Jump to content

byprogressive

Üye
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

486 profile views

byprogressive's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

5

Reputation

  1. IMEI nizi sağa sola göndermelerinin kimseye bir faydası yoktur. Çünkü kullanılan telefonun IMEI si başka cihaza girilirse iki cihazda da o IMEI çalışmayacaktır.
  2. Telefon marka model bilgisini baza göndermez. Öyle olsa zaten imei atma işi çok zor olurdu. Aynı IMEI ile birden fazla cihazda baza bağlanıldığında sistem IMEI'nin klonlandığını anlayıp kullanımı tamamen kapatır. Düzgün telefoncuların IMEI havuzu olur ve kullandıkları IMEI'yi tekrar kullanmazlar.
  3. Cihaz açıldığında baz istasyonuna bağlanmak için istek atar ve bu işlem sırasında imei yi de göndermek zorundadır. Sistem IMEI yi kontrol edip servis verebilir ya da vermez. Servis vermediğinde sim kart ı kullanamaz. IMEI telefonun içerisinde depolandığı için değiştirme imkanı vardır fakat bu işlem markadan markaya, modelden modele değişmektedir. Çoğu marka bu işlemi engellemek için önlemler almıştır.
  4. Crack le alakalı bir durum olduğunu hatırlıyorum. Daha önce ben de çalıştıramamıştım ama farklı bir crack bulup onu denemiştim problem olmamıştı. Araştırın isterseniz.
  5. ProcessClose("explorer.exe") FileDelete(@LocalAppDataDir & "\Microsoft\Windows\Explorer\*.*) Run("explorer.exe")
  6. Tam olarak aldığınız sertifika hatası nedir? Ekran görüntüsü alabilir miyiz?
  7. FAT32'nin bir dosya için maksimum dosya boyutu 4 GB değil mi? Durum böyleyken neden 2TB diski FAT32 yapalım? FAT32'nin artısı nedir?
  8. Modemle ilgili olduğunu düşünmüyorum. 18 mbit civarı alabilmen gerekiyor alamıyor musun?
  9. Bugün ofiste de birinin başına geldi. Problem StartIsBack ile alakalı değil. StartIsBack uyumlu değilse zaten yeni Windows sürümüne yüklenmiyor bile. Ben şöyle çözdüm. * Görev yöneticisini açtım *Dosya->Çalıştır a basıp cmd yi açtım. * Konsola "taskkill /f /im explorer.exe" yazdım ve gezginin tekrar tekrar başlatılmasını engelledim. * Görev yönetisinde ayrıntılar sekmesine gelip rastgele birine tıklayıp sağ tik -> Dosya Konumunu Aç'a bastım ki explorer açılsın. * Açılan gezginde üst panelde "..." a basıp Seçenekler'e girdim. * Açılan ekrandan "Temizle" ye bastım. * Sonra konsole "explorer.exe" yazdım ve sorunum düzeldi. Belki sizin sorun da bundan kaynaklanıyordur. İyi akşamlar.
  10. Ben bu yöntemi çok sağlıklı bulmadım. Microsoft'un da bu şekilde ürettiğini düşünmüyorum. Zaten bu şekilde üretme ihtimali de yok. Bir Windows sürümünden başka Windows sürümü elde etme olayını birkaç ayar değişikliğiyle yapmışlar ona da anlam veremedim ne kadar doğru. Öyle olsa tüm imaj boyutları aynı olurdu diye düşünüyorum.
  11. SQL komutu gönderdiğiniz alanı try catch e alın ve catch içine transaction.rollback() yazın. finally olarak da bağlantıyı kapatırsınız.
  12. Biraz araştırma yaptım ve şunu öğrendim. Windows 32 gb'den büyük disklerin FAT32 kullanmasını önermediği için gizlemeyi tercih etmiş. Önermeme sebebi de FAT32 nin 32GB'den büyük partition'lar için verimsiz olmasıymış. Herhangi bir 3. parti disk yönetim aracıyla FAT32 yapmanız mümkün. Flashların hızına gelince, USB 3.0 olması demek USB3.0'ın desteklediği hızları verecek demek değil, verebilir demek. Aldığınız diskin içindeki mikroçiple alakalı bir durum diye biliyorum. Maaliyetten kısmak için dandik flash'ları ucuza satıyorlar alırken mutlaka okuma yazma hızlarına bakın derim.
  13. Virüs yemişsin Kaspersky Virus Removal tools ile temizle. O klasör sandıkların klasör değil virüs dosyası. Klasörlerin gizlenmiş halde şu an.
×
×
  • Create New...