Jump to content

dseulogy

Üye
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Status Updates posted by dseulogy

  1. Son bir senede Firefox Windows kullanırken hiç çökmedi diyecektim ki Opera ana sayfasına hava durumu eklemiş. Hız olarakta Chromiumdan daha iyisi yok. Kararsız kaldım.

  2. Driver güncellemesi gelmiş acaba Debian 11 e geçsem mi? :D

    pcPlbV.png

    1. forjest

      forjest

      İlgili sürücü paketlerini elindeki iso içeriğine at kaydet tamam,illa yeni sistemi indirmene gerek kanımca.

      Bende realteck driverlı harici ekran kartı var,sürücü paketini isoyu yazdırıp yada iso içerisine atıp kaydediyorum işlem tamam. Hangi sürücüyse at gitsin bu şekilde.Ama illa yeni sistemde daha farklı gelişmeler kernel vb.güncellemeler varsa değerse yine indirilir.Debian11 calamares kullanıyormu devam ediyormu 

    2. dseulogy

      dseulogy

      Calamares kullanıyor üstad, Ubuntunun yükleyicisinden daha hızlı.  Debian  buster KDE  sistemi kullanıyordum non-free kodu apt liste ekleyince sorunsuz yüklenmişti bu driver.  Sonra öğrendimki non-free iso varmış, otomatik yüklüyor.

    3. forjest

      forjest

      Calamares çok fazla yer kaplamasaydı winbuntu macbuntu tnclinux projelerimde kullanacaktım baktım çok fazla bağımlılıkları var, vaz caydım eklemekten hızlı kurma mantığı ayrı bir konu ubiquity uzun yıllardır kullanılan ve hala mint gibi popüler dağıtımlar üzerinde mevcut olmasıda zaten bundan kaynaklıdır. Ne varki, gönlüm calamares'ten yana görsel ve kolay olması katılıyorum hız olarak belki bir iki tık daha iyi olabilir burası dağıtımın içeriğindeki,dosyalara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ya da,mevcut donanım kaynalarına bağlı olarak vs. İleriki yıllarda öyle zannediyorumki, calamares Installer'ı bir çok dağıtımda standart olarak göreceğiz gibi. Ubuntu'yu debian tabanlı olduğunu varsayarsak ve mint'i bana öyle geliyor.

      Calamares Installer'ı ilk ben Manjaro linux'ü ilk çıktığı zamanlarda tanışmıştım.Bilmeyince ve ilk kez görünce kolay olsa bile değişik arayüzünden zor görünmüştü. Calamares Installer'a seçmeli sürücüler,uygulamalar ve masaüstü arayüzleride dahil edilebilmekte bunu Arch Installer'a uygulamıştım. Ancak Ubuntu üzerinde çok fazla yer kaplaması iso boyutunuda arttırdı nedenini bulamadım doğrusu. İleri zamanlarda debian buster üzerinden yapabilirsem eğer güzel temiz bir çalışmayı calamares installer ekli ilaveli olarak düşünmekteyim.

      Debian buster'da olsa yineden debian sisteminde,kurulum sonrası bir çok işlemlerin yapılması gerekliliğinide biliyorum masaüstü arayüzlerine göre bağımlılıklar vb. ekleme ilaveler gerekli.Ne de olsa saf ve yalın bir taban debian bu kadar da olması normal kabul de, edilebilir birşey. non-free harici telif'li donanım sürücülerine sahip olan custom debian iso kalıpları donanımsal uyumlulukların neredeyse hepsine cevap vermekte ve kurulumda veya live olarak çalıştırıldığında  da sorun yaratmamasıda tercih  edilebilirliliğini arttırıyor.

      Debian 10 buster xfce non-free olan iso kalıbından live olarak deneme şansım oldu herşeyi tanımış olsada işlemci ve ram kullanımını diğer dağıtımlara göre orn "ubuntu,mint vd." göre fazla gördüm. Belki arka plan hizmetlerin yoğun oluşundan kaynaklı olabilir tabiiki çok fazlada detaya inmedim gerçi sonra vazgeçip normal dağıtımımla, bu arada, Macbuntu linux'ü sabit hdd'imde kurululu windows ile beraber iki partition'dan kullanıyorum grubboot loader ile beraber şimdilik herhangi bir sorun yok mükemmele yakın şekilde kullanmaktayım ve çok memnunum.

      Sizede Macbuntu'yu kurmanızı kurmadan live olarak denemenizi en azından tavsiye ederim değerli kardeşim. :) 

      Blog sayfamı oluşturdum.Arada ziyaret ederseniz eğer linux ile ilgili paylaşımlara yer veriyorum daha yeni oluşturdum eksikleri olabilir.Tüm dağıtımlar linux için tnctr ile blog sayfamda eş zamanlı olarak beraber paylaşacağım bundan sonra gereklide oldu iyide oldu gerçi. sayfa adresim burası. Saygılar.

  3. Linux Mint  ile MMORPG vakti!

    %100 uyumlu oyun bulmak zor oluyor, Bu oyunuda yeniler bilmez

    :D

    https://resmim.net/preview/tHG1X1.png

    1. VentMois

      VentMois

      l2 ye tekrar başlamak istiyorum... canım çekti yahu :D

      https://eu.4game.com/lineage2essence/

  4. Biraz Not Defteri yerine Kate kullanalım dedik :)

    https://resmim.net/preview/UQhoIz.png

    https://kate-editor.org/get-it/

     

  5. Archlinux dualboot kurulumu başarılı, biraz uğraştırdı ama buna değiyor. Boşta 300MB Chromium açık iken 700MB ram tüketiyor!

    [img]https://resmim.net/f/r7VcA0.png[/img]

    [img]https://resmim.net/f/9jzhQT.png[/img]

  6. ALT+Sağ fare tuşuyla pencereler kolayca yeniden boyutlandırılıyormuş. İyiki bunu öğrendim, çok sinir bozucuydu.

    [img]https://resmim.net/f/58Kc0j.png[/img]

     

  7. Windowsta sorunlu oyunu Wine ile çalıştırdık bakalım. Ancak arada bayağı bir performans farkı var. Daha iyi bir ekran kartı ile oda kalmaz belki :D

  8. Rufus çalışmıyor Fedora medya yazıcı kullanmak zorunda kaldık :(

  9. İşletim sistemi sayısını biraz abarttım sanırım. Windows linux dosyalarını açamıyor. Linux ise bağlayarak görüntülüyor.  Yalnız en iyisi KDE neon.  PlayOnLinux kullanabilsem olacak ama bir sorun var. Ya oyunlarda sıkıntı ya da ben başaramıyorum.

    SArvc2.jpeg

  10. Üstadlar sağolsun Linux kullanıcısı olduk. Ubuntu Budgie gayet güzel ve hızlı.

    FxhSUx.png

  11. Chromedan sonra Operanında tasarımını bozmuşlar.  Yuvarlak köşeler değişik duruyor.

    Son olarak Firefox kaldı.

    itA37S.png

    1. furopebelu

      furopebelu

      Hem masaüstü hem dokunmatik uyumlu olsun diye saçma sapan bir tasarım konsepti ortaya çıktı maalesef.

    2. benwade_21

      benwade_21

      Eski chrome teması nı kullanıyorum güncel chrome de. ^^

       

      https://media.giphy.com/media/jm8Z67vWGtjB6/giphy.gif

  12. Windows 10 dan herkesin övdüğü MX Linuxa geçtim. İlk defa linux kullanacağım.

    linux swap mesajını gördüm sonunda hallettim.

    forjest üstada teşekkür ediyorum

     

    1. forjest

      forjest

      Yorum için teşekkür'ler değerli kardeşim. :) 

      Ancak ilk linux işletim sistemini kullanacaksanız eğer,mxlinux ile başlamanız kötü değil elbette ancak arayüz olarak belli bir süre sonra farklı arayışlara kendini bırakabilir bunu ilk kez kullanacağınız için belirttim sadece.

      Linux camiasında adından çok fazla söz ettiren bugünlerde daha çok Arch tabanlı Arcolinux işletim sistemi oldukça popüler her ne kadar distrowatch sıralamalarında alt kısımlarda olsada gelişmiş profesyonellerin kendi sistemlerine kurduklarını bilmekteyim bunu sürekli anlık güncel olarak tutorial presentation videoları hazırlayanların ana sistem olarak kurduklarını videoları izlediğimde gözlemlediğinden yola çıkarak önerdim sadece.

      Diğer taraftan elbette linux zengin çeşitliliği oldukça fazla seçim herkeze göre değişebilir bende deneyimlemelerime dayanarak bazı önerilerde bulunmaktayım her zaman.

      İlk orta ve üst seviye kullanıcı sistemleri için "arayüz seçimi kullanıcıya kalmış elbette" benim önerdiklerim:

      • Debian safında: Linux mint/Ubuntu vb. | Archlinux safında: Manjaro,Arcolinux veya Antergos
      • Sürücü uygulama forum ve destek olarak oldukça zengin içeriklere sahip aranılanında bulunabileceğide söz konusu.
      • Donanım seviyeleri,işlemci vb.durumlarda göz önünde bulundurularak arayüz seçimlerde performans olarak etki edecektir bu yüzden gnome,kde,budgie ve deepin donanımı çok kullanır.Xfce,mate,lxqt,lxde,i3,jwm,openbox vd. en hafifleri olarak karşımıza çıkmakta donanım ve işlemci iyiyse zaten seçim her türlü sorunsuz olacaktır.
×
×
  • Create New...