Jump to content

melihasliyuksek

Üye
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

764 profile views

melihasliyuksek's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

41

Reputation

  1. Sistem on numara beş yıldız eksiği yok fazlası var eski laptopta güzel çalıştı ama masaüstüme kurmadım sürücüler çalışmıyor çünkü LTSC'de Home 21H2 veya 11 Home ile ilgili bir çalışmanız olursa test etmesinde, uploadında veya herhangi bir sıkıntısında yardımcı olurum genelde sizin çalışmalarınız min. hatada oluyor W10 veya 11 normal sürümlerinide görmek isterim yardımcı olmakta isterim hocam
  2. Birkaç özel işle ilgili programlar vardı onları w10 da açamadım w7 de açıldığından şu anlık lazımdı install.wim değişerek deneme yapıcam hocam sağolun.
  3. Yeni nesil Ryzen sistemde kurulum ekranında hiçbir usb çalışmıyor kuramadım ama elinize sağlık üstad bu çalışmaları yaparken lütfen yeni nesil driverları koyun yoksa kurulum bile yapamıyoruz.
  4. Evet kuruluyor kendim 2 haftadır uefi kurduğum şekilde kullanıyorum.
  5. Doğrudur üstad dediğim gibi zaman ve dism sıkıntısı yaşadım yoksa dism ile yapıp esd sıkıştırma yapacaktım.
  6. Sağolun üstad hata görürseniz söyleyin lütfen ben 4 gündür deniyorum bir sorunu yok gibi.
  7. Hayır güncellemeyi dism ile yükleyip esd yapsam 4gb olurdu boyutu ama zaman ve internet sıkıntısı yaşadığım için onları yapmadım.Birde esd sıkıştırma sıkıntı çıkarıyor bazı bilgisayarlarda.
  8. Herkese merhabalar tnctr ailesi uzun zamandır foruma girmiyordum bu aralar sıkıntıdan dolayı yine buralardayım .Öncelikle çoğu OEM bilgisayar keyleri bu sürümde olduğu için Home SL yi seçtim ayrıca en temizi.Bu sistemi kendim için yapmıştım ama 3 gündür gerçek, 2 makinede biri oyun birisi ofis bilgisayarına kurdum ve gayet stabil yapısı bozulmayan orjinaline bayağı sadık ama orijinal gibi gereksiz tonla ıvır zıvır bulundurmayan bir kalıptır.Orijinal Windows 10 kalıbı üzerinde oynadım.NTLite ile yaptım çalışmayı şeffaf olsun diye değişiklerin hepsi oturum olarak gözüküyor silmedim iso dosyasından bakabilir ve hatalarımı söyleyebilirsiniz. Dism yüklemeyi unuttum pc ye internette gitti şansa güncellemeyi ntlite dan eklediğim için boyut biraz fazla esd sıkıştırma da yapmadım ama upload ettik bir şekilde İNDİRME LİNKİ: Yaptığım Değişiklikler: -DOSYA PAYLAŞIM DESTEĞİ -OFFICE -YAZI TİPLERİ -SPOTIFY,NETFLIX -MAĞAZADAN SONRADAN YÜKLENEN UYGULAMALAR ve bir kaç bileşen devre dışıdır. -Edgeyi kaldırmadım duruyor. -Defender tamamen silinmiştir çok gereksiz bulduğum bir programdı zaten. -Gereksiz bulduğum metro uygulamalarını kaldırdım kendim kullandığım uygulamaları bıraktım Xbox özellikle duruyor yoksa bazı oyunları açamazsınız.Mağaza kesinlikle sıkıntısız bir şekilde duruyor ve çalışıyor. -Net 3.5 ve 4.8,DirectPlay açık bir şekilde gelir. -Masaüstü simgeleri otomatik gelir. -UAC sormayacak şekilde ayarlanmıştır. -Onedrive kapalı. -Telemetry,Windows 10 ile ilgili bilgi kalite vs vs toplamalarını hepsini kapattım Microsoftun alabileceği bir bilgi toplaması bırakmadım.Gözümden kaçmış olabilir belki. -Yazdırma ve yazıcı ile ilgili olan hiçbir şeye dokunmadım yazıcısı olana sıkıntı çıkarıyor. -Cortana silinmiştir sistemden zaten Türkçe desteklemiyor. -Gereksiz bulduğum hizmetler genelde şirket ağlarında kullanılan veya uzak masaüstü ile ilgili olanları kapattım.İhtiyacı olan açabilir. -2-3 tane net 3.5-4.8 ile ilgili güncelleme çıkıyor onun dışında günceldir. -Sürücülere dokunmadım hepsi duruyor zaten inf boyutları çok ufak. -Smartscreen kapalı. -Bazı reg ayarları ve performans ayarları yaptım hiçbir şeyi bozmuyor kullanımda. -Sistem 14 gb olarak kuruluyor. Dediğim gibi sistem stabil,orijinaline sadık ve 3 günlük testime göre hatasız bir sistemdir.Sorun çıkarsa bana yazınız lütfen çalışmalarım sorunsuz ve işe yarar olursa yapmaya devam ederim.İyi günler hayırlı ramazanlar. https://hizliresim.com/MzqZDm https://hizliresim.com/eTPmcn https://hizliresim.com/MzqZDm https://hizliresim.com/TwuQrI https://hizliresim.com/kcLRRP
  9. Hocam elinize sağlık cidden görsel ve stabil bir çalışma tnctr.com alphonso elric yazısı yanlış görmediysem belgeler kişiler klasörünün üstünde
  10. Merhabalar TNCTR ailesi bundan bi 1 hafta önce intel i5 3.nesil işlemcili 8 yıllık 4 gb ramli 8 yıllık harddiski bad sactor dolu bir laptopla 2 yıl boyunca burda her yeni windows sürümü çıktığında azcık bile olsa daha stabil bir performans için gelir tek tek hepsini kurar denerdim azıcık bile hızlansa ne iyi site derdim içimden çok mesajım ve konum yok ama şu son 1 haftaya kadar burayı çok sık kullandım herkesin çalışmaları için özellikle herkese teşekkür ediyorum özellikle @forjest, @MrRush, @Emre028, @MOTUN bu reislerin sistemlerini çok kullandım ve çok arkadaşıma yakınıma mahalledeki bilgisayar tamircisine kadar herkese önerdim ve hiç kuşkuyla ya kredi kartı girsem ne olur felan diye hiç düşünmedim güvendim ve güvenim hiç boşa çıkmadı artık çok üst düzey ve M2 ssd ye sahip bir bilgisayara sahip olduğum için Windows arayışlarım ve format maceralarım sona erdi gittim orjinal 20H2 sürümü kurup 15 TL ye bi lisans aldım son kez teşekkür etmek istedim bu foruma özelden yardım aldığım, link aldığım insanlara teşekkürler.Görgüsüzlük gibi gözükürse affola ama sadece heyacanımı paylaşmak ve benzer sistem almak isteyen, benzer sistemi olup sorun yaşayana yardımcı olmak için sistem özelliklerini ve resmini koyuyorum fps değerleri merak eden olursa söyleyebilir denerim oyunları! ALLAH DAHA İYİLERİNİ İNŞALLAH SİZE NASİP EDER!!!... İşlemci:Ryzen 5 3600 Ekran Kartı:RX 5700XT PSU:600w High Power 80+bronze eco Ram:Gskill 3600mhz 16 gb ddr4 ram M2 SSD:Kingston A2000 500GB Harddisk:1 TB Seagate 7200rpm Kasa:Aerocool Ore Saturn Anakart:B450 Gaming Plus Max Ryzen 5 3600 kullanan başka arkadaşlar var ise sorumda olacak onlara.
  11. Opera ve Edge'de bir sıkıntı yok hocam zaten sadece chrome da girmiyor.
  12. Hocam benim yaşadığım sorunlar: -Babam öğretmen EBA üzerinden ders yapacaktı EBA'ya chrome tarayıcı ile bu işletim sisteminde girilmiyor. -YKS sınav ücretleri için Mebbis'e girmeye çalıştık oraya da girmedi e-devlet üzerinden ve normal olmak üzere 2 yollu denedim giriş ekranında kalıyor ne doğru ne yanlış yazıyor başka bilgisayardan veya başka işletim sistemi üzerinden deneyince giriyor. -İşlemcim yeterli düzeyde ama 1080p ve 720p video izlerken sesler takılıyor arada en çok bu sinir bozdu -Online oyunlarda özellikle CS:GO ve LoL oyunlarında fps normal Windowslara göre çok yukarıda ama fps anlık olarak yerlere iniyor bilgisayardan fena olmayan bi derecede anlayan birisiyim sıcaklıkları değerleri kontrol ettiğimde ters bir durum yok sonradan orjinal w10 ve 7 de denedim onlarda yoktu bu sorun.
  13. Bende dediğiniz sorun olmadı ama sistem Lite türünde bi sistem olduğu için update hataları gayet normal.
×
×
  • Create New...