Jump to content

ayh22

Üye
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

502 profile views

ayh22's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

3

Reputation

  1. Windows11 Başlat menüsündeki yazıyı silme/gizleme yöntemini bilen varsa paylaşabilir mi?
  2. Hocam bunlara kendimizin basit bir şekilde Access ekleyebilme olanağı var mı acaba?
  3. Bu linkin yer aldığı sayfasının adresini paylaşır mısın?
  4. @red_d hocam flaşım 2 bölüm. 1. bölümde KMPE, 2. bölümde Clonezilla var. Hiçbir işlem yapmadan, biostan seçerek istediğimde 1. bölümü, istediğimde 2. bölümü boot etmenin demek ki yöntemi yok. Yabancı bir sitede anlayabildiğim kadarıyla exfat 2. bölüme linux gibi bir işletim sistemi kurulunca dual boot olabiliyordu. @karadurak hocamın yönlendirmesi ile KMPE nin olduğu bölüme Clonezilla dosyalarını kopyalayıp menu.lst dosyasına Clonezilla ile ilgili menülerimi ekledim, çalışıyor, sorun yok.
  5. @red_d hocam, nasıl bir çözüm buldunuz? 1. kısım ve 2. kısımı ayrı ayrı herhangi bir işlem yapmadan boot edebilecek miyiz? Ben de sizin gibi 1. kısmı KMPE, 2. Kısmı Clonezilla imajları şeklinde kullanmak istiyorum. 3. kısımı da depolama NTFS olarak kullanmak istiyorum.
  6. Çok güzel olmuş o zaman, tekrar elinize sağlık hocam. Daha önce de sormuştum... USB belleği iki bölüme ayırdım. D ve E gibi iki bölüm var. D ve E'yi bios boot ekranında iki ayrı USB gibi görüp istediğim bölümü boot edebileceğim bir yöntem ya da bunu yapan bir program var mı? https://forum.donanimhaber.com/bir-usb-flash-bellegi-ayri-ayri-daha-kucuk-flash-bellekler-olarak-kullanmak-mutlaka-inceleyin--132114201 yukarıdaki linkte anlatılmış, ama ben başarılı olamadım.
  7. @karadurak hocam elinize sağlık... Okullardaki etkileşimli tahtalarda dokunmatikle kullanabilirmiyiz
  8. @karadurak ve @red_d hocam USB belleğim 2 bölüm. birinde KMPE var diğerine de Clonezilla yükleyip boot ettim. KMPE sadece EFI olarak boot edilebiliyor. Clonezilla ise hem legacy hem de EFI.. 2 ayrı bölümde, Hem KMPE hem de Clonezilla'yı legacy boot etme yöntemi var mı? Varsa nasıl yapılır? Foruma yazdıklarım hemen görünmüyor. Düzenleme de yapamıyorum. Resim yükleyemiyorum. "Gizli" "İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek." Böyle uyarılar görünüyor
  9. @karadurak hocam Clonezilla dosyalarını ana dizine kopyaladım. KMPE'de olduğu gibi Clonezilla dosyalarında da boot ve EFI klasörleri vardı. Bu dosyaları ana dizine kopyalamadım. Ama yine de Clonezilla çalıştı. menu.lst dosyasını da aşağıdaki gibi düzenledim: iftitle [if exist /live/initrd.img] CLONEZiLLA LIVE kernel /live/vmlinuz boot=live username=user hostname=trusty config quiet union=overlayfs noswap edd=on nomodeset noeject locales=en_US.UTF-8 keyboard-layouts=NONE ocs_live_run="ocs-live-general" ocs_live_extra_param="" ocs_live_batch=no vga=788 ip= splash i915.blacklist=yes radeonhd.blacklist=yes nouveau.blacklist=yes vmwgfx.enable_fbdev=1 initrd=/live/initrd.img iftitle [if exist /live/initrd.img] Windows 7 Yukle kernel /live/vmlinuz boot=live union=overlayfs hostname=quantal config noswap edd=on nomodeset noprompt locales=en_US.UTF-8 keyboard-layouts=NONE ocs_live_run="ocs-live-restore" ocs_live_extra_param="-g auto -e1 auto -e2 -r -j2 -p true restoredisk Win7 sda" ocs_live_batch=yes vga=788 ip=frommedia nosplash i915.blacklist=yes radeonhd.blacklist=yes nouveau.blacklist=yes vmwgfx.blacklist=yes initrd /live/initrd.img
  10. @red_d hocam Sadece Clonezilla olan USB lerde imajı anadizindeki home\partimag klasörüne alıyoruz. Yine anasizinde syslinux klasörü içindeki syslinux.cfg dosyasını düzenleyip aşağıdaki gibi imaj menüsü oluşturup, sadece klavyeden seçim yapıp imaj atıyoruz. Çok pratik oluyor. Aşağıdaki Faz1-Win10, home\partimag\Faz1-Win10 klasöründeki imajı ifade ediyor. Her imaj için aşağıdaki menü kodlarını imaja göre düzenleyip, istediğimiz imajı(Faz1, faz2, Win10 vs..) klavye ile seçip yüklüyoruz. grub2 üzerinden boot edildiğinde, (denediğimi hatırlıyorum) imajları bulamıyor ya da oluşturduğum menü çıkmıyordu diye hatırlıyorum. Clonezilla menüsü şu şekilde: label Clonezilla live MENU DEFAULT # MENU HIDE MENU LABEL Faz 1 Windows 10 # MENU PASSWD kernel /live/vmlinuz append initrd=/live/initrd.img boot=live hostname=oneiric config quiet noswap nolocales edd=on nomodeset noprompt ocs_live_run="ocs-live-restore" ocs_live_extra_param="-g auto -e1 auto -e2 -k -j2 -p poweroff restoredisk Faz1-Win10 sda" ocs_live_keymap="NONE" ocs_live_batch="YES" ocs_lang="en_US.UTF-8" video=uvesafb:mode_option=800x600-16 ip=frommedia nosplash # append initrd=/live/initrd.img boot=live union=overlayfs hostname=quantal config noswap edd=on nomodeset noprompt locales=en_US.UTF-8 keyboard-layouts=NONE ocs_live_run="ocs-live-restore" ocs_live_extra_param="-g auto -e1 auto -e2 -c -r -j2 -p reboot restoredisk Faz1-Win10 sda" ocs_live_batch=yes vga=788 ip=frommedia nosplash i915.blacklist=yes radeonhd.blacklist=yes nouveau.blacklist=yes vmwgfx.blacklist=yes TEXT HELP * !!! Dikkat Harddiskteki tum bilgiler silinecektir.!!! * Enter Tusuna basarak yukelemeyi baslatiniz. ENDTEXT Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler (Üyeliğimi aktifleştirmek için modaratörlere mesaj mı atmalıyım?)
  11. iso olarak değil. Clonezilla dosyaları ana dizinde olacak. home/partimag dizininde imaj klasörleri olacakki Clonezilla menüsüne klasörleri (imajları) ekleyip sadece klavye ile seçim yapıp imaj yükleyebilelim. Gerekiyorsa da KMPE boot edebilelim. Doğrudan mesaj gönderemiyorum. Modaratörlere mesaj mı atmam gerekiyor?
  12. Mustafa hocam, KMPE olan USB'nin ana dizininden gerektiğinde Clonezilla çalıştırıp imaj atıp, imaj alabileceğimiz bir düzenleme yapar mısın? Biliyorsunuz ET ler için çoğunlukla Clonezilla kullanıyoruz... Teşekkürler
×
×
  • Create New...