Jump to content

cihaneken

Üye
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

İletişim Bilgileri

  • Facebook
    chnekn
  • Twitter
    trcihaneken

Profile Information

  • Male
  • France
  • Elektrik - Elektronik - Bilgisayar - Web

Recent Profile Visitors

573 profile views

cihaneken's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

14

Reputation

  1. Bu tür indirmeler yaparken f u l l programlar i n d i r ve portalciyiz sitesi haricinde başka sitelerden indirme yapmamaya özen gösteriyorum. Ayrıca bu tür durumlarda rkill - adwcleaner - malwarebaytes antimalware - combo fix çok etkili programlar.
  2. İletişim telefonu ö.m atarmısın ayrıca hangi şehirdesin?
  3. Kulladığın hosting eğer "exec" komutunu kullanmana izin vermiyorsa çalışmaz. Kaldı ki eğer bir hosting firmasından paket aldıysan zaten çalıştırmana da izin vermezler. Kendine ait bir VDS yada VPS olması gerekir.
  4. Kodun başındaki <?php ve sonundaki ?> etiketlerini kaldır ve o şekilde eklemeyi dene. PHP içerisine PHP eklemenin kuralları vardır.
  5. Özellikle warez ve illegal dosya paylaşımı ve indirmesi yapan arkadaşlar zon zamanlarda artan sahte ZippyShare sitelerine dikkat edin. Kullanıcı adı ve şifrenizi kaptırmayın. Kod: http://www.zippyslhare.com/v/sfXw1wHk/ Kod: http://www.115zippyshare.com Kod: http://zippysharee.com/ Kod: http://zippysharetheme.com
  6. Kullandığınız şablon ile alakalı, sitenizde 251 sorgu yapılıyor ve toplam sayfa boyutu 11.5 MB yani bu şekilde yavaş olması çok normal. Zaten bu şekildeyken sitenizi 40-50 kişi ziyaret etsin hosting sağlayıcınız suspend atar büyük ihtimal bu kadar sorgu sunucuyu ağlatır resmen. Sistemin elden geçmesi gerek fakat kullandığınız script biraz çöp gibi geldi bana. Sağlayıcılar ile iletişim kurdunuz mu?
  7. @RaZoRWounD deneyimli kullanıcılar belki kullanıyordur fakat, win 10 sistemler aynı android gibi zamanla şişiyor, düzenli olarak bakım yapılmadığında fazla değil en çok 1 sene sonra sistem %50 oranında yavaşlayabiliyor. Bilen kullanıcı bakımını yapar sorunsuz kullanır fakat sıradan kullanıcılar bilgisayarı sadece KULLANDIKLARI için sistem zamanla kullanılmaz hale geliyor. Tabi bu büytün sistemlerde yaşanan bir durum fakat, diğer sistemler win 10 kadar kaynak tüketmediği için pek fazla etkilenmiyor. Oysa günümüzde satın alınan çoğu bilgisayar bırakın windows'u ancak linux a göre. E1 bilgisayarları, atom bilgisayarları win 10 ile piyasaya sürüyorlar, sorun esas buradan kaynaklanıyor. Şahsi görüşüm tabi. Konuyu dağıttıysam kusuruma bakmasın arkadaş.
  8. Sistem boşta işlemi kullanılan CPU'yu değil bota olan yani kullanılmayan bölümü gösterir. Ara ara %100 lere çıkabilir kullandığınız işlemcinin performansın göre değişir. Fakat ben şimdiye kadar win 10 kullanıp da memnun kalan tek bir kişi görmedim çevremden.
  9. @Ismail_Var Benim dizüstü modeli de yoktu fakat dediğim gibi başka markanın modeli uyum sağladı. Packard Bell aslında Acer'in alt markası ama Lenovonun modeli uyum sağladı, dediğim gibi denemek lazım 140 tan fazla model var elbet birisi uyum sağlayacaktır.
  10. Bazı yerlerde bypass edildiğine dair koşmalar geçince bütün haber sitelerinden kaldırıldı, tanıtımı ne hikmetse.
  11. @Ismail_Var yanlış bir şey indiriyor olmayasın? Program olarak kurulum yapılıyor normal bir şekilde, herhangi bir şeyle açılmıyor. Sen belki açık kaynak dosyalarını indirmiş olabilirsin. Aşağıdaki bağlantılardan programı direk indirebilirsin. https://github.com/hirschmann/nbfc/releases https://github.com/hirschmann/nbfc/releases/download/1.5.0/NoteBookFanControl.1.5.0.setup.exe
  12. Notebook FanControl Bu uygulama diğerlerinin aksine gerçek anlamda çalışmaktadır. İnternette bir sürü fan speed programları olsa bile bir çoğu masaüstü bilgisayarlar için tasarlandığından dizüstü bilgisayarlarda çalışmamaktadır. Fakat NBFC programı dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış ve her modele uygun bir config dosyası oluşturulmuştur, bu sayede dizüstü bilgisayarlarda iyi bir şekilde çalışmaktadır. Programa buradaki adresten ulaşabilirsiniz.
  13. Öncelikle belirteyim eğer tahattüt yaptıysan ve iptal edersen sözleşme iptal bedeli alırlar, tavsiyem sözleşme bittiğinde işlem yapman olacak. Bir diğer belirtmek istediğim konu, son aylarda çıkan haberlere göre devlet internet hizmeti veren firmalara AKK konusunda farklı yaptırımlar uygulayacak, tavsiyem biraz daha bekle ve yeni kanunlar çıktığında avantajlı olarak sözleşme imzala, aksi taktirde yeni kanunlar ile gelen avantajlardan faydalanamayabilirsin. Türknet her ne kadar türktelekom altyapısını kullanıyor olsa da istediğin performansı alamaya bilirsin, değişimden dolayı hız ve ping süren farklılık gösterebilir. bu firmayı forumlarda iyice araştır. Port konusuna gelince sen hattını bizzat kendin kapatmadığın sürece senin portunu almazlar, geçiş yaparken de diğer firmaya özellikle durumu belirtirsen senin yerine bu port olayı ile ilgilenirler.
  14. @RaZoRWounD cevap verdin ve ilgilendiğin için teşekkür ederim. Mesleğim sebebi ile az buçuk bu işlere el yatkınlığı olduğu için seninde dediğin gibi bilgisayarı tamamen söktüm, diş fırçası, makyaj pamuğu ve WD40 ile iç temizliğini komple yaptım. Termal macun değişmedi, şuan elimde yoktu, almaya da erindim açıkçası. Bu temizlik işlemlerine rağmen durum aynıydı, anormal bulmuyorum aslında AMD sıcak kanlı bir ürün masaüstlerinde bile soğutmak için o kadar çaba harcanıyor. Fakat bilgisayara ücret verip almadım, arızalı idi harddisk sistem çökmüştü bende elden geçirdim özellikleri fana değil işimi görüyor. Aslında şöyle bir durum var geçtiğimiz gün bios güncelleme yaparken farkettim fan normaline göre en az iki kat hızlı dönüyordu, güncelleme esnasında bende düşündüm ki bunu yapan adamlar kullanıcı sesten rahatsız olmasın diye fan hızını sınırlandırmışlardır. Çünkü harbiden ses çıkartıyor fan, öyle böyle değil. Bende bu kapanma olayını bu hızı kontrol edebilirsem çözerim diye düşündüm, yukarıda bahsi geçen programı buldum ve şuan çalışıyor, fan hızını hangi sıcaklıklarda yüzde kaç olacağını ayarladım şuan sorun yok gibi, bir kaç saattir bilgisayardayım 9-10 adet Chrome sekmesi açık fakat bir kere bile kapanma yapmadı bugün. sıcaklık değeri maksimum 69 u gördü. Şimdilik benim işimi görüyor fakat herkesin bu gürültü ile kullanacağını sanmıyorum bilgisayarını. En iyi çözüm altlık almak, fakat ben sürekli kucağımda kullandığım için altlık ile rahat edemiyorum.
×
×
  • Create New...