Jump to content

ysnkc

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

About ysnkc

Recent Profile Visitors

660 profile views

ysnkc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

6

Reputation

  1. Merhaba TNCTR ailesi herkese iyi günler dilerim. İş yerimde mimari tasarımlar için topladığımız bir bilgisayar var. Sistemi alalı 4 ay oldu olmadı bir program açtığımızda veya boşta beklerken olan bir hata var. Bu hata uygulamayı açınca(internet explorer, dosya kopyalama işlemi vs.) veya çalışmaya devam ederken ekran kararıyor. Anlık göz kırpması gibi olan bir sorun son zamanlarda iyice rahatsız edecek boyuta geldi. Özellikle dosya kopyalarken kararıyor ve pencereler siyah görünüyor ve dosya gezginini yeniden başlat deyince düzeliyor. Sistemle ilgili hata resimleri ekte mevcut. Yardım eder, bilginizi paylaşırsanız sevinirim. Toplanan Sistem bilgisi: https://www.hizliresim.com/rewyfdl AMD Ryzen 7 5800X 32Gb DDR4 Ram(Silicon Power) AMD Radeon RX 6700XT 12Gb VRAM ASUS TUF GAMING B550M-PLUS 27" Excalibur gaming monitör 144Hz Win10 Home Sürüm 21H1 Derleme 1904 https://www.hizliresim.com/pxps7wh https://www.hizliresim.com/7th5tag https://www.hizliresim.com/liktsr3 https://www.hizliresim.com/cd7pn3s
  2. Böyle düşünmen bile bazı şeylerin farkına vardığının göstergesidir. Allah yolunu açık etsin. Tavsiyeme gelirsem; benim gönlümden geçen bilgisayar mühendisliğine (genel adı ile, yazılım müh., yapay zeka müh. vb.) yönelmen. bilgisayar mühendisliği içerisinde de kendi istek ve kabiliyetine göre bir alan belirlemen. Bu dallar içerisinde çok güzel alanlar mevcut. Biraz araştırıp kendine uygun olana yönelebilirsin. Son zamanlarda Yapay Zeka Mühendisliği gibi bölümleri de duymuşsundur. Bu bölüm Bilgisayar Müh. alanlarından birisi sadece. Yapay zeka, Makine öğrenmesi gibi konulara şimdiden az veya çok bakmalısın bence. Bu alanda uzman olmasan bile gözün aşına olsun. (Bilgisayar gönlüne yatarsa elbet. Makine kısmını bilmiyorum pek. Ben Elektrik-Elektronik mühendisiyim bu arada, EEM de tavsiye ederim.)
  3. ysnkc

    Reklamlar

    Arkadaşların söylemiş olduğu eklentileri kullanabilirsin. Harici değilde dahili olan bir reklam önleme sistemi istersen Opera veya Brave tarayıcılarını kullanabilirsin. Şuan Brave tarayıcısını kullanıyorum. Reklam yakalaması gayet güzel.(Operayı da kullanıyorum tabi... onuda öneririm) Sana kalmış dene gör. Bu iki tarayıcıda Chromium tabanlı. Farklı eklenti bulman ve kullanmada sıkıntı yaşamazsın.
  4. Merhabalar Tnctr ailesi saygılar sevgiler. Üstad forjest bu sistemle Win10dan Win8'e geçiş yaptım. Gayet güzel hızlı bir sistem eline sağlık. Kurulumu 5dk içinde bitti. Açılışı da bir o kadar hızlı. Bazı programlar(Matlab 2018a) sistemde gayet güzel hızlı bir çalışma yapıyor(Sistem donanıma göre değişir. Kendi yorumum). Bazı programları kurarken(LibreOffice 6.4.4_Win_x64) hata alıyorum resimde göründüğü gibi(Windows 8.1'de ürününü yüklemek için en az Nisan 2014 güncelleştirme toplaması (MS KB 2919355) yüklü olmalıdır.). https://hizliresim.com/953quY Bu güncellemeyi indirdim kurmak için hata aldım. MS update hizmetini açtım fakat sorunla karşılaştım. Güncellemeleri denetlemedi. İndirmiş olduğum gücellemeyi kuramadım. Bu güncelleme sisteminizle alakalı değil diye bir uyarı aldım. Programı uyumluluk kullanarak kurmaya çalıştığımda kuruldu uyarısı geliyor fakar programı açmaya çalıştığımda bu seferde " api ms win crt strings l1 -1-0.dll " hatası aldım. Sadece Libre Office kurarken bu hatayı aldım(Şimdilik ). Tabi office için bir sürü çeşit var şuan MS office2013 geçtim sıkıntı olmadı. Yenilenmiş(bazı güncellemeler, programlar vs. eklenmiş) bir Win8.1 çalışması gayet güzel olur bence. Bu çalışmanın devamı olması lazım mutlaka. Şimdiden eline sağlık. Kolay gelsin.
  5. Bende MSİ GE70 modelini kullanıyorum. Yakın zamanda Ram takviyesi yaptım 4Gb. Münkünse aynı frekansta ve modelde alman gerekiyor. DDR 3 için 2 model tipi var DDR3(1.5V) ve DDR3LP(Low power 1.3V) CPU-Z gibi programlarda ram modelini, kullandığı gerilim değerini görebilirsin. Ram markası, markaya özel modeller(Hyperx vs.) aynı olmasa da alacağın ram'de gerilim değeri ve frekans değerlerinin aynı olmasına dikkat etmen gerekiyor.
  6. @forjest hocam sistem için teşekkürler eline sağlık. 30 Mayıs günü 2 laptopda bu sistemini kurdum. Bazı yaşadığım deneyimleri paylaşmak istedim. İlk olarak pc açılışı bana yavaş geliyor (SSD ile) 20+sn rahat bekliyorum .(ön açılışta şifre yok ve HDD ile de aynı süreyi bekliyordum.) Bazı programlar açılırken özellikle interne tarayıcısı(Brave, Opera ve Vivaldi kullanıyorum) açılışı yavaş oluyor normal HDD de hemen açılan program SSD olmasına rağmen yavaş oluyor bunu çözemedim. Kurulumdan sonra ilk yaşadığım sorun ses ve wifi sorunuydu(2004 güncellemesinin kronik hatası çözümü microsoft windows'un yardım kısmından bulunabilir.) Görrev yöneticisinde simgelerin işlevsiz hale gelmesi(saat, takvim, ses, wifi vs.) bu sorunu pc yeniden başlatmada düzeldi, düzelmediği zamanda komut satırından sfc/scannow ile çözdüm. Fakat hala nette bir sıkıntı yaşıyorum arasıra bu kronik hata oluyor. İnternet tarayıcı kullanırken nette yavaşlama, sistemde kasma yaşıyorum. Bu soruna ne sebeb oluyor bulamadım. Bazı programların yüklenmesi sırasında oluşan 2502 - 2503 vs. hatalar (Adobe Photoshop CC, AutoCad, vs.) bu sorunun çözümünü ise Windows klasörü içerisindeki temp dosyasının yönetici yetkilerinine tam yetki vermekle buldum.(program kurarken bir daha aynı sorunla karşılaşmadım) Masaüstünde silmiş olduğum dosyaların simgeleri geri geliyor. Bu sorunu hala anlamış değilim. Bazen yenile yapınca gidiyor bazen kalıyor öyle(daha sonra kendiliğinden gidiyor). Oyun oynarken bir sıkıntı yaşamadım. Bazı oyunlarda sabit fps oynuyorum(WOT, Valorant, ETS2) bazı oyunları da serbest fps (CSGO) bir sıkıntı görmedim. Sanırım WİNDOWS 8.1 MAKSİMUM PERFORMANS X64 TÜRKÇE çalışmanla birlikte Win8 geçeceğim(Win10 yoruyor beni, arka planda ne kadar kapansada bazı programlar devam ediyor kuruluş kontrolü geliyor geliyorda geliyor. Win10 sürekli bi güncelleme derdinde kapatsam yine açılıyor reg kaydı hizmetler kar etmiyor belli bir süre sonra yine aktif. Neden böyle hala anlamadım.). Diğer pc de bu çalışmayı kullanmaya devam edeceğim. Bir problem görürsem ve çözümünü bulursam buradan paylaşırım. Saygılar.
  7. Yıllardır MSİ kullanıyorum(GE70 2PC Apache-2014) gerçekten güzel laptopları var . Fakat son zamanlarda diğer markalara nazaran aşırı derecede pahalı geliyor bana(gerçi hangisi ucuz kaldı ki) . MSİ olarak 2 model veriyorum 15'' 60hz ve 17'' 120Hz https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gf63-thin-10scxr-216xtr-i7-10750h-8gb-512gb-ssd-4gb-gtx1650-156-60hz-freedos-pmu364647 https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gf75-thin-10scxr-077xtr-i7-10750h-16gb-512gb-ssd-4gb-gtx1650-173-120hz-freedos-pmu364867 Monster da öneririm. Benim pc aldığım zamanlarda (2014) MSİ kasası kullanıyordu(arkadaşım monster almıştı bende msi bir geldi kasalar aynı tabi renk farklılığı vardı. MSİ daha albenili duruyor ) son yıllarda farklılığa gitti(logo, kasa tasarımı vs.). Ekran boyutu olarak farklı çeşitlerde ve özelliklerde uygun fiyatları var. Diğer özellikler aynı kalıyor. Kişi tercihine göre. Göz atman için https://www.monsternotebook.com.tr/oyun-bilgisayarlari/?srt=UP Bütün bu laptopların farklı alışveriş sitelerinde farklı fiyatları var sana uygun olanı alabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun.
  8. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uyguladım ve sorun kalmadı. Diğer uygulamalarda da aynı sorunu bu yöntemle çözebilirim artık. Var olun.
  9. Merhaba tnctr ailesi saygılar selamlar. İlk mesajım bu arada anlatımdaki,konunun yeri gibi kusurlarımı hoş görün. Benim sizlere bir sorum olacaktı şimdiden teşekkür ederim. Soruma gelecek olursam. İnternet tarayıcısı olarak Brave browser kullanıyorum. Brave tarayıcısı formattan önce harici ekran kartını(Nvidia) kullanmayıp dahili ekran kartını kullanıyordu(intel). Bilgisayarıma format attım ve bu durum değişti. (Format için forjest - Windows 10 Pro 2004 v19041.264 Maksimum Performans Türkçe, kullandım. Çok başarılı bir çalışma bu arada bir sıkıntı yaşamadım, tavsiye ederim.) Nvidia denetim masasında brave ve yardımcı programlarını (brave update vs.) için varsayılan ekran kartını intel yapmama rağmen brave sürekli nvidia kartını çalıştırıyor. Bu sorunu sizce nasıl çözebilirim? Sorumu genelleştirirsem, bir programın kullandığı ekran kartı seçimi için nvidia denetim masası haricinde kullanılan bir yol var mıdır? Bu konu hakkında yardım ederseniz sevinirim.
×
×
  • Create New...