Jump to content

AdemYakups

Üye
  • Posts

    410
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

AdemYakups last won the day on March 5

AdemYakups had the most liked content!

İletişim Bilgileri

  • Facebook
    Adem Yakub Sezer

Profile Information

  • Male
  • TR

Recent Profile Visitors

3972 profile views

AdemYakups's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

366

Reputation

  1. Bende blutut kulaklıkta bir sorun yaşamıştım Win8.1 ve Win1507 hariç diğerlerinde bu sorun vardı yedek vs pek işe yararmamıştı. Sistemsel olarak değişikliğe gittiğinden olsa gerek. Ama yabancı kaynaklarda veya serialata sürücülerini güncelle sürücü uygulamları ile.
  2. hmm doğrudur. Ben sadece kayıt girdisi ile yapmışım zamanında. Belki yeni sürümlerde dediğin gibidir.
  3. Kayıt girdiği için bunlar yeterli. Gerisi kişisel ayar.
  4. yüklü olanı kaldırmak için o dosya. Ben kendim için paketleme yapıyorum sizin istedğiniz gibi portable değil. Yolladım dosyayı.
  5. Video: https://streamable.com/zjgtkc Güncelleme yapmak isteyen aynı klasöre koyabilir. O programı kullanmıştım daha öncede pek işime gelmedi. Benimki basit kurulum sanıyorum arkadaşların daha karmaşık anlattıklarından onu anladım daha uzmanca yapmak istiyorlar sanırım. Benimki basit bana göre bir sıkıştırma yöntemi o kadar.
  6. Mozilla Chrome Opera hepsi taşınabilir/katılımsız oluyor. Güncelleme de alabiliyor. Özellikle Chrome/Firefoks güncelleme konusunda inatçıdır. Eksik dosya alıyor olmalısınız. Geniş bir zamanda anlatırım belki. Kullandığım uygulamaların %70ini kendim katılımsız yaparım. Misal Photoshop katılımsız yaparım ama otomatik PSD dosyalarını açmasınıda sağlarım yoksa pek anlamı kalmıyor. Katılımsız demek güncelleme almaz demek değildir. Firefox örneği tabi güncelleme karşıtı olduğumda kapattım.
  7. Yıllardır katılımsız kullanıyorum. Normal kurulumdan tek farkı dosya ilişkilendirme durumudur PDF/HTML/SVG dosyalarını açması için birlikte aç kısmına yerleştirmeniz gerekir. Bunun için gerekli kayıt girdilerini doğru alırsanız onuda yapabilirsiniz. Bunu yaparsanız program ekle kaldır dahil hepsinde görünür hale gelir.
  8. Burda Edge ve chrome türevi için telemetry önleme güncelleme kapatma hafif hızlandırma gibi ayarlar yapıldığından kuruluş yönetim mesajı veriyor eskiden bende takıntılıydım ama kendi yaptığım ince ayarlardan sonra olduğunu anladığımdan ırgalamadım. Bence sakıncası yok.
  9. Anladım dedimya Win98 Win200 görmüş insanlarız sizde epeydir forumlardasınız. Sanrım elevenforum gibi birşeydi yeni sürüm geldiğinde Denedim Sorun yok mesajı atıyorlar foruma oralarada dikkat edin. Micropzort her donanımla uyumluluğu sağlayana dek bizim için stabil olana geçmek daha mantıklı. Aklıma blutut kulaklığım geldi kopma olmadan sadece Win8.1 ve Win10 1507 sürümünde çalışıyordu diğer sürümlerin tamamında kopma oluyordu. Bazı konular tecrube ile sabittir.
  10. Ben bunu yazdım zaten. MSnin yaptığı hatalardan dava açılsa ertesi günü kepengi indirirler yazmıştım. Yapı numarası değiştirin düzelir diye belirtmiştim bu tarz sorunlarda çözüm bulamazsam farklı ilk yaptığım şeylerden biridir. Bazı insanlar son sürüme takıntılı yada insider meraklısı olduğundan başı beladan kurtulmuyor ilk Lise zamanlarında kendi bilişim hocamı uyarmışlığım var bu konuda.
  11. bensuslunun dediği yöntem ile usbye yazdığım windows üzerinden çeşitli disk bölümleme ile de yapabilirsin acronis disk vs gibi. Yada kurulum ekranına gelince muhtemelen bomboş görünüyordur Diskpart komutu ile Clean yapman lazım. Bunu yaptıktan sonra tekrar yeniden başlat görür. Sanırım şöyleydi. Diskpart / List disk / Select Disk 0 (Görünüyorsa) / Clean biraz bekle işlemem tamam derse yeniden başlat.
  12. halilt'nin söylediklerine katılıyorum benimde az çok o kadar tecrubem var ve bende bios güncellemesin saçma olduğunu düşüyorum gerçi ben genel olarak güncelleye karşıyımda neyse. Birçok konu görüyorum her fırsatta millet bios güncelledin mi demiş. Sanırsın her taşın altından çıkan ingilizler gibi bios her sorunun kaynağı gibi. Ben bir kere yaptım o da Casper i5 mevcutta kullandığım diğer bilgisayarımda yaptım bin pişman oldum Mbr-Uefi sorunsuzken birden tam destkli Uefi oldu kurulum çözünürlüğü düştü. Sokuk birşey oldu. Arkadaşlar cevap verirken forumlarda kişiye özel vermiyoruz bu sorunuyu yaşayan 2030-2028de yaşayabilecek birine veriyoruz. Bios sadece çok nadir durumlarda güncellenir tek sebebi da genelde Anakart-Ekran kartındaki uyumsuzluk sorunu ama bunu firmadan resmi açıklama ile yaparsınız. Bu güncellemeler misalen yapı numaraları farklı olsada güncelleme içerikleri genelde aynı oluyor yani 1507 kullananda aynı güncellemeyi alıyor 23h2 kullananda sadece özellik farkı var. Konu sahibine dedim bu tarz durumlarda sürümleri değiştin ama yapısı ile birlikte mesela 1809 sürümü 4010 yapısı yada 19H2nin 2630 yapısı çok güncel olmasın kendiniz deneyimleyin. Yada iyi bir tamire götürün yardımcı olurlar. Benim Monster Tulpar var mesela ömür boyu garantisi var garantiye yollarken desemki bios güncellensin yaparlar ama sorumluluk onlarda olur bu işler böyle olur.
  13. Benim diğer bilgisayarda snin bilgisayar ile aynı özelliklerde i3 4. nesil 16 gb ram Geforce 940m. Şu an mevcutta 1809 sürümü var. Win11de kullanmıştım ancak En kullanışlı 1607 sürümüydü. Hangi sürümleri denediniz bilmiyorum ama Bu özelliklerde en performanslı çalışacak sürümler Win 10 / 1607-1709-1809 sürümleridir. Görselliğe çok aldanmayacaksanız bu sürümleri tavsiye ederim son sürüm yapı olmasına gerek yok olursa aynı hatalar çıkabilir.
  14. Donanımdan eminseniz sorun sürüm kaynaklı olabilir Windows11in yeni sürümleri yada W10un yeni sürümlerinde bu tarz sorunlar olabiliyor. Ana bilgisayarımda Win10 20H2 Nisan 2023 güncellemesini kullnıyorum Diğer bilgisayarımda 1809 sonu 4010 yapısını kullnıyorum bu tarz sorun görmedim. En stabil gördüğüm sürümlerdir. 21h1 yada 22h2 kullanma gereği duymadım. Bunun dışında tr_windows_11_MULTI_23H2_22631.2428_X64 isimli win11 de elimde var kurmuştum bir sorun yok. En son XP/Vistada güncelleme yapıyordum bilgsayarımın anası ağlayana kadar yapardık. Şimdi ne telefon ne biglisayar asla güncellemem tabi dileyen güncelleyebilir güvenlik vs sorunu olanlar. Bir Forum sitesi aşağıdaki güncellemeyi kaldırın konusu eklemiş. Windows yedeklemesi için yapılan güncellemede veri kaybı yaşanabiliyormuş. Micropzortun verdiği hasarlardan tazminat açılsa ertesi gün dükkanın kepengini indirir.
  15. Bende benzer sorunu ilk bilgisayarımda yaşamıştım. Bilgisayarcuya götürürüm oyunda donmaz eve getirrim donmalar başlar. Harbikız: Arkadaşlarının dediği gibi ne yüklediğini bilmiyorum seneler evvel bir sorun yaşamıştım hatta her formatta geri geldiğini görünce yüklediğim her uygulamayı izlemeye kalkında durum ortaya çıktı başlar ile ilgili bir sorundu. Ben şahsen çok gerekli değilse sürücü günlellemem ama güncellemeyi deneyebilir yada aygıt yönetisinden pasif hale getirerek sorunu çöebilirsin. Yukardaki CMD kodunu şu şekilde yapabilirsin: shutdown /s /f /t 0
×
×
  • Create New...