Jump to content

sertokus

Üye
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

321 profile views

sertokus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Teşekkür ederim. Başka birşey buldum ve bana çok çok mantıklı geldi. Aslında çok fonksiyonlu bir uygulama (swiftly switch). pRO kullanırsan mükemmel şeyler yapıyor. Bu uygulamanın quick actions kısmına telefon kilit koydum. Artık jet hızında kilitlemiş oluyorum. Aynı zamanda (alt tab ) tarzı uygulamaları filan var. Harika bişey.
  2. arkadaşlarörneğin whatsapp ekranında iken hızlı ve kolay şekilde telefonumun ekranı kapatan bir uygulama arıyorum.flip ile bir uygulama buldum aslında çok ta kullunışlı idi. Ancak yatağa yattğım anda stabil çalışmadığını farkettim.Ekran üzerine button denedim ancak nedense elim değdiği anda ekran kapanıyor. Mümkünse shake uygulama olmasın. Rezil oluyouruz millete ana menüye kısayol oluştur oradan ekranı kapat ta demeyin lütfen kullandığım uygulamayı tekrar tekrar açmak istemiyorum.Tavsiyeleriniz lütfen.Not: power tuşunu çok kullandığım için daha önce 2 tane telefon bozdum. telefonum xiaomi mi 5s android
  3. SSD harddisk aldım ve pc me taktım. SSD Kısmı süper çalışıyor. Ancak içinden çıkan harddiski ise harici olarak kullanacağım. Usb girişine taktıktan sonra harddisk bildirim çubuğunda görünüyor. Önemli bilgilerim var bu harddiskte. 500 gb a yakın Yönet--> Disk Yönetiminde ise Dinamik --> geçersiz disk uyarısı veriyor. Disk üzerine sağ tıklayınca 1-) Temel diske dönüştür var (ama verileriniz silinecek diyor) 2_) Diski etkinlerştir.( Bu işleme geçersiz disk paketinde izin verilemez diyor) 3-) Yabancı diskten diskleri al (bu seçenek pasif)
  4. Tuttu sayılır yarım saat önce izlemiştim.   Alttaki Google Chrome Tarayıcı kullanıyor.
  5. Söylediğin programla biçimlendireyim dedim.  Yönetici olarak çalıştırdım. Device Media  is write-protected uyarısı verdi. Flash Bellek -->sağ tık --> Biçimlendir dediğimde ise Biçimlendirme tamamlanamadı hatası verdi.      Daha sonra yine senin anlattığın gibi Bilgisayarım-->Yönet-->Disk Yönetimi yolu ile belleği biçimlendirdim. Sorun çıkmadı. Daha sonra tekrar HP USB dİSK sTOrage Format Tool aracılığı ile biçimlendirdim. Bu sefer hata vermedi.   Yumi ile 3 -4 tane iso dosyası yazdırdım. Sıkıntı yok. Gayet güzel çalışıyor. NTFS de biçimli olduğu için 4gb tan büyük olan win8.1 AIO iso yuda çalıştırabildim.   Yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. 
  6. Cep telefonu ile giriyorum. 96 kbps. Malesef Evet konuyu şuraya başka bir şekilde açtım. Çift dikiş gitmeyelim. Konu toparlanmıyor.   http://www.tnctr.com/topic/321269-yumi-ve-ntfs/
  7. NTFS de Çıkan hatayı yazıyorum aynen. SYSLINUX 6.03 EDD 2014-10-06 Copyright (c) 1994-2014 Peter Anvis Failed to load Idlinux.c32 Boot Failed: please change disk and press  a key to continue     bir tuşa bastığımda flash ışığı sürekli yanıyor. Sanırım sonsuz döngüye giriyor. 5 dk. bekledim açmadı zaten yumi menüsünü. Tamam aynısı. fat32 de sorun yok zaten. sıkıntı ntfs de. Acaba FAT32 de iken 4 gb tan yüksek olan uygulamaları kendimiz 7 zip programıyla bilgisayara çıkartsak. daha sonra bunu flash belleğe kopyalasak olur mu. Böyle bir tecrübe edinen var mı aramızda.
  8. Amacım hepsini bir arada kullanmak. Yoksa rufus ve benzeri programları kullanabiliyorum elbette. Normalde yumi sitesinde ntfs desteklediği yazıyor. Yani ntfs ile kullananlar var. Öğrendiğim kadarıyla hiren boot ta sıkıntı çıkarıyormuş ntfs de iken. 
  9. [quote name="efes34" post="1617666" timestamp="1454338414"]   Yumi de çalışan programların çoğu fat32 de çalışıyor (hirens boot cd deki programlar mesela) . NTFS ve yumi birlikte pek kafam almadı. Çalıştırabilen varsa ben de merak ediyorum   Konu bir de gereksiz ve alakasız mesajlardan temizlense iyi olur[/quote] fat32 4 gb tan büyük dosyaları görmüyor. Zaten yumi kullanmaktaki amacım 4 gb tan büyük dosyalar. Mesala Win8.1 aio gibi. Bu durumda NTFS dönmek zorundayım. Ama NTFS dosya sisteminde hiç çalışmıyor. Siz 4 gb tan büyük dosyaları fAT32 ile nasıl çalıştırıyorsunuz?   [quote name="Bay_KG" post="1617557" timestamp="1454325481"]   Selam İlk yazdırma işlemini normal olarak [b]ISO dosyasından[/b] yazdırmanız gerekiyor. Seçenek olararak [b]Windows Vista/7/8 Installer[/b] olarak seçmelisiniz. Bundan sonraki farklı Windows kurulumları için artık [b]7-Zip[/b] ile flash belleğe çıkartarak kurulum yapabilirsiniz.   Size tavsiyem [b]Rufus[/b] veya [b]WinSetupFromUSB[/b] araçlarıdır. Kolay gelsin..[/quote] Özür dilerim ama cevabınızı tam anlayamadım. İlk paragrafta anlattıklarınız ntfs mi yoksa fat 32 için mi geçerli. Ben şöyle anladım. fat32 kullanın Normal 7 zip programı ile 4 gb tan büyük dosyaları kendiniz flash belleğe gösterin gibi bişey anladım.   Her programın türlü türlü huyu var. Yumi bence bu konuda çok iyiye benziyor. Diğerleri içinde en çok bu fonksiyonlu ve kullanımı kolay geldi gözüme. Önce araştırmam lazım. Yapamazsam mecbur diğer programlara döneceğiz artık.
  10. Normalde 4 gb tan düşük olan win7 , acronis, drweb live, EasyRE tarzı programları ise Fat32 iken çalıştırıyordum. Ama NTFS  dosya sisteminde biçimlendirdiğimde KINGSTON marka flash belleğimde hiç biri açılmadı. Bunun sebebini araştırıyorum şu an. Yumi içine attığım hiçbir isoyu çalıştırmıyor. Daha doğrusu yumi menüsü gelmiyor.
  11. Arkadaşlar yumi yi FAT32 formatlı flash diskimle 4-5 aydır aktif olarak kullanmaktaydım. Ama küçük iso dosyalarıyla tabiki Derken birgün yumi ile win8 dir win7 dir format atayım dedim. 4277 mb a gelince 7 zip hatası veriyor. Sağolsun forumdan arkadaşın biri diski NTFS olarak biçimlendirmemi söyledi. Böylece bu hata düzeldi. Artık 4 GB ı aşsa bile 7 zip çıkartıyor Ama bu seferde Boot açılış ekranında yumi hiç gelmiyor. SYSLinux .............Change Disk gibi bir hata veriyor. Forumda bazı arkadaşlar NTFS ile kullandıklarını yazmışlar. Zaten sitesinde de FAT16/FAT32/NTFS support yazıyor. http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ Yumi yi NTFS ile nasıl kulllanırım????   Yardımlarınız için teşekkürler!!!
  12. Evet YUMİ yi NTFS flash diskte çalıştıran var mı  acaba???
  13. Flash diskimi NTFS olarak biçimlendirdim . Sonuç başarılı. 4370 kusur boyutundaki bir dosya sıkıntı vermeden oluştu. Fakat dosyayı açmaya çalıştığımda yumi ekranına ulaşamadım. Flash diskimi NTFS olarak tekrar biçimlendirdim. Daha önce %100 çalıştıığına emin olduğum bir iso dosyasını oluşturdum. Ancak yine de yumi ekranını göremedim. SYSLİNUX created ......gibi bir ekran çıkıyor. ve CHANGE YOUR DİSK (diskini değiştir) gibi bir uyarı geliyor. Bu yumi yi NTFS FORMATINDA kullanan var mı?
×
×
  • Create New...