Jump to content

chtbldrcn

Üye
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

381 profile views

chtbldrcn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Merhaba, AIOBoot-v0.9.9.14 dosyasını çıkarırken şifre soruyor ve hiç bir yerde şifre bilgisi yok. Şifreyi bilen var mı arkadaşlar?
  2. GPT Biçimli Windows Kurulu NVME Diski Çevirici ile Harici Olarak Açmak Merhaba, Elimde üzerinde UEFI ile windows kurulumu yapılmış GPT ile biçimlendirilmiş bir NVME disk var. Bunu Alfais 5053 "Mini Pci-e mSATA To Usb 3.0" marka çevirici ile UEFI kurulmamış ve MBR ile biçimlendirilmiş bir windows 10 sistemi üzerinde harici disk olarak gerektiğinde açmak istiyorum ama disk görünmüyor. Not: Üzerinde UEFI ile kurulmuş ve GPT olarak biçimlendirilmiş NVME disk bulunan bir cihaz da dahi diski usb çevirici ile bağladığımda ulaşamıyorum.Açmaya çalıştığım disk çalışan bir problemi olmayan USB çeviriciyi test için kullandığım bir disk. Eğer zahmetli bir işlem gerektiriyorsa bu çeviriciler neden var anlayamadım? Disk yönetiminde verdiği hata ise şu; Boyut, gpt diskleri için gerekli minimum boyuttan az olduğundan belirtilen disk dönüştürülebilir değildir. Herhangi bir 3. parti disk programı ile de diski Explore edemiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.
  3. Multiboot'ta çalıştı demişsiniz menüye diğer grub4dos uygulamalarında da geliyor ama açıldıktan sonra programlar boş çıkıyor. Programlar geliyor mu? Herhangi bir multibootta çalıştıran ya da buna ihtiyaç duyan kimse yok mu?
  4. 14110 sürümünün iso indirme linkini göremedim. Paylaşmanız mümkün müdür?
  5. Tiny PXE Server Merhaba, Bu programı kullanarak switch aracılığı ile acronis çalıştırarak bilgisayarlara çoklu imaj atma niyetindeyim ama bir yerde takılıyorum. Program ile ilgili sitede herhangi bir bilgi bulamadım. Umarım doğru yere açıyorumdur. Yardımcı olursanız ne mutlu bana. Tüm ayarlarımı yaptıktan sonra NBP dosyasını bir türlü yükleyemiyor ve cihazlar boot ekranına geri dönüyor.
  6. Zahmet veriyorum ama sanırım yanlış anlaşıldım. Bahsettiğiniz menüden sadece windows kurulumları gerçekleşmiyor mu? Bahsettiğim isolar windows isoları değil. Clonezilla, sergei vb.. Bunların isolarını çağırırken de bu menüyü kullanmıyoruz diye biliyorum ama..
  7. Söylediğinizi denedim lakin herhangi bir yere attığım iso dosyalarını hangi menü altında göreceğimi bulamadım.
  8. Bu işlere biraz yabancıyım. Bir kaç sorum olacak. Öncelikle bu sistemi usb bellek yerine tanışabilir harici diskte kullanabilir miyim? Bu sistemi harici hdd'de denedim. İmajı diske gömmeden önce EFİ kısmına ulaşabiliyordum ama şimdi BOOTİCE ile dahi EFİ kısmı gelmiyor. Daha doğrusu set accesable kısmında Assign Drive Letter mevcut ama o da EFİ kısmını getirmiyor. Bu sorun değilse eğer elimde bulunan win isoları dışındaki isoları bu sisteme gömerek nasıl çalıştıracağımı çözemedim. Kısa cevapları mevcut ise yardım rica ediyorum değilse değerli vaktinizi almayayım. Şimdiden teşekkürler emeğinize sağlık..
  9. Merhaba, 27gb indi sonra hata verdi. Her hangi bir eklenti aracı ile indirmedim chrome'dan direkt çekiyordum. Yasak diye hata verdi gitti indirme. Torrent linki yok mudur?
  10. Peki bu herhangi bir işleme engel oluyor mu? Olmuyorsa o şekilde kullanmak istiyorum da.. Boşuna 32-64gb flash almak istemiyorum. Gerçi anladığım kadarıyla genelde bu işin flash ile yapılmak istenmesi pratik oluşundan ve diskte veriniz varsa bir sorun olduğunda sil baştan işlem yapmanın zahmeti olsa gerek..
  11. Arkadaşlar forumdan ve bu gibi konulardan oldukça faydalanıyoruz her birinizden Allah razı olsun. Bu multiboot'u aynı şekilde harici diske uygulama şansımız var mıdır?
×
×
  • Create New...