Jump to content

sevinnet

Üye
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

779 profile views

sevinnet's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

10

Reputation

  1. Anlamıyoruz ki seni, sorunun Windows 11 i DVD den boot edip yüklemek değil mi?
  2. İSO dosyasını direkt DVD ye yazdırarak Windows 11'i kuramazsın. Yazdırma işlemi yaparken programdan BOOTABLE olarak DVD ye yazdırman lazım. Googledan "Windows DVD Bootable Writer" tarzında yazarak program bulabilirsin.
  3. Eline sağlık fakat bu kadar erken paylaşma mecburiyetini anlayamadım, ne zaman müsait olursan sistemini tam kontrol et ve o zaman paylaşımını yap. Bu şekilde aceleyle hazırlanmış bir sistem olur ve buna bağlı hatalarında olma ihtimali fazla olur. İkinci bir konu foruma çok yazı yazan biri değilim ama en çok takip edenlerdenim çok fazla sistem paylaşıyorsun neredeyse her hafta 1 tane Windows 10. Bunun yerine AIO olacak şekilde güzel bir sistem hazırlayıp o sistemi geliştirmen daha güzel olmaz mı?
  4. Elinize sağlık, ISO içeriğini nasıl editlediniz acaba biraz bilgi verebilirmisiniz çalışmanız ile ilgili 😊
  5. MSDN 1607 Home ya da Single Language indir, $OEM$ ile Metro Uygulamalarını silecek ve bir kaç servisi devre dışı bırakacak (Defender,Hata Raporlama vs) bir script "SetupComplete" koy. Kurulum aşamasında bu işlemleri hızlıca gerçekleştirip tertemiz bir şekilde windows açılıyor. LTSB hazır bir sürüm ama farklı amaçlar doğrultusunda olduğu için benim tercihim değil.
  6. Sistem iyiyse kullanılmasında fayda buluyorum, ama düşük sistem bilgisayalarda maalesef yavaşlamaya sebep olduğundan beğenilmiyor ve devre dışı bırakılıyor.
  7. Home sürümünde duraklatma seçeneği yok, bunu da regedit ile aktif etmemiz lazım ama çalışır mı?
  8. Konu başlığında da belirttiğim üzere; Windows 10'da otomotik güncelleştirmeler açılırken veya güncellemeleri denetlerken bir üst sürüm varsa bunu indirip yükseltiyor.(Upgrade) Örneğin; Windows 10 1607 sürümünde güncelleme denetlersek otomotik olarak bize v1803 update özellik güncelleştirmesini indiriyor ve versiyonu yükseltiyor.Bu durumu 6 aylık bir şekilde erteleyebilsek de HOME sürümlerinde maalesef bu mümkün değil. Peki bunu nasıl engelleyebiliriz? Yaptığımız bir LITE sürüm çalışmada bu durum gerçekten can sıkabiliyor arkadaşlar. Otomotik güncellemeri kökten engellersek bile çalıştırdığımız bir program tekrardan Windows Update'i aktif hale getirebiliyor ve bu upgrade işlemini başlatabiliyor.Bu yüzden LTSB/LTSC sürümlerine yönelim fazla oluyor fakat Enterprise'nin bu sürümleri de kendi içinde kullanmadığımız bir çok özelliği barındıyor ve LİSANS konusunda da problem yaratıyor. Forum da bu durum için bir çözüm önerisi olan var mı ? (Regedit,CMD,vbs)
  9. Cumulative ve Features Update hakkında net bir bilgiye sahip olan var mı? Cumulative Update sadece büyük güvenlik güncellemesinin olduğu updateyi mi yüklüyor? Sistemin en güncel halini indirmek için Features mi seçelim?
  10. Windows yazısına mı takıldın? Önemli olan install.wim dosyan , ayrıca Windows yazar zaten.
  11. Autounattend.xml dosyasını sil ve dene. Gerekli ise sonradan başka bir xml oluşturup dene.
  12. Bu yöntemi daha önce msmg tool'da denedim fakat "Edge paketi zaten silinmiş" gibisinden hata verdi.
  13. Script ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Peki Microsoft Edge'yi hangi yöntemle kaldırabiliriz abi?
  14. Mount edilmiş install.wim üzerinden Powershell komutlarını çalıştırabiliyormuyuz mustafa abi?
×
×
  • Create New...