Jump to content

The_Undertaker

Üye
  • Posts

    384
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Not Telling

Recent Profile Visitors

2315 profile views

The_Undertaker's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

154

Reputation

  1. Hocam bence harici disk almayın. Mutlaka belli bir süre sonra sıkıntı yaratmaya başlıyorlar. Ayrıca hızları da düşük oluyor genel de ufak laptop için olan diskleri kullanıyorlar. Seagate diskler de sıkıntı olduğunu biliyorum belli bir okuma yazma işleminden sonra sıkıntı çıkartıyorlar. Ben sizin yeriniz de olsam kaliteli bir harddisk kutusu ve WD Blue disk alır öyle kullanırdım. İstediğiniz zaman kasanıza falan takarsınız sata ile isterseniz de aldığınız disk kutusuna takar öyle kullanırsınız. Ufak harici diskler akıl işi değil bana göre.
  2. Merhabalar. Ntlite programının eminim ki burada ustası vardır. Kendim bir çalışma yapacağım kendi sistemim de kullanmak için. Windows update'nin sadece sürücüleri güncellemek için çalışmasını istiyorum yani ben güncellemeleri denetle dediğim zaman bana sadece varsa sürücülerimi falan indirsin yani windows için güncelleme paketlerini ( KB ile başlayan ) , kalite güncelleştirmeleri, windows defender antivirüs ve windows kötü amaçlı yazılımları temizleme aracı gibi şeyleri indirmesini istemiyorum. Bu şekilde ayarlama şansım var mı acaba?
  3. Kendisi çok efendi ve saygılı biridir. Discord'dan epey muhabbetimiz olmuştu. Saat kaç olursa olsun soru sorduğum zaman hemen cevap verdi. 1 senedir kullanıyorum bu toolbox'u. Çok işime yarıyor. Sürekli de güncelliyor zaten.
  4. Defender yeterli. Güncellemelerini yaparsan yakalamadığı virüs yok. Şunu izlemeni öneririm; Ha bu arada virüs programına da cidden gerek yok. Gereksiz yük oluyorlar. Özellikle oyun oynayan insanlar kolay kolay kurmazlar bu programları. Ben senin yerinde olsam bizzat her hafta yaptığım yöntemi sana da öneririm. Altta isimlerini yazdığım yazılımlar ile her hafta ( en kötü ayda 1 ) sistemi komple taratıyorum virüs bulursa siliyorum zaten virüs bulaştırmadığım için de sistemim ilk format atıldığı gün ki gibi hızlı ve seri çalışıyor. Altta ki programları indir arşivinde dursun
  5. Merhabalar. Geçen gün kendime özel bir sistem editledim. Bir kaç konudan da yardım aldım tam istediğim gibi oldu aslında. Mağaza ve xbox hariç neredeyse her şeyi kaldırdım sistemden ama hala sistem çok fazla ram kullanıyor. Sanırım güncel sürüm olduğu için. 22H2 sürümünü kullandım bu arada. Pro versiyon. Eski versiyon kullanmak istiyorum ama şuan iyi mi olur emin değilim. Eski sürümler de ekran kartımın güncel sürücülerini kuramıyorum. En son yanlış hatırlamıyorsam güncel sürücüleri 1809 sürümün de kurabiliyordum. 1809 ve altı sürümler de kesinlikle kurulmuyor her yolu denedim. Aygıt yöneticisinden bile kuramadım öyle diyeyim. Ram kullanımı düşük performansı yüksek özellikle de dpc latency değerleri en az windows sürümü hangisi? Sistemi genellikle oyun amaçlı kullanıyorum çünkü. Önerileriniz nedir? Bir de şunu belirtmek istiyorum. Güncelleme yapınca sistemler sapıtıyor iyice. Planlı eskitme uyguladıkları için ben genelde güncelleme entegre etmeden ISO'da ki hali nasılsa o şekilde kurup devam ediyorum. Güncelleme entegre edilmemiş editli ISO var mı acaba burada?
  6. Bu tarz programlar ile sürücü güncellenmeyeceğini sistemin dengesini bozduğunu sizin gibi birinin biliyor olması gerekiyordu diye düşünüyorum. Bu cevabınızdan sonra yaptığınız paylaşımları da 3.sınıf olarak görmeye başlayabilirim. DriversCloud öneririm sana.
  7. 2004 sürümü çok sıkıntılı çalışıyor benim sistemimde. 1909 Pro kurdum bir de satın aldığım key'i girdim 10 numara çalışıyor şuan. 2004 için çok erken daha. Bu arada Pro ve Home arasında aman aman fark yok. Pro editlemelerini yerinde buluyorum.
  8. Saçma sapan sistemler kurmayın arkadaş. Ne olduğu belli değil.
  9. Yeni sürümler çok fazla sistem sömürüyor hala Windows 8.1 kullanıyorum hala da son sürüm Windows 10 denemek istiyorum ama yine sorun yaşarsam diye ikilem de kaldım.
  10. Adamsın lan sen vallahi şu forumda bi sana ısındım ? Forum yönetimi bu adamı korusun anca.
  11. Ben en son orijinal Windows 8.1 ISO'su ile Pro sürüm kurmuştum bir kaç servis vs kapattım boşta maksimum 600 MB'da düşürmüştüm ram kullanımını ?
  12. https://www.monsternotebook.com.tr/abra/ Bütçenize uygun sistemler burada. Sistemlerin özelliklerini özelliştirebiliyorsunuz işte ekstra 8GB ram ekleyebiliyorsunuz SSD değiştirebiliyorsunuz vs vs. Oyuncu laptop'u konusunda monster çok önde bir marka. MSI ve Asus'da var onlarada bakın derim.
  13. Valla gece MSDN Windows 8.1 Pro kurdum artık editlenmiş sistem kullanmıyacağım ( İstisnalar Hariç ) Emeğin için teşekkürler yine de.?
  14. Amd işlemci konusunda çok iyi çıkış yaptı uzun bir süre tahttan inmez zaten adamlar yarı fiyatına intel'in de üstünde performans veren işlemciler üretiyorlar intelci tayfa bile artık amd sistemlere geçiyor yavaş yavaş. İntel yıllarca işlemcileri pahalı fiyattan verdi şimdi zarar ediyor artık.
×
×
  • Create New...