Jump to content

nakrerkan40

Üye
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

720 profile views

nakrerkan40's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

3

Reputation

  1. virtualbox ile denemek istedim, ağ bağlantısını algılamıyor. NAT ve köprü bağdaştırıcısı, ikisinde de. Aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcısı bile gözükmüyor. Sıkıntı nerden kaynaklanıyor acaba?
  2. Yazıcı kablosu arızalıymış değiştirdim ama driver kurmamama rağmen , hizmetlerden yazıcı biriktirme, aygıt ekleme gibi 2-3 servisi manuel başlatmadan otomatik başlatmaya çekip bu hizmetleri aktifleştirip yeniden başlatınca yazıcıyı eklendi. Sorun çözüldü.
  3. Windows 10 Enterprise Ltsb Aero 2015 Türkçe elinize sağlık çalışmanız için bu sisteme yazıcı ekleyemiyor muyuz?
  4. tek kişilik dev kadro gibi sisteme güncelleme veriyor bi de ellerine sağlık. bir sorum var rica etsem: pardus 19.3 gnome kurcalıyordum bir şey farkettim . cinnamon masaüstü kurdum ve başka bir kullanıcı tanımladım. yeni kullanıcı, ilk oturum açma ekranında şifre kısmının hemen sağındaki ayarlar simgesinden kendisi belirlemezse eğer ,doğal olarak gnome mas aüstü ile oturum açıyor. ben yeni kullanıcı için direk cinnamon masaüstü default olarak nasıl ayarlayabilirim.
  5. remastersys de kurulmadı ,systemback kullanırken kerneli nasıl mount edebilirim? Ya da sizin parduste bunları ya da varsa alternatifini deneme şansınız var mı?
  6. Merhaba. Pardus için pinguybuilder uygulamasını kuramadım. Debian tabanlı malumunuz. uyumlu değil mi acaba? Bir de systemback programı ile oluşturduğum iso lar, live olarak başka sistemlerde açılıyor ama kurulum tamamlanmıyor, hata verip kapanıyor. Bunlarla ilgili video ekleme şansınız var mı? Macbuntu çalışmanız çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Ben de pardus için derleme oluşturmak istiyorum. Benim için güncelleme entegresi yeterli olacak bu derlemede.
  7. cd-rom aşaması atlansa hdd bölümleme ve diğer adımlar aşağıdaki şekilde yapılır ama sonuç değişmez. çünkü kurulum için kaynağı belirleyemiyor. cd-rom araması(bizde iso tabiki) yükleme kaynağını tanımlayamadığından oluyor ve ilerlemiyor. pardus, debian türevi bir linux dağıtımıdır. ubuntu, mint de öyledir ama pardus dışındaki linux dağıtımları live olarak yüklenseler bile masaüstü üzerinden install moduna geçiş yapabilmekteler. tubitak sağolsun bu modu pardusten kaldırmış. herhalde uluslararası dağıtmak maksadıyla. en başta türkçe-ingilizce seçilsin sonra canlı,güvenli mod canlı, kur, grafik arabirim ile kur v.d seçenekleri ile devam edilsin şeklinde menü hazırlamış.
  8. evet. söylemiştim dil ve klavye seçim ekranlarında sonra kurulum devam ettirilemiyor. maalesef sonuç başarısız. takılan adımı atlamak çözüm olamıyor , çünkü kaynak yükleyemiyor.
  9. öncelikle tebrikler. ben de hala ne ana menü (yani türkçe-ingilizce dil seçim menüsünden bahsediyorum) ne de hiç bir kurulum menüsü çıkmıyor. hala live olarak geliyor linux dağıtımları ve pardus. siz işlemlerinizi ya da yönteminizi en başından sıralayabilir misiniz? biz de nerede farklılık var tespit edelim. bir de bir sorum var. ben farklı platformlar ile pardus kurulum menülerine(hem grafik olan hem de sizin resminizdeki gibi düz kurulum ekranlarına) gelebilmiştim. ama bu noktadan sonra farklı bir sorun çıkarmıştı. pardus kurulumu devam ettirmemişti. sizin geldiğiniz yere kadar aioboot ile gelebilirsem anlatmak istediğim şeyle ilgili ekran görüntüleri paylaşacağım inşallah.
  10. virtualbox ı network boot edebilmek için ayarlardan ağ seçeneğini ilk sıraya getirin ama garanti olsun diyorsanız :
  11. anlayışınız ve ilgiliniz için teşekkür ederim. derdimi anlatabilmek bir nebze de olsa mutlu etti beni. konuya gelince maalesef değişiklik yaptığınız grub.cfg dosyası ile de sonuç aynı. siz deneme yapamadığınızdan bahsettiğiniz için size acizane bir yol göstermek istiyorum. virtualbox ile aşağıdaki resimlerdeki ayarlar ile aioboot pxe server ı deneyimleyebilirsiniz. ben hem virtualbox ile hem de ağdaki diğer makinem ile test ediyorum. Bunlar virtualbox ayarları:
  12. ben bir ayar yapmıyorum ki: Kısaca bir tarif edeyim ne yaptığımı: 1-disk bölümleme yaptım 10gb 2-sitesinden indirdiğim programı çalıştırdım: 3-oluşturduğum hdd partition ı seçip fat32 olarak AIO programını kurdum. 4-dosyaları yüklediği yerde AIOCreator u çalıştırıyorum: 5-Bu şekilde geliyor: 6-Entegrasyon u yapıyorum 7-default ayarlar bu şekilde bir şey değiştirmiyorum: 8-entegrasyon sonrası menü bu şekilde 9- ve PXE'yi çalıştır a geçiyorum 10-Aynı ağa bağlı bir başka pc yi de network boot edip yüklemeye geçiyorum. sonrası malumunuz zaten önceki gönderilerde göründüğü üzere bütün linux dağıtımları, pardus de dahil olmak üzere menüsüz bir şekilde yüklemeye geçiyor. dolaysıyla sadece live olarak yükleme gerçekleşip direk masaüstü geliyor.
  13. evet sizde görünen menü bende çıkmıyor . bende durum aşağıdaki gibi bu da main.cfg
  14. siz hiç AIOBOOT u pxe boot olarak kullanmayı denediniz mi? ben pardus u AIOBOOT pxe boot ile ağdan başka pcye kurmak istediğimde aioboot ile hazırladıklarım sadece live olarak yükleme yapıyor. aynı pakette ubuntu ,mint gibi diğer dağıtımlar da mevcut. bunlar da live olarak açılıyor ama bu tip dağıtımlar masaüstünden install seçeneği verdiğinden sıkıntı olmuyor. ama pardus, live olarak yüklendiğinde masaüstünden install lseçeneği kaldırılmış olduğundan kuruluma geçilmiyor. aşağıdaki linklerde ilk resimde AIOBOOT un sadece live/initrd.img dosyasından yükleme yaptığı görülebiliyor. https://i.imgyukle.com/2020/03/16/JJDAVM.jpg https://i.imgyukle.com/2020/03/16/JJDdjh.jpg https://i.imgyukle.com/2020/03/16/JJGPWn.jpg
  15. pxe boot yaparken sorunum hala aynı. parduse ait menuler gelmeden sadece live yükleme yapıyor. https://i.imgyukle.com/2020/03/16/JJDAVM.jpg https://i.imgyukle.com/2020/03/16/JJDdjh.jpg https://i.imgyukle.com/2020/03/16/JJGPWn.jpg
×
×
  • Create New...