Jump to content

cruzee

Yeni Üye
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cruzee

  1. helehoyni, 30.06.2021 - 09:30 yazdı:

    Merhaba Arkadaşlar,

    Çağımızın derdi Covid-19 virüsünden elimden geldiğince korunmaya çalışıyorum tanıştığımız günden beri. Kendim kapsam umrumda değil; fakat bir şekilde çevreye bulaşıyor bu meret, önce ailem ve arkadaşlarım, daha sonra da diğer masum insanlara taşıyıp da vebal almamak için maksimum özen ve dikkati gösterdim, şükür bu güne kadar başarılı da oldum.

    Başından belirteyim, aşı yaptırana da yaptırmayana da saygım var; sadece ikna ve telkin etmeye çalışırım aşı olması konusunda. Lütfen cevap verecek arkadaşlar varsa onlar da birbirini kırmadan, gönül incitmeden, aşı olan olmayanı, olmayan olanı incitmeden yapsın yorumlarını.

    Konuya geleyim sizleri daha fazla sıkmadan. Pfizer-Biontech'in ilk dozunu yaptıralı 16 gün oldu. Aynı aşı babamda ve çevremdeki kişilerde farklı tepkiler verdi. Babam ateşlendi, kardeşim koluna beyzbol sopasıyla vurulmuş gibi ağrıdığını söyledi, komşumuz tüm eklemlerinin ağrıdığını, ağrıdan duramadığını belirtti. Bende ise hiç bir tepki olmadı, kolda en ufak bir sızlama dahi olmadı. Özellikle kolumu sıktım, üzerine vurdum ağrı var mı diye, yoktu.

    Neyse efendim ilk dozdan sonra dahi antikor oluştuğu söylemlerini duydum. Dedim ki dün bir antikor testi yaptırayım. Gelen sonuç beni şoke etti. 150-200 arası değerden geçtim; direkt olarak 0 (Negatif) yazıyor antikor değerinin karşısında. Aha da inanmazsanız raporu aşağıya bırakıyorum. 

    WhatsApp Image.jpg

    Şimdi bilen veya araştıran arkadaşlara sormak istiyorum; sizce mantıklı mı bu iş? Acaba yapmış oldukları aşı uygun koşullarda saklanmayıp bozulmuş olabilir mi ya da kolumu dahi ağrıtmadığına göre su veya serum fizyolojik tipi bir şey mi bastılar acaba? Yoksa ben mi çok paranoyağım? Normal bir durum değil çünkü bu bildiğim kadarı ile. Bir faydası yoksa bu aşının ikinci doz randevusunu iptal edeceğim, boşu boşuna kimyasal almayalım bünyeye koruma sağlamayacaksa.

     

    Hocam mrna aşılardan sonra gelişen antikor bu ikisi değil. Spike Proteine karşı gelişen antikor testi yaptırman gerekli. Bu ikisi hastalığı geçirenlerde -tabii dolaylı olarak inaktif ve virüs vektör aşılarında bkz: sinovac, sputnik, astrazeneca, j&j- oluşan antikorlar.

    • Like 2
    • Thanks 1
×
×
  • Create New...