Jump to content

TheGambid

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

About TheGambid

Recent Profile Visitors

264 profile views

TheGambid's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Hocam sağol bilgi verdiğin için de ben zaten kurdum sorunsuz bir şekilde.
  2. Diskimin GPT destekleyip desteklemedigini nerden anlayabilirim? her disk destekler mi?
  3. Hocam harddisktekileri yedekledim. Windows 10 iso dosyasini Rufus ile Fat32 formatinda GPT için UEFİ düzeni seçerek yazdırdım. Şuanda yapmam gereken nedir ? Boot mode'u uefi'ye alacağım sonra ne yapacağım
  4. UEFI bootta acsam suanki legacy sistemi boot eder mi?
  5. Şuanda diskim MBR formatında ve sistemimi Legacy olarak yükledim. Diskimi GPT yapmak ve kurulumu UEFI yapmak istiyorum.AOMEI Partition Manager ile GPT'ye çevirecektim ki bir uyarı verdi."Anakartınızın UEFI desteği olduğundan emin misiniz?" diye.Anakartımın UEFI desteğini nasıl öğrenebilirim? Diskim GPT destekliyor mu nasıl öğrenirim?BIOS güncellemem vb. gerekli mi? EDIT: BIOS'umda boot mode altında UEFI ayarı var.
  6. laptop modeli: toshiba satellite l855-14l Ses kartı: ALC269 Ethernet: AR8161 Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M İşlemci: Intel Core i5-3210M Hiçbir sorun yaşamadan El Capitan kurulumunu gerçekleştirdim. Ethernet ve Ses Kartı kext'lerini de sorunsuzca kurdum. Fakat 2 sorunum var. 1)Ekran kartını tanıtmayı da başardım fakat ekran kartı 4 MB yazıyor(). Clover'da InjectATI işaretli 2)OS X'i USB belleği takmadan açamıyorum. İmajın paylaşıldığı konudaki adımları yaptığım halde boot menüye gelmedi.
  7. Hocam technopat'ta gezindim biraz da "Elimde harici bir Samsung M3 Portable 1 TB USB 3.0 HDD var buna kursam performanslı olur mu? Yoksa mevcut 1 TB dahili harddiskime 300 GB yer açıp mı kurmalıyım?", "DSDT ve kext aynı şeyler mi?", "Hangi OS X'i kurmalıyım?" bu 3 soruya yanıt bulamadım.
  8. İşlemci: i5-3210M Ekran Kartları: AMD Radeon HD 7670M ve Intel HD Graphics 4000 WiFi kartım uyumlu değil. Ethernetim uyumlu. Hangi yamaları yapmam gerek? DSDT ve kext aynı şeyler mi? Şu an bilgisayarımda Windows 10 Enterprise 64 Bit yüklü. Windows'a zarar vermeden OS X yüklemem mümkün mü? Elimde harici bir Samsung M3 Portable 1 TB USB 3.0 HDD var buna kursam performanslı olur mu? Yoksa mevcut 1 TB dahili harddiskime 300 GB yer açıp mı kurmalıyım? Hangi OS X'i kurmalıyım? Nasıl kurabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
×
×
  • Create New...