Jump to content

melo1905

Üye
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

681 profile views

melo1905's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. yinede saolun yardımlarınız için dediğinizi denerim olursa olur olmazsa zaten sorunun kaynağını buldum o şekilde de kullanılabilir ben tamamen otomatikleştirmeye çalışıyorum
  2. ustam denemek lazım ama senin dediğine göre olmaz gibi geliyor neden ? çünkü ben büyük boyutlu isodan önyükleme yapabilsem heralde bana zaten iso dosyasının konumunu sormaz hemen bulur. bizde 2 tane iso dosyası var ve büyük boyutlu win7.iso isimli dosyadan önyükleme yapılmıyor küçük boyutlu isodan önyükleme yapmak zorunlu olduğu için ve usbmenu.lst dosyasına büyük boyutlu isonun konumunu belirtemiyoruz haliyle yine onu el yoluyla seçmemiz gerekecek yanlışım varsa düzeltin lütfen. Bu arada bu büyük boyutlu win7nin asıl olan iso dosyasından neden kurulum yapılamadığının sebebini buldum. neden küçük boyutludan kuruluyor da büyük boyutludan kurulmuyor diye bilmek isteyen arkadaşlara şunu söyleyim : win7nin iso dosyası 3.187 gb büyüklüğünde bir dosya. sizin diskinizde istediğiniz kadar boş yer olsun fakat windowsun kurulduğu disk bölümünde bu kadar kullanılabilir boş alan yoksa usbmenu.lst dosyasına doğru komutları verseniz bile kuruluma başlamak istediğinizde siyah ekran verir. yani yeterli boş alan olmak zorunda sorunun kaynağı bu.
  3. ben win7nin usbden önyükleme işlemini düşük boyutlu 2. iso olan nt6setup.iso ile yapabiliyorum fakat kuruluma devam edebilmek için win7 nin büyük boyutlu iso dosyasını seçmem gerekiyor. bunu ilgili komutlarla otomatik olarak yapabilmek mümkün müdür ? yani el yoluyla iso dosyasını göstermek zorunda olmamak için ?
  4. sanırım xp ile bu anakart arasında bir uyumsuzluk var. çünkü xp p5pe-vm ile çalışıyor bu anakartta aynı donanımlarla çalışmıyor. bu uyumsuzluğu giderecek bir driver lazım ama nerden bulucam bilemiyorum :(
  5. malesef bios ayarlarından bir çok ayar değiştirdim dediğiniz gibi bir ayar yok malesef. hocam belki bilirsiniz bu anakartın sitesinde chipset diye bir driver bulunuyor acaba bu driverla iligli bir sorun mu ? chipset ve sata sürücüsü aynı şeyler mi ? başka anakarttan xp yüklenirken diğer anakarttan aynı hdd ile yüklenmeme sebebi ne olabilir ?
  6. s.a arkadaşlar her zaman kullandığım bir xp isosu var. şimdiki p5pe-vm anakartı 5pkpl am se ile değiştirdim. xp yükleme logosu çıktıktan sonra mavi ekran hatası veriyor. sanırım sata sürücüsü aktarmam lazım bu anakartın sata sürücülerini nasıl bulabilirim teşekkürler.
  7. hdd içindeki dosya sistemi bozulmuş olabilir. onarmayı deneyin. xp cdsini takın biostan cd romu ilk çalıştırılan aygıt sıralamasına koyun. ardından yüklemek içn bir tuşa basın ekranı çıkacak basın 1-2 dakika bekleyin. karşınıza xp kurmak için enter onarmak için r tuşuna basacaksınız ekranını gördüğünüzde r ye basın sonra komut ekranına gelirsiniz. "chkdsk /r c:" tırnaksız yazın. buradaki c xpnin kurulduğu hdd bölümüdür. genelde cdir başka harf olarak değiştirmediyseniz. şunu da ekleyim bunlar işe yaramazsa mini xp live xp diye programlar var. bunları usbye önyüklemeli olarak yazıyorsunuz xp deki verileri kurtarıyorsunuz.
  8. Neyse saol hasan hocam boyumdan büyük işlere kalkışmamak lazım galiba bu konu beni aşar 3 gündür bulamadım. o reg kayıtlarını bulmak sorun değil total uninstall programıyla setubu kuruyorum o eklediği tüm kayıt defteri girdilerini buluyor ben de onları katılımsız setuba ekliyorum ama galiba bir kaç girdiyi eksik buluyor program böyle olunca da istediğim kurulum gerçekleşmiyor. birlikte aç menüsüne kendini eklemek için kendi ismi olmayan yabancı karışık kodlar kullanıyorsa o da haliyle bulunamıyor sanırım. ben kafaya koysam format atar sistem açılır açılmaz kayıt defterindeki her şeyi kopyalarım sonra da programı kurarrım program kurulmadan öncekiyle kurulduktan sonraki kayıt girdilerini karşılaştırırım yine bulurum da vaktim yok bi ara vaktim olursa onu da yapacam
  9. Hocam teşekkürler cevap için. Crackle ilgili bir sorunum yok rarreg.key dosyası program files\winrar adresinin içine atılıyor. ben katılımsız program yaparken setuptan yapmıyorum kurulu olan programlardan yapıyorum. bütün regedit girdilerini ve yüklediği dosyaları programlarla buluyorum onları da katılımsız hale getiriyorum. zaten parametre bulucu bir program denedim o da parametresini bulamadı o yüzden parametresini bilmiyorum zaten buna da gerek yok 2 türlü katılımsız yapılabiliyor daha önceki katılımsızları hep böyle yaptım. hocam benim tek sorunum .rar uzantılı dosyalar varsayılan olarak winrar programıyla açılmıyor ben kendim ayarlamak zorunda kalıyorum. ben aslında .rar uzantılı dosyaları her zaman istediğimiz programla açmayı sağlayan regedit ayarlarını öğrenmek istiyorum. alttaki resime bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi. listede winrar programı olması lazım ve bilinmeyen uygulama yerine winrar simgesi gözükmesi gerekiyor. http://www.imgim.com/9877incix6890186.jpg
  10. Merhaba arkadaşlar 3 gündür ne yaptıysam olmadı sorunum şu : Winrarı kendi setubundan kurduktan sonra .rar uzantılı dosyalara çift tıkladığımda sorunsuz açılıyor fakat ben bu setubu katılımsız hale getirdikten sonra katılımsız winrarı kuruyorum her şey normal herhangi bir dosyaya sağ tıkladığımda winrarla sıkıştır seçenekleri falan çıkıyor .rar uzantılı dosyalar winrar programının iconuyla (simgesiyle) gözüküyor fakat .rar uzantılı dosyaları açmak istediğimde erişim engellendi hatası alıyorum. .rar uzantılı dosyaya sağ tıkladığımda özellikleri seçiyorum birlikte aç başlığının yanında bilinmeyen uygulama yazıyor normalde winrar archiver yazması lazım. bu sorunu ancak kendim ayarlayarak çözebiliyorum. işte birlikte açın yanında değiştir seçeneğine tıklıyorum sonra açılan pencerede gözat seçeneğine basıyorum oradan da winrar programını seçiyorum. yapmak istediğim ise katılımsız winrar kurulduktan sonra .rar uzantılı dosyalara tıkladığımda sorunsuz açılsın kendim ayarlamak zorunda kalmayım bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum bilen varsa yardım istiyorum arkadaşlar. katılımsız setup yapmak için smart maker install programını kullanıyorum sistemim xp bir çok programı katılımsız hale getirdim ama winrar da sorun yaşıyorum.
  11. merhaba arkadaşlar. başınıza gelmiş olabilir belki ama dün yeni modifiye edilmiş bir xpyi kurarken böyle bir hata aldım sonra devam ettirdim kuruluma devam etti. bilgisayarda bir sorun yok her şey düzgün fakat çalıştıra services.msc yazınca birlikte aç olarak çıkıyor. bir de aygıt yöneticisi açılmıyor. yani .msc uzantılı ve başka bir kaç çeşit dosyalar birlikte aç olarak açılıyor. .exe ler düzgün onda sorun yok. sorun bu işte arkadaşlar her türlü tavsiyeyi verebilirsiniz bilgisayarı göçürtmeyin yeter :D   msconfig regedit falan çalıştırdan düzgün açılıyor onlarda sorun yok. mmc.exe diye bir dosya yoktu bilgisayarda onu yükledikten sonra da birlikte aç gitti onun yerine siyah cmd ekranı anında geliyor gidiyor.
  12. arkadaşlar yardım edecek yok mu ? çok zor bir şey mi istiyorum ? :(
  13. selam arkadaşlar. katılımsız xp home sp3 yapıyorum her şey düzgün fakat her kurulumdan sonra etkinleştirme uyarısı veriyor. bu uyarıyı vermemesi için ne yapmamız lazım arkadaşlar. bunu otomatik olarak kaldırmanın bir yolu var mıdır ? nlite mi kullanmamız lazım yoksa bir dosyaya kod falan mı girmemiz lazım forumda yapılan xplerde böyle bir sorun olmuyor bildiğim kadarıyla. sorunu bilen varsa basitce şunu şunu yapman lazım diye anlatabilirse bizi bir dertten kurtarmış olur.   foruma baktım fakat bununla ilgili bir şey göremedim. xp pro için gördüm. sanırım xp home için böyle bir şey yapılmamış.
  14. bu program cidden bir çok oynatıcıya göre canlı görüntüler veriyor fakat her video uzantısını açamıyor. zaman içinde geliştirilir de tüm kodekleri desteklerse gerçekten iyi bir program olur.
  15. hdd mechanic veya diskinternals yazılımını tavsiye ederim. yazılımın biri 500 dolar zaten tam sürüm olarak bulabilirsiniz. onun dışında usbden boot ederek kurtarabileceğiniz programlar da var onlar daha sağlıklı olur.
×
×
  • Create New...