Jump to content

selokan

Üye
  • Posts

    169
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

selokan last won the day on May 8 2021

selokan had the most liked content!

Recent Profile Visitors

8459 profile views

selokan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

623

Reputation

  1. eset ve symantec linkleri patlak, düzeltilebilir mi??
  2. Ne derseniz, itirazımız yok; dediğimiz gibi, nasılsa en iyisini siz bilrsiniz...
  3. Tebrikler.. Bu gibi konularda çalışma yapanları, yol gösterenleri alnından öpmek lazım, devamını bekliyoruz. Başarılar ve iyi çalışmalar..
  4. Başını sonunu merak etmiyorum, yazdığım gayet açık. Ticari vs demedim bile. Tek söylediğim herkesin katkı sağlayabileceği çok daha güzel bir çalışma yapılabilir dedim. Açık kaynak olabilit böylece. Het şey gelişir, sabit olmaya gerek yok.. Farklı uygulamalardan kasıt kullanışlı tool lar, optimizasyon ve sair ayarları katalım dedik.. Belli ki yanlış etmişiz.. Siz belki birgün bırakacaksınız yahut madden imkansız bir halde kalacaksınız, proje de yarım kalan/güncellenenemeyen projeler çöplüğüne gidecek. Kötü bir şey demedik ki, daha da güzel nasıl yaparız dedik. Belli ki en iyisini ve en güzelini siz biliyorsunuz, saygılar..
  5. Win11 ile win10 arasında dosyalama farklılıkları bulunmakta. Bios ayarlarını önce default yapıp yeniden başlatıp tekrar bios a girip flash ı boot edecek şekilde ayarlayıp fastboot kapalı uefi, ahci ayarlarını açın. Ssd dosya tipi gpt olmalı mutlaka, ona göre formatlayın. Flasha attığınız win iso da hatalı kopyalama olmuş olmasına karşın tekrar kopyalayın gerekirse farklı iso deneyin. Flash ı usb 3.0 girişi varsa oraya takın. Ssd ömründe, kablosunda, manyetik korumasında sorun yoksa üstteki seçeneklerden biri ile çözüme kavuşur zannımca..
  6. Ne vardı ki şunlar gibi hatta şunlardan daha iyi çalışmaları tnctr de 3-5 kişi bir araya gelip yapsaydı.. Yok arkadaş illa herkes bireysel çalışacak illa hepsi en iyisi kendisi, en güvenilir kendisi en bilgili kendisi.. Şunların yarısı kadar güzel bir çalışma yok.. Var diye çıkanlar olacak cevabım şimdiden; hayır yok.. Bir de yok sisteme odaklandık, yok performans yok hata oluyor yok onlarınki virüslü falan filan açıklamaları.. Sanki buradaki çalışmalar içinde hiç virüs, trojan vs çıkmamış gibi.. 3-5 tane temaymış, duvar kağıdıymış, ikonmuş da isterlerse eklerlermiş.. Eklesene kardeş.. Yıllardır aynı tarane.. Kedi uzanamadığı ciğere.. Bu güzel çalışmaları yapanları ve burada paylaşanları tebrik ediyorum.. Darısı da tnctr üyelerine ve üreticilerine.. Umarım yaparlar.. (Her ne kadar yapmasalar da umalım sadece..) Yani bir sistem yapıp da hetkesin beğeneceği her hususu eklemek çok mu zor.. Güzel şeyler bellidir, herkese hitap etmek daha hoş değil mi.. Tüm dünyada tercih edilse aynı şunlar gibi.. İyi olmaz mı.. Hadi şimdi şu kaprisli ve havadan nem kapan arkadaşların linç'lerini gelsin..😜😅😂 Böyle yazınca da tadı kaçıyor, linçlemiyorlar, kinleniyorlar, en saçma s*lak yerde saçma sapan şekilde linçliyorlar.. Bunu da yazdığım için onun da tadı kaçtı şimdi, daha a*talca şekilde linçlerler muhtemelen.. 😜😅😂
  7. Genelde benzer programlarda aynısı olabiliyor. Bu nedenle bu sitedeki herkes tüm çalışmalarında tüm kodları açık kaynaklı paylaşırsa aynı çalışma sürekli devam eder. Çalışmayı gitlab gibi bir platforma da yüklerlerse uluslararası desteği olur ve gelişir. Uygulama güzel fakat daha da çok şey barındıdabilir. Majorgeeks te bulunan onlarca çalışma da bu uygulamaya dahil edilebilir. Ayrıca bir çok portable app de dahil edilebilir. Örneğin; cpu-z, crystal disk info, sumatra pdf, wise care vs vs... Yaparlar mı bilmem..
  8. HERŞEYİN HİÇBİR TADI KALMADI...

  9. TRY THIS LINK : https://disk.yandex.com.tr/d/6seP73cs2Z0rfA
  10. 1-) Flash Disk, Portable SSD, HDD vs ile... 2-) DVD & CD vs ile... 3-) Disket ile... 4-) Kablolu Yerel Ağ Bağlantısı ile... 5-) Kablosuz Ağ Bağlantısı ile.. 6-) Paylaşımlı Klasör ile... 7-) Bizzat Modem ile... 8-) Bulut Depo ile... 9-) WhatsApp, Telegram, Signal vs ile... Yani o kadar çok yöntem var ki... hepsi de yerine göre en kısa yöntem.. esasında sorunuz eksik bir soru.. ihtiyaç nedir, elinizde ne var.. internet bağlantınız var mı, cihazlarda usb girişi vs var mı, cihazların işletim sistemi nedir vs.. bilgi yok...
  11. Office 2019'un lite hali kimsede var mı? Yahut Hazırlayabilir & Paylaşabilir misiniz?
  12. Bir de bunlara bakabilirsiniz... :
  13. Hayatta şekersiz hatta 4-5 küp şekerden az atmayan birisinin hikayesi: - Çaycının çay kaç şeker olsun sorusuna karşılık: -İstemiyorum şeker, hayatın tadı kaçmış, çayın şekeri olsa ne olmasa ne..
  14. Ne yaptınız, ne aşamadasınız? Benzer şekilde bir dönem yapabileceğim en lite sistemler için uğraşmıştım. Hatta abartıp, icon lardan, fontlara, fon lardan, gereksiz boş klasörlere, hiç kullanılmayan win 32 uygulamalarına kadar silmiş, mb ve kb hesapları yapmıştım. silince hata verip sistemi çökertenlerde ise alternatif ama birkaç mb hatta kb daha az alternatifi ile değişmiştim. hey gidi günler.. EK Not: Eklemeyi unutmuşum; Kendimize özel mi, çoğunluğa özel mi, hatasız mı, birebir uzmanlık (ya da uğraşı) isteyen her şeyi elle kurulum isteyen sistem şeklinde bir durum (sadece kabuk) varsa ona göre hareket edilebilir. Varsayılan windows uygulamalarının alternatifleri mevcut, (neredeyse hemen hemen hiç) kullanılmayan uygulamaların silinmesi de bir noktada fayda sağlayacaktır. Ayrıca mağaza komple kaldırılabilir. Masaüstüne küçük bir komut dosyası (kullanıcı isteğine bağlı) bırakılabilir, bu şekilde tekrar (sadece mağaza ve önemli eklerini) yükleme sağlanabilir.
  15. Güzel çalışma. Benzer şekilde; şeffaf yapma (tamamen saydam) için birkaç seçenek mevcut. Aşağıdaki sayfaya bakılabilir:
×
×
  • Create New...