Jump to content

canhayelmert3

Üye
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

3 Followers

Recent Profile Visitors

1418 profile views

canhayelmert3's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

94

Reputation

  1. TWEAK SONA 1 KALA (22.07.2021) : https://www.youtube.com/watch?v=fmM-eCJq9EY
  2. merhaba deli_petro06.tamamdır çok teşekkür ederim.
  3. Merhaba arkadaşlar.win10 1110 sürümünü kullandım.sadece lisanssız office 2019 yüklü ve bir kaç reg ayarı içerir.devamlı kullanıma uygun değildir.sadece test amaçlı yapılmıştır.sysprep kullanılmadı ancak sysprep tabanlı alternatif bir yöntem uygulanmıştır.ancak farklı donanımım olmadığından dolayı kullandığım yöntemi test etme imkanım olmadı.sizlerden ricam müsayit zamanınızda reel ortamda kurup mavi ekran alıp almadığınızı söyleyebilirmisiniz ? Link : https://drive.google.com/file/d/1H3h4lMl3Xv1lE3x7zbC51n1e1Az0VbCK/view
  4. merhaba kadetti.Şu anda alternatif bir çözüm buldum gibi şayet olmaz ise senin yöntemi uygularım.biraz uyuyup dinlenmem lazım gece yolculuk var gözler gidiyor
  5. merhaba KiNGHaZe.dediğin şeyi anladım ancak çok uğraştırıcı ve dediğin gibi bat to reg yok maalesef.dün gece 1-) winreducer ile bat ekledim.sistem yine kurulurken 20dk uzadı.windows kurulu halde batı açtığımda 15 saniyede biten şey windows kurulurken yaptırdığımda 20dk uzaması şaka gibi. 2-) bat to exe yaparak tanıttım winreducere yine aynı olay geldi başıma.20 dk 3-) bu yaptıklarımın aynısını ntlite'de denedim yine yemedi.süre uzadı. anlamadığım şey kurulum yaptırmıyorumki.reg ile yapacağı şeyi bat ile yaptırıyorum attarafı anlamadım gitti.batın içinde sadece "reg add" komutları mevcut herhangi bir install yaptırmıyorum.anlamadım garibime gitti.acaba bat ve exe ne koyarsak koyalım ntlite bunu otomatik olarak sistem süresini arttırma olarakmı anlıyor acaba.çünkü batın içine 1 satır reg add komutu... yazdım 1 satır için 20dk bekletti.çok garip.demekki katılım sonrası ne eklersek ekleyeceğim standart bir bekletme süresi koyuyor anladığım kadarıyla.çözüm arayışındayım.ancak bunu ntlite winreducer gibi programlarla değil windows kurulduktan sonra masaüstünde yaptırmam gerekiyor.değişik varyasyonlar deneyeceğim.alternatif fikirlere açığım.çözüm bulursamda eklerim buraya.
  6. arkadaşlar o zaman şöyle bir fikir almaya çalışayım.dediğim gibi elimde bol bol reg to bat ile elde ettiğim düzinelerce kayıt var hepsi bat dosyasına uyumlu olacak şekilde çevrilmiş ve reg kayıtları maalesef elimde yok.peki şöyle bir şey yapabilirmiyiz. örnek reg to bat converter yapılmış hali ismine a.bat diyelim ve çalışıyor sorunsuz. Reg.exe add "HKCU\Control Panel\Desktop" /v "MenuShowDelay" /t REG_SZ /d "0" /f bu örneği bat to reg yapamıyoruz maalesef.onun yerine aşağıda vereceğim örneğe bakarsak.bunada a.reg diyelim.ancak tabiki bu şekilde çalışmıyor. Windows Registry Editor Version 5.00 Reg.exe add "HKCU\Control Panel\Desktop" /v "MenuShowDelay" /t REG_SZ /d "0" /f reg.exe add kısmını değiştirip .reg nasıl uyumlu yaparız.umarım anlatabilmişimdir isteğimi arkadaşlar.
  7. merhaba 654.link çalıştı.deneyeceğim.teşekkür ederim ilgin için. merhaba MrRush.Addon programını daha önce farklı forum sayfasında görmüştüm indirmiştim.ancak program tepki vermiyordu.senin yönlendirdiğin sayfadan indirip tekrar denedim maalesef oda tepki vermedi.neden tepki vermediği konusunda bilgin varmı.yardımcı olursan memnun olurum.
  8. Merhaba 654.Link çalışmıyor.Ancak aklıma farklı bir seçenek geldi.elimdeki ayar arşivini exe'ye çevirdim.kurulum sonrası bölümüne attım.bakalım şimdi iso haline getiriyor.deneyeceğim.umarım çözülür olay.winreducer ile gömdüm bat dosyasını yine kurulum uzun sürdü.inşallah bat'ı exeye çevirme yöntemi işe yarar.yoksa biraz daha beyin fırtınası gerekecek.
  9. merhaba KiNGHaZe.ben free versiyon kullanıyorum. şimdi şöyle bir durum var.ayarladığım tüm reg kayıtlarını bir araya getirip bat dosyası haline getirdim.bat dosyasınıda reg dosyasına geri döndüremiyoruz maalesef.ondan dolayı elimdeki tüm kayıtları bat olarak gömmek zorunda kalıyorum ntllite üzerinden.sadece 1 bat dosyasında (9 tane daha bat var) 774 satır reg kaydı var.hani hepsini uğraşıp yollarını bulup reg halde kaydedeyim desem uğraşılacak iş değil senin dediğin olay şu anladığım kadarı ile.katılımdan sonra kur yapılacağına reg kaydını direk göm diyorsun.sanırım şimdilik benim için mümkün gözükmüyor.ama 1 tane regde eklesem 1 tane batta eklesem 15-20 dk kurulum süresinin uzaması çok garip bir şey.ama bir şekilde alternatif yol ile çözeceğim bunu.ntlite kullanmadan nasıl yaptırabilirim bi kafamı toparlamam lazım. merhaba deli_petro06.ntlite'ye bat ve reg ne dosya ekledi isem hepsini sorunsuz olarak kurulumunu sağlıyor.tek sorun eklediğim anda isoya bu dosyaları setup işleminin 15-20dk uzaması sorunum mevcut maalesef.senin dediğin gibi ne kadar işlevsel reg sistemi herkese göre farklılık gösterir.sen yazınca aklıma geldi birde winreducer üzerinden regleri ve batları ekleyip öyle deneyeceğim bakalım kurulum süresi normalmi yine uzayacakmı göreceğiz.ama aklımda bir fikir var.ntlite vb. kullanmadan reg bat gibi dosyaları otomatik gömecek bir şey düşünüyorum.
  10. Merhaba arkadaşlar.Ntlite hakkında 2 sorum olacak.Bilen varsa bilgi verirse çok memnun olurum. 1.Soru : Ntlite'a windows imajını yükledikten sonra hiçbir ayar yapmadığımı düşünün tek yaptığım bir adet mesela saate saniye ekle regedit ayarı diyelim.bunu ekleyip iso olarak geri alıp boş bir diske(mekanik) kurulum yaptığımda ortalama 50dk falan sürüyor formatın bitmesi.mekanik diskte normal bir el değmemiş bir iso 25-30dk'da biter 15-20dk sırf bir tane regedit kaydı yapsın diye bekliyorum.normalmi yoksa benmi yanlış yerden regedit ayarını ekliyorum.ama başka yer yok ekleyecek. ? 2.Soru : aslında ilk soru ile tek farkı sadece bat dosyası ekliyorum.bat dosyası içeriği ise sadece reg kaydının bata dönmüş hali.ilk sorudaki regleri eklemeyip bu seferde sadece bat dosyası ekliyorum ve içinde sadece saate saniye ekle reg kaydı var diyelim.yine kurulum ortalama 15-20 dk uzuyor.Allah vermiye katılımsız ofis kursam 1 ay bekleyeceğim herhalde. Varmıdır bu sorunu aşabileceğim bir yöntem arkadaşlar.Şimdiden herkese teşekkür ederim.
  11. merhaba deli_petro06.elimde şuan için monitör olmadığı için 82 ekran led tv kullanıyorum 1920x1080 kullanıyorum.senin büyük dediğini ben ufacık görüyorum youtube'ye upload ettikten sonra izlemiyorum.sen söyledikten sonra bi baktım bayağı büyük kalıyormuş.normal monitör ile tv arasında çok fark oluyor demekki.haklısın yeni videolarda küçülteceğim.iyi oldu söylediğin.Tweak hakkında ise bu gece bir video çekip paylaşacağım sanırım artık son video diyebilirim.sona yaklaştım.
  12. Merhaba arkadaşlar.Biliyorsunuz MtChannelTweak üzerinde gelişmelerimi yaparken bir yandanda Tweak sistemine yakışır performans ve stabil odaklı bir windows'uda tweak programının içine kategori olarak ekleyip linkinide entegre edeyim dedim.tabi bunu yaparken kurulum ekranından tutunda son aşamasına kadar olan herşeyi tepeden tırnağa el atmaya karar verdim.windows kurulum ekranı resimlerini düzenliyordum ve bunu yaparken sizlerlede nasıl yaptığımı paylaşayım dedim.Umarım işinizi görür arkadaşlar.başta zor ve karışık gibi gelebilir ancak hiç öyle değil.bir kaç tekrar yapınca kafada sistem oturuyor.Yada bana zor geldi gecenin 3ünde özelleştirme yapayım diye aklıma gelince böyle zor geliyor insana işte neyse ben kaçayım bitirmem gereken tweak sistemim ve windows modifiye işlemim var.full+full olacak ALLAH'ın izniyle. Video Linki : https://www.youtube.com/watch?v=IAMDzZyPr8g
  13. merhaba deli_petro06.işten geldikten sonra inceleyeceğim.teşekkür ederim.
  14. merhabalar bynec.çok teşekkür ederim. ------------------------------------------------ merhabalar forjest.çok teşekkür ederim. 1-) tweak tamamen bittiğinde alternatif dil olarak ingilizce versiyonu olacak.uygulamayı ilk açtığınızda dil seçimi ekranı olacak. 2-) alternatif sitelerde yayınlatma konusunuda hem fikiriz.ancak uygulamanın bittiğine emin olduktan sonra bu girişimlerde bulunacağım. 3-) bir kategoride windows 11 hakkında reg kayıtları bölümü ekledim en son çektiğim video'dan sonra.şu anda kategori eklendi ancak içi boş.öncelikle reel'de windows 11'i kurup windows10'da kullandığım reg-gpedit-servisleri test edeceğim sonrasında yine reel'de windows 11 için sağda soldaki tüm regleri toplayıp test edeceğim. 4-) uygulama'da mail ve update sistemi olduğundan dolayı sadece exe olarak dağıtım sağlanacak.programda eksiklik-hata-ekleme vb. yapılması istenilen şeyler var ise mail yolu ile bildirim yapıldığı taktirde şayet istenilen şeyler makul ise en kısa sürede update çıkacaktır.bat olarak dağıtılmama sebebi ise şudur; programda mail ve update vb. şeyler var.programın daha iyi olabilmesi gelişmesi için insanlar mesaj gönderecek.ben eğer bat olarak dağıtırsam program üzerinde bir sürü isteğim dışı modifiyeler gerçekleştirip belkide zararlı yazılım yükletip kötü sonuçlara sebep olacak kitle illaki vardır.çünkü sadece tnctr.com içinde kalmayacak bu.sadece burda kalsa hiç sorun değil.ancak sizinde dediğiniz gibi dışa açılacak program.böyle bir durumda kimsenin zarar görmesini istemediğimden dolayı exe olarak yayınlayıp soru ve görüşlere göre program güncelleme alacak. ------------------------------------------------ merhabalar deli_petro06.sırf tweak araçları için katılımsız programlarıda indirmek zorunda kalmak aslında uygun bir yaklaşım olmayacak kanaatine vardım.şimdilik sadece online düşüneceğim.ancak sıkıştırma boyutunu istediğim şekilde tutabilirsem offline olarak güncellemeye gerek duyulmayan programları bir araya getirebilirim ve herkes içinde yüklemede kolaylık olur.office gibi yüksek gblı uygulamalarda online seçeneceğine gerek kalmaz.tabiki sıkıştırılmış dosyanın boyutuna bağlı.ama her halukarda online seçenek olacak.çünkü devamlı güncellenen programlar mevcut.visual c++ vb gibi.ama offline olarak koyacağım tüm programların aynısı online seçeneceğindede olacak.ama seninde dediğin gibi ince ayarlar için 3-5mb indirmek var birde katılımsızlar ile 3-5gb indirmek var.ben belki önemsemem indirir geçerim ama herkes aynı fikirde olmayabilir seninde dediğin gibi.programın popülaritesi düşebilir.orta yolu bulacağım.online'dada offline'dada herkesi tatmin edecek bir orta yol bulurum ALLAH'ın izniyle. ------------------------------------------------ merhaba oneooo.çok teşekkür ederim.yukarıdada bahsettiğim gibi online ve offline konusunda orta yolu bulacağım.herkesi tatmin edecek (mb-gb olarak) bir çalışma olacak katılımsız programlar anlamında.
  15. Tweak Son Gelişmeler Hakkında Bilgilendirme Videosu Link : https://www.youtube.com/watch?v=yvvhfG194M8
×
×
  • Create New...