Jump to content

adkumikli81

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

About adkumikli81

Recent Profile Visitors

170 profile views

adkumikli81's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

3

Reputation

  1. Ozaman güzel bir çalışma bekliyoruz senden başkan. Belki de 10 seneden fazladır senin sistemleri kullanıyorum. Şimdi bunu deneyeceğim ama bende genelde LTSC kullandım. Sorun çıkarmadı memnunum yani. Çalışman için teşekkürler.
  2. Windows 10 Home 21 H1 Denedim testlerimi yaptım dostlar. Sonuçlar şöyle. Diğer denediğim 6 işletim sistemine göre Bunlar da 3 ustanında işletim sistemi dahildir. 1-Diskten diske kopyalama diğerlerine göre bunda muazzam stabil. Dalgalanma neredeyse hiç yok 5400 1tb hardiskten SSD ye 187gb kopyalama yaptım. 1saat 48 dakika 2-Yine steam üzerinden oyunu SSD üzerine 124gb +5,7gb indirdi. Download diğerlerine göre muaazzam derecede stabil saniyede max 8,9mbit indirme ortalaması 8,4mbit diğerlerine göre çok stabil 3-işlemci kullanımı 55-63 arası hem ark oyunu hem yayın drop yok. 720p yayın yapamazdım çamur gibi çıkardı. Kodlama sorunuda işlemcinin rahat çalışması sayesinde ortadan kalkmış oldu. 4-Chrome tarayıcısını ilk defa sevdim hantallığı beni o kadar bayardı ki movzilla kullanırdım sıklıkla artık video izlerken ilerimi sardım anında görüntü eskiden ya döner durur yada gecikmeli açılırdı. 5-Pencerelerin Smooth (pürüzsüz,yumuşak,akıcı) bir şekilde çalışması. Anlık tepki ve açılma zamanı. 6-Oyundaki akıcılık diğerlerinde birşeylerin ters gittiği belli iken bu sistemde bir şeylerin düzgün gittiği haritanın yüklenmesi ve oyundaki Smooth hareketlerden anında anlıyorsunuz. Benim 1 günde deneyimlemelerim bunlar. Şu güncelleme işinide kökten çözseler mükemmel olacak. Otomatik kafasına göre windows güncellesi canımı sıkıyor. Sistemi kurduğum gibi kullanmak istiyorum güncelleme istemiyorum ama windows kendi kendine güncelliyor. Ne yaptıysan olmadı her şey kapalı olsada sildiysemde yinede güncelledi. BU SEFER OLMUŞ FORJEST USTA ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK. TAM STABİL SÜRÜM OLMUŞ.
  3. Bende daha düzgün çalışan işletim sistemi denk gelmedi. Kuruyorum tam adama helal olsun bak bu çalışma olmuş diyecem oyuna bir giriyorum sistem saçmalamaya başlıyor. Tek düzgün çalışan şimdilik bu Win10_1909_Pro_x64 böyle bir çalışma idi tnctr de kimden indirdim bilmiyorum o kadar windows denedim ki hatırlamıyorum. Bu windowsunda içi ıvır zıvırla dolu olduğundan ben daha temiz şuanki gibi bir sistem arıyorum. Umarım bu sistem düzgün çalışır. Çünkü gerçekten sistemler çok akıcı ve hızlı çalışıyor gibi gözüküyor ama arkaplanda öyle olmuyor işte mesela ARK oynuyorum ve yayın yapıyorum Win10_1909_Pro_x64 işletim sisteminde herşey düzgün çalışırken yayında drop almazken ki işlemci ve ekran kartı kullanımım %95 -%100 arası çalışırken drop almıyor. Hızlı diye indirdiğim tüm işletim sistemlerinde evet işlemci kullanımını 65-75 arası göstermelerine rağmen deli gibi drop alıyorum. Görev yöneticisinin gösterdiği bilgi doğru değil olsa obsde istatistikte zaten drop göstermez ve yayındada drop almaz. ÖZETLE ŞUNU DENE BUNU DENE YAZMAYIN KONUYA HAKİM BİRİSİYİM. Sadece sizleri ve ustaları bilgilendirmek amaçlı yazıyorum. Zaten modifiye işletim sistemlerini beğenip kullandığım 3 tane ustam var. FORJEST usta, MRRUSH usta, FASTZEIT usta ile Lite ve BE sistemlerde de KÖYLÜ ustanın işletim sistemlerini kurar ve denerim yani kimseyi de kötülediğim yok hepsinin tek tek ellerine sağlık ama böyle bir sorun var. Sistemler normal kullanımda o kadar akıcı ki orjinal windowsun hantal olduğunu hissediyorsunuz evet ama iş oyun oynamaya gelince hele birde yayın yapıyorsanız saçmalamaya başlıyor. Bu durumun oyundan oyuna değiştiğini belirteyim örnek benim sistemim ARK oyunu nu yayınla birlikte tam ucu ucuna oynaya biliyor tamda işte burada bazı şeylerin saçmaladığını anlıyorsunuz. Biraz uzunca oldu fakat olayı ve mantığını anlatmak istedim bazen bir şeyleri farketmek için ucu ucuna yeten sistemlerde görmek gerek. PC işlemci amd 3500x, ekran kartı 5500xt 8gb, ram 16gb 3200mhz, 512 ssd, 144hz 24inç monitör Bu sorunların orjinal windowsta olmadığınıda hatırlatayım. Tüm sistemi ucu ucuna kullanmama rağmen bu yorum eleştiri için değil bilgilendirme için yazılmıştır.
  4. Ekranın ortasında ingilizce olarak ESC tuşuna uzun basarak kapatın yazıyor. Hata StartIsBack 2.9 Final [Başlat Menüsü] hatası ESC uzun basınca klasik görüntüye geçiyor. Fakat klasik ve modern görüntü arasında devamlı değiştiğinden ekran ışığını değiştiriyor benim pc de Özetle StartIsBack 2.9 stabil olarak çalışanı yokmudur. yada bunu tamamen iptal edemezmiyiz.
  5. Şimdilik iki sorun gördüm. 1- Çoklu harddisk ve SSD kullanıyorsanız bazı harddiskleri görmüyor. Tamamını formatta silip yeniden biçimlendiripte kursam yinede bilgisayarımda diskleri göstermiyor. Sorunun çözümü olarakta harddisklere yeniden harf atamak bazılarında isimde değişmek gerekiyor 2- Winrar 5,90 çift tıklama ile rar içinde ki klasörü açmıyor tek tıklama gerek oda sorun olarak görülürmü bilmem benim alışkanlıklarıma ters Sorunun çözümü olarakta winrarı kaldırıp restart atıp başka yerden indirdiğim Winrar 5,90 ı kurmak oldu. testlerimde eski winrarı kaldırmadıklarımda hatalar verdirtti. Bunların haricinde şuanlık tam yük testleri yapıcam oyun tarayıcı mix vs performansına bakıcaz. Hatalar olursa yorumu düzenlerim elinize sağlık iyi çalışmalar.
  6. Deneyeniniz var mı.? Ram kullanı mı yüksek olan sistemler canımı sıkıyor 16GB ram var oyuncu laptop kullanıyorum işlemci i7 2.8Ghz turbo 3.8Ghz turbo çalışınca sistem çok ısınıyor o yüzden turbo kapalı çalıştırıyorum 1 saat youtube videolarını gezmeye başladım mı sistem şişmeye başlayıp takılmalar başlıyor. 8-10 tane modifiye işletim sistemi kullandım dikkat ettim ram kullanı mı 2GB ve üzerine çıkan sistemlerde yapıyor. Flatlite diye bir sistem kullanıyordum onda hiç böyle sorunlar yok 1-1.2 GB ram kullanıyor Flatlite 1806 sürümü olması lazım birde game editörde sorun yoktu sanırım ama oda 1806 idi galiba Özetle ram kullanı mı nasıl hız sorunum var ona göre indirip deniyeyim. Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Create New...