Jump to content

sevinnet

Üye
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sevinnet

  1. Anlamıyoruz ki seni, sorunun Windows 11 i DVD den boot edip yüklemek değil mi?
  2. İSO dosyasını direkt DVD ye yazdırarak Windows 11'i kuramazsın. Yazdırma işlemi yaparken programdan BOOTABLE olarak DVD ye yazdırman lazım. Googledan "Windows DVD Bootable Writer" tarzında yazarak program bulabilirsin.
  3. Eline sağlık fakat bu kadar erken paylaşma mecburiyetini anlayamadım, ne zaman müsait olursan sistemini tam kontrol et ve o zaman paylaşımını yap. Bu şekilde aceleyle hazırlanmış bir sistem olur ve buna bağlı hatalarında olma ihtimali fazla olur. İkinci bir konu foruma çok yazı yazan biri değilim ama en çok takip edenlerdenim çok fazla sistem paylaşıyorsun neredeyse her hafta 1 tane Windows 10. Bunun yerine AIO olacak şekilde güzel bir sistem hazırlayıp o sistemi geliştirmen daha güzel olmaz mı?
  4. Elinize sağlık, ISO içeriğini nasıl editlediniz acaba biraz bilgi verebilirmisiniz çalışmanız ile ilgili 😊
  5. MSDN 1607 Home ya da Single Language indir, $OEM$ ile Metro Uygulamalarını silecek ve bir kaç servisi devre dışı bırakacak (Defender,Hata Raporlama vs) bir script "SetupComplete" koy. Kurulum aşamasında bu işlemleri hızlıca gerçekleştirip tertemiz bir şekilde windows açılıyor. LTSB hazır bir sürüm ama farklı amaçlar doğrultusunda olduğu için benim tercihim değil.
  6. Sistem iyiyse kullanılmasında fayda buluyorum, ama düşük sistem bilgisayalarda maalesef yavaşlamaya sebep olduğundan beğenilmiyor ve devre dışı bırakılıyor.
  7. Home sürümünde duraklatma seçeneği yok, bunu da regedit ile aktif etmemiz lazım ama çalışır mı?
  8. Konu başlığında da belirttiğim üzere; Windows 10'da otomotik güncelleştirmeler açılırken veya güncellemeleri denetlerken bir üst sürüm varsa bunu indirip yükseltiyor.(Upgrade) Örneğin; Windows 10 1607 sürümünde güncelleme denetlersek otomotik olarak bize v1803 update özellik güncelleştirmesini indiriyor ve versiyonu yükseltiyor.Bu durumu 6 aylık bir şekilde erteleyebilsek de HOME sürümlerinde maalesef bu mümkün değil. Peki bunu nasıl engelleyebiliriz? Yaptığımız bir LITE sürüm çalışmada bu durum gerçekten can sıkabiliyor arkadaşlar. Otomotik güncellemeri kökten engellersek bile çalıştırdığımız bir program tekrardan Windows Update'i aktif hale getirebiliyor ve bu upgrade işlemini başlatabiliyor.Bu yüzden LTSB/LTSC sürümlerine yönelim fazla oluyor fakat Enterprise'nin bu sürümleri de kendi içinde kullanmadığımız bir çok özelliği barındıyor ve LİSANS konusunda da problem yaratıyor. Forum da bu durum için bir çözüm önerisi olan var mı ? (Regedit,CMD,vbs)
  9. Cumulative ve Features Update hakkında net bir bilgiye sahip olan var mı? Cumulative Update sadece büyük güvenlik güncellemesinin olduğu updateyi mi yüklüyor? Sistemin en güncel halini indirmek için Features mi seçelim?
  10. Windows yazısına mı takıldın? Önemli olan install.wim dosyan , ayrıca Windows yazar zaten.
  11. Autounattend.xml dosyasını sil ve dene. Gerekli ise sonradan başka bir xml oluşturup dene.
  12. Bu yöntemi daha önce msmg tool'da denedim fakat "Edge paketi zaten silinmiş" gibisinden hata verdi.
  13. Script ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Peki Microsoft Edge'yi hangi yöntemle kaldırabiliriz abi?
  14. Mount edilmiş install.wim üzerinden Powershell komutlarını çalıştırabiliyormuyuz mustafa abi?
  15. Çalışmalarında hangi programlardan yararlanıyorsun?
  16. Anladım, teşekkür ederim bilgilendirme için.
  17. Arkadaslar bu Windowsları nasıl UEFİ boot ettirecez?
  18. Ventoy da(UEFİ MOD SEÇİLİ) Windows 10 Kurulumunda kurulum normal mavi windows logo ile açılıp kurulum çok yavaş ilerliyor. Acaba legacy kurulum mu yapıyor ? Boot menüden uefi seçiyorum ? UEFİ kurulumlarda windows sanırım OEM logo ile açılıyordu?
  19. 2015 LTSB üzerine aynı çalışma yapılabilirse tadından yenmez, ya da biz yapabilirmiyiz?
  20. Windows 7 için böyle tam anlamıyla iconlar ve teması ile Windows 10 a benzetip stabil bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Bunu install.wim mount edip Branding / Themes / İmageres.dll shell.dll vs değiştirip sonra Source/setup setup completeye update ya da reg de ekleyip unmount edebilirim ama bu şekilde yapınca Stabilite ne durumda olur ya da çalışma temiz bir çalışma olurmu? Sizin kullandığınız yöntem nedir?
  21. Şuan aklımda olan bir işletim sistemi embeded. SSD açısından 8.1 daha verimliymiş gibime geliyor ? Öncelikle bilgilendirmeniz çok teşekkür ediyorum Forumda bulunan Windows 10 lite/normal yurtdışı lite/normal hepsini denedim ancak benim pc ne hikmetse ssd takmama rağmen bu sistemi kaldıramıyo ve bir işlemim 5-10 saniyeyi buluyor yani diğer bi değişle aşırı bir kasma yapıyor. Ancak Linux ve diğer dağıtımlarda durum ne olur bilemiyorum ama şuan için windows sistemine ihtiyacım oldugundan deneme fırsatım olmuyor. Windows7 ve 8.1 de durum öyle değil cihaz çok hızlandı ve akıcı bir duruma geldi.ikisi arasında karar vermek istiyorum hangi sistemde daha iyi performans ve ömür alacağımı kestiremedim.
  22. Bazı yerlerde ssd için en iyi sistemin windows 10 olduğunu söylüyolar, benim pc windows 10 da aşırı kasıyodu ssd aldım yine aynı fakat bu kez windows 7 de aşırı hızlandı 8.1 de de hızlandı. Sizce ssd ömrü ve performansını da uzun tutmak için hangi sistemi kurmak daha mantıklı. İntel Celeron N3050 1.60 maks 2.20 Ram 4 , Crucial bmx 120 gb SSD
×
×
  • Create New...