Jump to content

barikat_diss

Üye
  • Posts

    147
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by barikat_diss

  1. Öncelikle emek verdiğin için teşekkür ederim, bir sorum var. Güncelleme işlemi kazara gerçekleşebilir, .vbs dosyası gibi otomatik olarak tekrar devre dışı bırakma veya silme işlemi dosyası yapabilir misiniz? Hem bu dosya sayesinde güncel fakat gereksiz servis veya uygulamalar geri gelse bile kurtulabiliriz.
  2. Brave kullanıyorum, düşük sistem denilince akla ilk gelen ben olduğumdan, "Brave tokatlar" diyebilirim. Ancak çok saçma bir şekilde "İlla Google Chrome olacak" diye tutturulduğundan ek olarak yüklü sistemimde. Daha fazlası için buraya tıklayın.
  3. Sınırlamak için Net Limiter programını öneririm. Kullandığım modem bozulunca eski bir modem kullanmak zorumda kaldım, modem 600kb/s hızından fazlası olunca kendini kapatıp açıyor. AirTies RT-204v3. Yeni modem olarak ASUS DSL-AC51 WiFi ve Torrent desteği olmaması üzdü fakat yapacak birşey yok. 🥲
  4. Chrome tarayıcısında yeni sekme açıp aşağıdaki yazıları sırasıyla yapıştırıp Enter tuşuna basın. chrome://flags/#enable-parallel-downloading chrome://flags/#download-range Resimde gördüğünüz Parallel Downloading ve Enable Download Range Support ayarlarının Default olan değerlerini değiştirip Enable yapın ve sağ altta çıkan yeniden başlat uyarısına tıklayın. Chrome kapanıp açıldığında indirme hızınızın gayet iyi olduğunu göreceksiniz. Bildiğiniz gibi Internet Download Manager programının tercih edilme sebeplerinden biri de internet hızının tamamını kullanabilmesidir, tabiki sunucu hız kısılması yapmışsa başka. 😏 Bu hızlara ulaşabilmek için paralel olarak indirme yapar ve indirme işlemi bitiminde birleştirmeye başlar, çoğu zaman can sıkıcı oluyor. Üstteki ayarlar ile paralel indirme yapılıyor ve indirme işleminden sonra birleştirme yapmaya gerek kalmıyor.
  5. Aslında tek yapması gereken, anakart dahil kırılan USB'leri değiştirmek, akıma nolur nolmaz sadece gereken parçaları gönder geldi ama çok üşendim ve 15 yıllık 300GB'tan oldum. Yedekleyecektim ama harici hdd'lerde yer yoktu dedi birde. Şeytan diyor dükkanın koordinatlarını paylaş. 🤬 Hemen indiriverdim, iytiyacımda vardı, sanal hızır. 💝
  6. Elinde varsa yükleyebilir misin? Bilgisayarı tamire verdim, RAM takayım dedi ve RAM takınca format gerekir dedi. Ramazan ayından önce verdik, Ramazan Ayından sonra alabildik. Bilgisayarı açtım, format dışında hiç bir şey yapmamış, video sürücüsünü kendim yükledim. En kötüsüde 15 yıllık 300GB boyutunda D sürücüsü tamamen silinmiş. Yedekleme de yapmamış. Google Haritalardan eski tarihte dükkana baktım, kocaman SAATÇİ yazıyordu. 😅
  7. Buyur kardeşim, 12 alternatifli: https://mirr.re/d/1dnJ
  8. Bahsettiğimin içerisinde birkaç ResEditor (Restorator dahil) 1-2 tane Hex Editor ve UPX Extractor gibi programlar da vardı.
  9. Merhaba arkadaşlar Yaklaşık 7 yıl önce indirdiğim Resource Tools programını format sırasında kaybettim, 1TB ile. Arama yaptım ama sanırım konu silinmiş. Resource Tools programı olanlar upload edebilir mi? Yeni sürümü paylaşılıyorsa link verir misiniz?
  10. 3 yıl geç ama NT6 HDD Yükleyici Tr. 2.8.4 varsa upload eder misin?
  11. Paylaşım için teşekkür ederim. XP'nin Türkçeleştirilme oranını da eklersen sevinirim. Önce %95 daha sonra ücretli olarak %98 Türkçe olanını paylaşmıştı turk_eros. Birkaç yıl sonra ücretsiz olarak paylaşıldı. Eğer %95 Türkçe olanını paylaştıysanız, %98 Türkçe olan sürümünü paylaşabilirim. Chrome kullanamama sorununu sormak istedim fakat bir arkadaş zaten sormuş. Portable olarak kullanılabiliyormuş. Acaba .msi düzenleme porgramı ile kurulum dosyasının yüklü işletim sistemini Windows 7 olarak görmesini veya görememesini sağlasak, ileride kullanımlarımızda fazladan sorun çıkartır mı? PC donanımı çok düşük olduğu için XP sisteminden kolay kolay vazgeçemiyoruz. ?
  12. Microsoft .NET Framework 1.1 sürümünden başlayıp 4.6.1 sürümüne kadar, Visual C++ 2005/2008/2010/2012/2013/2015 sürümlerini de içeren bir paket yapar mısın?
  13. Orjinal Turbobit Linki: http://turbobit.net/4wux21y4fw2k.html
  14. Kotalı internet kullananlar, MUTLAKA okuyun!   https://www.facebook.com/licensedsoftwarecenter/photos/a.363565090440134.1073741828.357838644346112/690645947732045/
  15. TRRDYUEFIESDDUALHZSEVEN.rar   |   3,84 Gb Bu sürümü indrip kurdum. Yeni güncellemeler varmış, onlarıda yapayım dedim ama " Windows Update Kod 66A " hatası aldım. Biraz araştırınca, güncellemeyi manuel indirip kurmam gerekliymiş. İndirdim ama kuruluma başlamadı, "Yazılım Güncelleştirmesi Yükleme Sihirbazı does not apply, or is blocked by another condition on your computer." yani bu tür güncellemelerin kurulumu engellenmiş.   Rica etsem, çözümünü araştırır mısın?
  16.   TurboBit hızlı ama premium hesabın varsa. :) Açıkçası TurboBit veya başka bir sunucunun premium hesabını satın almayı düşünmüyorum. Zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkürler. :)
  17. Paylaşımın için teşekkür ederim, Win7 çalışmanı indirdim ve kullanıyorumm. Çok güzel olmuş. :)   Bu çalışmayı indirmek istiyorum ama TurboBit aşırı yavaş. Çalışmayı indiren birisi, sevabına MediaFire, UsersCLoud, Google Drive, Yandex gibi hız sırırı olmayan bir sunucuya yükleyebilir mi? :)
  18. Paylaştığın için çok teşekkür ederim. İndirdim, birazdan kuruluma başlarım.   Aşağıda, vermiş olduğun link kullanılmıyor. Tekrar yükler misin? 
  19. Paylaştığın için teşekkür ederim. Yukarıdaki indirme linkleri silinmiş, tekrar yükler misin?
  20. Böyle bir sistem hazırladığın için çok teşekkür ederim.   Benim bir sorunum var, .NET Framework 3.5 başta olmak üzere Visual Studio vs kuramıyorum. Kurulması engellenmiş gibi bir hata iletisi veriyor. Sizden ricam, bütün .NET Framework sürümleri ve Mayıs ayına kadar olan tüm güncellemelerin eklenmiş olduğu bir sistem derlemesi hazırlar mısınız? Performans için kayıt girdileri vs eklenebilirse çok daha iyi bir sistem olur. :) Program için sadece aktivasyon aracı yeterli olur bana göre, yinede siz bilirsiniz.. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Daha önce ESD diye birşey duymamıştım, açıklamanızı okuyarak bir sıkıştırma yöntemi olduğunu öğrendim. Alandan tasarruf benim için çok önemli, ESD'li sürümün kurulumu daha uzun sürer diye tahmin ediyorum..
  21. KintaRo uyarısını gördüm ama söylemeden edemicem semsibey, ELİNE, EMEĞİNE SAĞLIK! (Keşke indirebilsem :))
  22. Gerçekten çok faydalı bir makale hazırlamışsın, SSD diski sayende öğrendim :D Eline sağlık..
  23. Emeğine sağlık kardeş. Denemedim ama vaad ettiği işleri yapacağına eminim. Tekrar çok teşekkür ederim.
  24. Üslubunu düzeltmen gerekiyor ! Sunumununda tamamını okudum, okuduğum için kafam karıştı ! Cevap verme tarzını bir an önce değiştirmelisin ! Bilmem nerde olduğun için kimseyi aşalamaya hakkın yok !
×
×
  • Create New...