. döngüye geçip yine 3.döngünün 10 kere dönmesi lazım değilmi. Neden her döngü 1 kere çalışıyor. Sayaç artımlarının yerinden mi kaynaklanıyor. Bu örnekte doğru lakin anlayamadım. Normal en içten en dışa doğru çalışır iç içe for döngüleri ama bu ilginç geldi. for (int birinciDöngü = 5; birinciDöngü <= 50;) { for (int ikinciDöngü = 99; ikinciDöngü >= 9;) { for (int ücüncüDöngü = 1; ücüncüDöngü <= 10;) { Console.WriteLine("{0} {1} {2}", birinciDöngü, ikinciDöngü, ücüncüDöngü); birinciDöngü += 5; ikinciDöngü -= 10; ücüncüDöngü += 1; } } }
  5. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Peki niçin Modifiers özelliğinden ulaşamıyoruz DataGridView'e. Bunu farklı kılan nedir? @KintaRo Hocam hiç aklıma gelmedi çözüm yolunuz. Sade ve basit. Teşekkür ederim. @artal73 2.resmi anlatabilirmisiniz müsait iseniz acaba?
  6. static olmasının sebebi nedir abi? static bir sınıfa static olmayan bir üye tanımlanamayacağı içinmi? Yani anladığım DataGridView static olduğu için? @pairs
  7. Birşeyi farkettim proje ile uğraşırken DataGridView'in Modifier özelliği public olmasına rağmen yine de başka class'lardan erişemedim. Merakımdan soruyorum bunun sebebi nedir? benden mi kaynaklanıyor acaba yoksa mevcut olarak böylemi?
  8. Başta @pairs'in ve sizlerin yardımıyla sorun çözülmüştür. Diğer pc'ye 45-50 MB'lik Express LocalDB yükleyerek işi çözdüm. Teşekkür ederim hepinize. Nasıl oldu peki? @pairs'in verdiği SqlConnection parametresini oluşturdum. .mdf dosyalarını bin/Debug yerleştirdim. Setup çevirdim. Diğer pc'ye de 45-50 MB'lik Express LocalDB yükleyerek işi çözdüm. Şimdilik bununla yetinicem. Setup'un içine gömmedim/entegre etmedim LocalDB'yi daha doğrusu yapamadım ama sonuç olarak oldu.
  9. İzlemediğim video ve okumadığım makale çok azdır. Lakin hala beceremedim projeye SQL Server Express 2016 eklemek yani setupla birlikte kurdurtmak. Çok karışık görünüyor.
  10. MSSQL Express sürümü ile bağlantılı bir projem var. Bu projeyi setup'a çevirmeden başka bir pc'de açtığımda girişte hata çıkıyor. ConnectionString'de ne gibi düzenleme yapmam gerek. Diyelim ki yaptım peki setup'a çevirdikten sonrada herhangi bir sıkıntı çıkarmı? İlla sql express mi olması gerek?
  11. Neyse hocam olmuyorsa zorlamayalım. Bende manual olarak bağlarım. Sağol emeklerin için.
  12. Hocam şimdi de farklı hata çıktı son dediğini yaparak. http://prnt.sc/ds9r0l
  13. Yaptım dediğin gibi hocam yine aynı hatayı veriyor.
  14. Hocam sağolasın. Peki örnek oluşturduğum database'imi C# ile bağlamak istiyorum. Şöyle bir error çıkıyor: http://prnt.sc/drf6rs Bunu bir türlü düzeltemedim.
  15. Arkadaşlar MSSQL 2014 Express sürümü kullanıyorum.Table’larımın .mdf dosyasını bulamıyorum. Hiç bir yerde yok. Nasıl halledebilirim bu sorunu. .mdf dosyasın kullanarak Table’ı VS üzerinde kullanmak zorundayım.
×
×
  • Create New...