Jump to content

Se7Touch

Üye
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

412 profile views

Se7Touch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

15

Reputation

  1. İşten güçten arta kalan zamanda yapıyorum bişeyler üstat, en yakın zamanda inşallah..
  2. Hocam bu arada grubfm yi varsayılanda direk iso ve efi içerisine gömülü olarak kullanmayıp direk usb dizinine çıkararak kök yolu vermişsin, çalışman çok ilgmi çekti güzel bir hareket olmuş Müsaden olursa yöntemi ben de kendi sistemimde kullanmak isterim.
  3. Editten sonra farkettim üstat, doğrudur fakat şimdilik 1.0.27 boot dosyalarını kullanmanın büyük bir getirisi olmayacağını düşündüğüm için uğraşmadım. Fakat yarın öbürgün gerekli olursa kaynak kodu düzeltip kendim compile ederek ekleyeceğim zaten.. Doğrudur hocam henüz dokunmadım sebebi üstte açıkladığım gibidir, ama düzeltilmesi kolay bi hata geliştirici tarafından kapı açık bırakılmış. Ben de kendi multiboot sistemim üzerinde çalışıyorum bu sıralar, inşallah karşılaştığım birkaç sorunun çözümü ardından paylaşımda bulunacağım. Sistem içerisine entegre ettiğim modifiye Ventoy'dan bir görüntü paylaşmak isterim.
  4. Hayır üstat kaynak koduna engelleyici bir kod kümesi eklemiş geliştirici, 1.0.27 ile boot ediyoruz. Eğer son sürüm dosyalar istiyorsak Linux ortamında kaynak kodunu indirip 1.0.28 de eklenen kod kümesinin silinip tekrar "compile" edilmesi gerekiyor. Sağlık olsun hocam geç olsun güç olmasın kendi emeğim ile yapmış olmak dışarı bir kaynaktan öğrenmiş olmaktan daha sevindirici elbet
  5. Tabi ki üstat birazdan bu mesajın altına ekliyor olacağım. -------------------------------------------------------------------------- Sorun: Ventoy'un 1.0.28 güncellemesi ile diğer multibootlara entegrasyonunun engellenmesi ardından çalıştırılamaması... Çözüm: 1. En son çalışır versiyon olan "1.0.27" sürümünde yer alan "core.img " / "ventoyx64.efi" dosyasını alıp son sürüm Ventoy dizini içerisinde "Legacy" için"grub/i386-pc" klasörüne / "UEFI" için "efi/boot" klasörüne kopyalıyoruz. 2. Kendi kullandığımız multiboot içerisine aşağıda ki geçiş kodunu ekliyoruz. menuentry "» Ventoy Bootloader" --class ventoy { echo "Yükleniyor, lütfen bekleyin ..." if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then chainloader /efi/boot/ventoyx64.efi else multiboot /grub/i386-pc/core.img fi } core.img ventoyx64.efi.7z
  6. Millet ventoy 1.0.27 içinde ki core.img dosyası ile boot oluyor bilginiz olsun ben çözdüm sorunu şuanda 29 kullanıyorum. Edit: 28 sürümü itibari ile ventoy'un official sürmünün diğer multibootlara entegre edilerek kullanımı geliştiricisi tarafından engellendi.
  7. Kodlarınızdan çok faydalanıyorum üstat özellikle ventoyun multiboot içerisine entegresi konusunda incelemelerime başladım. İnşallah bitimi ardından paketleme konusunda da sizden son bir destek alarak insanların beğenisine sunarım.
  8. Varsayılan bootloader seçeneği son sürümde mi kaldırıldı hocam?
  9. Grub4dos normal şartlar altında sadece Legacy modda çalışan bir grub türü bu güncelleme ile beraber Uefi de destekleyecek galiba Üstadım çok teşekkürler hemen inceliyorum. Bu arada siz cevap yazana kadar aklıma ufak bi kurnazlık geldi ve multiboot toolkit kurulum cmd dosyasının üzerinde bazı düzenlemeler yaparak kurulumun yapılacağı partitionun formatını fat32 olarak değiştirdim ve diğer partitionu da ntfs olarak yapılandırdım. Şuanda istediğim sonucu elde ettim, fakat yine de kendimi geliştirebilmek adına paylaşımınızda ki içerikleri inceleyeceğim.
  10. Hocam konuyla pek ilgili değil doğrusu fakat benim şöyle bir amacım var bunu nasıl gerçekleştirebilirim acaba? Multiboot Toolkit ile bir flash oluşturup kafama göre editlemek istiyorum fakat toolkit flashı ikiye bölüyor ve sistem dosyalarının tamamını ntfs klasörüne atıp fat32 ye sadece refind atıyor. Ben ise NTFS partitiona atılan tüm sistem dosyalarını FAT32 ye taşıyorum tabi bu sefer haliyle flashı bilgisayara takıp boot etmek istediğimde grub2 çalışmıyor. Bu durum nasıl düzeltilir acaba?
  11. ÇÖZÜLDÜ: Arkadaşlar diski ikiye ölüp 2. partı ExFat olarak ayarlıyordum o yüzdenmiş, NTFS e dönünce herşey düzeldi. Arkadaşlar Merhabalar Sa @crasadure @ÇILGIN_06, AIOBoot son sürümü ile şu sorunu yaşayan sadece ben miyim? Belleğe sıfırdan kurulum yapıyorum. İçeri bir windows entegrasyonu yapıyorum kendi arayüzünden Bellekten PC boot ettiğimde EFI modda iken WinPE & Setup menüsüne girdiğimde BCD açılırken, Legacy modda boot ettiğimde WinPE & Setup menüsüne girdiğimde WinLegacy başlatılamıyor. Sebebi hakkında bir tahmini olan var mı acaba?
  12. Hadi ya, bu kötü olmuş. Mega da kullanılabilir aslında hem 50gb storage veriyor. Hem de client indirenler 40gb kota elde ediyor.
  13. Upload yapılan sitenin dğişmesi kötü olmuş başkanım 1 gün sürüyor inmesi
  14. Yasal olarak hakları var, şahsen telekomda çalıştığım sıralar birçok kez daha önce çektiğim kablonun yedek ayaklarından yeni abonelere bağlantılar yaptım. Buna kabloyu kullanan müşteri karışamaz sonuçta herhangi bir kablo kullanım bedeli ödemiyorsunuz. Ödediğiniz tutar sadece kullanmakta olduğunuz paket tutarıdır.
×
×
  • Create New...