Jump to content

Zapotek

Üye
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Zapotek

  1. İki farklı yazılımın raporlarına bakarak SSD disk' in gayet sağlıklı görünüyor, tabi en sağlıklı bilgiyi üreticinin sunduğu yazılımla alırsın zira SSD deki yongaların nasıl işlev göstermesi gerektiğini en iyi üretici bilebilir.

    Sanırım seni şüpheye düşüren S.M.A.R.T bilgileri olmuş, dikkat etmen gereken kısım eşik başlığındaki değerler olacak oradaki değerlerde gayet makul görünüyor.

    • Like 1
  2. Pardon link'i güncellenmeden önceki haline bakmıştım şimdi tekrar indirip denedim evet dediğiniz gibi, Nvidia'nın ses driver'larını donanım gibi gösteriyordu şimdi o fazlalıkları ayıklayıp aktif olarak kullanılan VIA ses sürücüsünü doğru olarak gösteriyor

    2.jpg.860d71f144e88b34398640448656093c.jpg

     

    • Like 1
  3. shaolin, 3 dakika önce yazdı:

    Programın son halini tekrar indirip bakar mısınız sizde ses kartında gereksiz NVIDIA High Definition Audio vardı bir sürü. Bunları elemesi lazım. 

    son sürümü denedim sizin programda bir sıkıntı yok diğer donanım yazılımlarıda aynı sonucu veriyor sorun driver yükleme esnasında olmuştu farklı sürümleri üstüste kurmasından dolayı böyle görünüyor

  4. Normalde klavye-mouse'un driver'ı olsun olmasın windows tanıyıp çalıştırır ancak cihazın kendine has özellikleri sebebiyle driver'a ihtiyaç duyabilir, o sebeple üreticinin resmi sitesine bakın eğer o cihaza özel driver varsa indirip kurun,

    aklıma gelen diğer bir ihtimal de hizmetlerden İnsan Arabirim Cihazları Hizmeti'nin devre dışı olması olabilir onu otomatik yada elle olacak şekilde deneyebilirsiniz.

  5. Bence çalışmanız mevcut donanım-sistem bilisi veren programların yanına iyi bir alternatif; zira kurulumsuz, direkt çalışan ve tek çerçevede sonuç veren başka bir yazılım en azından ben bilmiyorum yani boşluğu iyi görmüşsüsnüz.

    bu arada mesajınıza cevaben Speccy yazılımı sistemimde kurulu

    2.jpg.342db185af4904bf9880937e00b53d71.jpg

    1.jpg.5efb11de6f49055ded3c51ae05465e9e.jpg

    • Like 1
  6. Öncelikle güncellenmiş hali de önceki sürüm gibi sorunsuz çalışıyor.

    geri bildirim olması babında:

    v1.0 benim sistemde 5 saniyede çıktı veriyor, disk bilgileri

    v1.jpg.cb70e0118305b716626d003117cf31f0.jpg

    v1.1 benim sistemde 11 saniyede çıktı veriyor, disk bilgileri

    v1.1.jpg.6a45b5ed34ca9fc3163c1ebfeb382c22.jpg

    sanırım daha nitelikli bir sonuç çıkarmak için işlem nispeten daha uzun sürüyor; emekleriniz için teşekkürler.

    • Like 1
  7. soner1983, 2 saat önce yazdı:

    Yardım lütfen

    bios'a girip SATA Configürasyon kısmında SATA modu'nu IDE'den AHCI'ye almayı dene veya tersi

    benim aklıma gelen bu, daha detaylı bilgi verirsen soruna dair çözüm önerileri de gelecektir.

    • Like 1
  8. Donanım bilgisi elde etmek için genelde AIDA64 ve CPU-Z kullanırım senin çalışman onlar kadar ayrıntılı olmasada kesinlikle daha hızlı çıktı veriyor.

    Çalışmaya güzel isim vermişsin sistemin genel yapısının hızlı bir ulrasonunu çekip veriyor tebrikler.

    • Like 2
  9. Sanırım bir hafta önceydi söz konusu değişiklik ve bir gün kadar ancak sürdü, normalde youtube'da pek zaman geçirmem takip ettiğim bir iki kanal için bakınırım ben bile o sayfa düzeniyle karşılaştığımda afalladım

    Google'ın yapmaya çalıştığı şey basit bir görsel tasarım değildi amacı kullanıcıları izlemek ve bulunmak istedikleri alandan zorla diğer içeriklere yönlendirip etkileşime sokmaktı, bir deneme yaptılar şidilik vazgeçmiş olsa bile kademe kademe arzu ettikleri düzene sokmaya çalışacaklardır.

    • Like 2
  10. Avast müşterilerinin bilgilerini suistimal etme konusunda sabıkalı bir firmadır, Ccleaner yazılımını satın aldıktan sonra ilk yaptıkları yazılım üzerinden sistem bilgilerini kendi sunucularına aktarmak olmuştu oyüzden eğer kullanmam gerekirse önceki sahibi Priform'un v5.40.6411 sürümünü kullanırım.

    Avast görünürde güvenlik, bakım yazılımları üretsede bu onlar için bir araçtır aynen Facebook gibi esas kazançları elde ettikleri kullanıcı bilgileridir

    • Like 1
    • Thanks 1
  11. harddisk olsun flash bellek olsun veri kurtarma konusunda kullandığım yazılımlar arasında en iyi verimi R-Studio'dan aldım

    flash belleğin mevcut haliyle R-Studio'da tarama denersin eğer illa biçimlendirme gerekiyorsa biçimlendir yinede veri kurtaracaktır önemli nokta üzerine yeni veri yazmaman ayrıca biçimlendireceksen hızlı biçimlendirme seçeneğiyle yap diğer yöntemler üst üste veri yazarak biçimlendirdiği için eski veriyi yok edecektir.

    son bilgi flash belleği oldukça yavaş tarar boyutuda büyükse işlem uzun sürer tarama bittikten sonra kurtarılmasını istediğin dosyaları işaretlersin ve nereye çıkaracağını da seçince işlem tamamlanır; yalnız programı kapatmadan önce tarama işleminin kaydını al seçeneklerde var birkaç megabayt'lık bir dosyadır sebebi şu olaki kurtarmak istediğin dosyalardan işaretlemeyi unuttuğun olursa tekrardan tarama yapman gerekmesindiye.   

     

    • Like 1
  12. relati7ity, 58 dakika önce yazdı:

    Güncelleştirme bölümünde adı yazan güncelleştirmeleri bu sitede aratarak, indrebilirsiniz. Manuel olarak kurulum yapabilirsiniz. Ya da isterseniz ntlite ile entegre edin. https://www.catalog.update.microsoft.com/Home.aspx

    relati7ity manuel olarak nasıl yükleyebileceğinizi göstermiş zaten eğer tek tek el yordamıyla değilde topluca yapmak istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz

    https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_update_minitool.html

    • Thanks 1
  13. Mantıklı bir girişim şayet fikir dikkat çeker ve forumdaki bilgi sahibi insanlar da katkı sunarsa olgunlaşıp oturmuş bir ana başlığa dönüşebilir akabinde herdaim kafasını kurcalayan güvenlik şüphelerini gideren yerli-yabancı hazır bir sistem yada üçüncü parti araç, tweak, komut seti kullanmak zorunda kalan kullanıcılar yine yerelden ve anlayacağı şekilde kendisine rehberlik edecek ve arzu ettiği sistem-yapıya kavuşması sağlanabilir.

    • Like 1
    • Thanks 1
  14. bilisimler, 5 saat önce yazdı:

    Merhaba bu gün anakartın sitesine baktım . M2 SSD yuvasının 1 . girişi nivme SSD yazıyor. 2. girise sata M2 SSD özellikleri yazıyor.

    Burada merak ettiğim konu bu anakarta 2 adet nivme takabiliyor muyuz ? 

    evet takabilirsin; her ikisi de M2 soket yapısındadır ancak birincisi PCI expres 3 hattını kullanır buraya yüksek hızlı NVMe tipi SSD takmak mantıklıdır, ikincisi SATA 6Gb/s hattını kullanır NVMe'ye kıyasla yavaştır buraya SATA tipi olanı takmak gerekir.

     

    • Like 1
×
×
  • Create New...