Jump to content

awejnhbow

Üye
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by awejnhbow

  1. .ISO dosya isimlerinin "config" klasörü içerisinde yer alan .cfg dosyalarında belirtilen isimler ile aynı olması gerekiyor yoksa .ISO dosyaları otomatik olarak algılanmıyor. Ayrıca Windows'u şu an için .ISO dosyasından direk çalıştırmıyor, dosyanın "os_files" klasörüne çıkarılması gerekiyor anladığım kadarıyla. Yapımcı ilerleyen zamanlarda Windows'u direk .ISO dan çalıştırmayı planladığını söylemiş.
  2. Şu şekilde bir hata alıyorum üstadım... Tamam butonuna tıkladıktan sonra kapanıyor. İndirdiğim Ventoy & Vadi multiboot dosyasındaki Vadi_NTFS içinde olan aioboot dosyalarını Ventoy kurulu diske kopyalayınca tekrar çalışıyor.
  3. Üstadım ben denildiği gibi MultiBoot_USB diskine kopyalayıp yönetici olarak çalıştırıyorum ama dosyalar değiştirilip aioboota dosya entegre ettiğimiz yer açılınca hata verip kapanıyor ventoylu sürümde. Ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba ventoylu sürümde aioboot güncelleyebilen var mı?
  4. Download AIO_Boot_NewGen_Setup.exe Version 23.05.14 Size 13.7 MB Requirements Windows 7 and later SHA-1 7fe6d6592b5d35622ae38c608e9829b5e95c03ac Changelog 23.05.14: New Grub4dos entry in Legacy mode. You manually add entries in the \AIO\Menu\Grub4dos.lst file, the tool does not have any processing associated with this file. Remove ISOs or Rename Entries: Advanced Editor for WinPE & Setup: This feature is provided by BOOTICE. If you manually delete the entries, you must also manually delete the associated folders on the drive. Items in the Download menu are now translatable. Language files can use a different encoding than UTF-8 by adding the CodePage attribute in Data.xml. The Korean translation is changed to 51949 (EUC-KR), if you get errors displayed in this language, remove the Language=ko-KR line in the \AIO\Tools\AIOBoot\Info.ini file. Added recognition of some ISO and IMG file structures, tested with ISO files old versions of Acronis, Norton Ghost, Partition Guru. Değişiklik günlüğü 23.05.14: Legacy modunda yeni Grub4dos girişi. Girişleri \AIO\Menu\Grub4dos.lst dosyasına manuel olarak eklersiniz , aracın bu dosyayla ilişkili herhangi bir işlemi yoktur. ISO'ları Kaldırın veya Girişleri Yeniden Adlandırın: WinPE ve Kurulum için Gelişmiş Düzenleyici: Bu özellik BOOTICE tarafından sağlanmaktadır. Girişleri manuel olarak silerseniz, sürücüdeki ilgili klasörleri de manuel olarak silmeniz gerekir. İndir menüsündeki öğeler artık çevrilebilir. Dil dosyaları, Data.xml'de CodePage özniteliği eklenerek UTF-8'den farklı bir kodlama kullanabilir . Korece çeviri 51949 (EUC-KR) olarak değiştirilir, bu dilde görüntülenen hatalar alırsanız \AIO\Tools\AIOBoot\Info.iniLanguage=ko-KR dosyasındaki satırı kaldırın . Acronis, Norton Ghost, Partition Guru'nun eski sürümleriyle test edilen bazı ISO ve IMG dosya yapılarının tanınması eklendi.
  5. 7zip ile böyle bir işlem yapılabilir mi emin değilim. Bildiğim kadarıyla direk exe düzenlenmiyor.
  6. Rica ederim üstadım. Sizlerden bunu duymak daha güzel. Güle güle kullanın. Evet anlatımda böyle bir sıkıntı olabilir. Sesli olsa belki daha anlaşılır olabilirdi, ilk defa böyle bir anlatım yaparak paylaşım yaptım. Acemiliğime verin 🙂 UEFI de Güvenli Önyükleme için BIOS a tanıtılan sertifikayı kaldırmak için kullanılıyor.
  7. istediği şifre "aioboot" tırnak işareti olmadan
  8. mephistoo2 üstadın Ventoy+Grub2FM çalışması ile kurulum yaparken Grub2FM için ayrılan alanın boyutu biraz daha fazla girilip bu partisyon aynı zamanda AIOBoot un EFI kısmı için de kullanılabilir. Fakat kurulum yine de AIO Boot NewGen uygulaması ile yapılacak. Bu durumda iki üstteki iletide paylaştığım videodaki gibi VTOYEFI değişiklikleri yapılacak ventoy_crub.cfg ile Grub2FM ye, Ventoy da ana menüde listelenen "AIO Boot" kısmı ile de AIO Boot NewGen e geçiş yapılabilir. Kodlarda değişiklik yapmaya gerek yok. Çünkü mephistoo2 üstadın çalışmasında Grub2FM için benim paylaştığım şekilde kurulum yapıldığında da AIO Boot için hd0, msdos3 partisyonu kullanılıyor. Üstadın çalışmasına AIO Boot eklenirken de yine aynı şekilde Grub2FM ın yanına AIO Boot kurulacağından partisyon değişmeyecektir. Tabii hem Grub2FM ye hem de AIO Boot a geçiş için ventoy_grub.cfg kullanılabilir tahminimce ama ben dediğim gibi kodlamadan anlamadığım için iki geçişi tek dosyada birleştiremedim. Siz sorduktan sonra denediğim ilk yöntem hemen üstte anlattığım yöntemdi onda sorun olmadı. Sadece Legacy de ventoy_grub.cfg ile Grub2FM ye geçtikten sonra F5 ile tekrar Ventoy a geçilmek istendiğinde sanal makinede hata veriyor, gerçek makinede durum ne olur bilmiyorum. Son olarak dediğiniz gibi hepsinin aynı anda kurulum yapılacağı bir çalışma mümkün olur mu olması için AIO Boot un da Ventoy gibi komut satırından kurulumu desteklemesi mi gerekir bilmiyorum.
  9. VTOYEFI bölümünü görünür yapmak ve oradaki değişikliklerle uğraşmak istemeyenler AIOBOOT.cfg dosyasını kullanmadan ve grub.cfg dosyasındaki değişiklikleri yapmadan ISO bölümündeki ventoy klasörüne aşağıdaki kodu yazdıkları ventoy_grub.cfg dosyasını kopyalayarak da AIO Boot a geçiş yapabilirler. Bu kod da mephistooo2 üstadın Ventoy+Grub2FM çalışmasındaki ventoy_grub.cfg dosyasındaki kodlar düzenlenerek yapılmıştır. if [ "$grub_platform" == "efi" ]; then search --set=root --label AIOEFI chainloader /EFI/aioboot/grub${VTOY_EFI_ARCH}.efi boot fi elif [ "${grub_platform}" == "pc" ]; then search --set=root --label Ventoy chainloader /AIO/grub/grldr boot fi Ayrıca yine VTOYEFI bölümüne attığımız boot.img dosyası da ISO bölümündeki ventoy klasörü içerisine atılıp Main.cfg dosyası içerisine aşağıdaki kodlar yapıştırılırsa AIOBOOT tan Ventoy a geçiş de sağlanmış olur. ### BEGIN Ventoy MultiBoot menuentry "Ventoy MultiBoot" { if [ $grub_platform == pc ]; then target_dev=hd0,msdos1 chainloader ($target_dev)/ventoy/boot.img elif [ $grub_platform == efi ]; then if [ $grub_cpu == x86_64 ]; then set _arch=X64 elif [ $grub_cpu == i386 ]; then set _arch=IA32 elif [ $grub_cpu == arm64 ]; then set _arch=AA64 fi target_dev=hd0,msdos2 chainloader ($target_dev)/EFI/BOOT/BOOT${_arch}.EFI fi } ### END Ventoy MultiBoot Bu şekilde VTOYEFI partisyonunda hiçbir değişiklik yapılmadan Ventoy+Grub2FM+AIOBoot birlikte kullanılabilir.
  10. Konu sahibi arkadaşın editli dosyasından yararlanarak yaptığım farklı bir alternatif. Kullanmak isteyenler için paylaşıyorum. Konudakinden farklı olarak Ventoy ve AIO Boot un orijinal dosyalarını kullanarak kombine bir multiboot oluşturuyoruz. Gerekli dosyaların linki: https://www.dosya.tc/server42/zntroc/Ventoy_AIOBoot.zip.html Anlatım videosu: https://video.hizliresim.com/tr/QnpOUj1koxL1XNp/watch Ekstra söylemek istediğim birkaç şey: 1) Kodlama, program yapma vs. konusunda bir bilgim yok. Daha önce forumda öğrendiklerimden hareketle multibootların kendi kodlarından da yararlanarak biraz da deneme-yanılma yoluyla yaptığım bir çalışma. Hatalar, eksikler vardır elbet. Bu konuda bilgili üstadlar üstüne birkaç söz edecektir ya da daha çok geliştireceklerdir. 2) Anlatım videosunda arada sanal makinayı yeniden başlatmamın sebebi üst üste geçişler yapıldığında sanal makinanın hata vermesi. 3) Gerekli dosyaların olduğu linkteki arşiv içerisinde ayrıca anlatım videosu da bulunmaktadır.
  11. Konuda verilen AIO_Boot_NewGen_Setup_Ventoy.exe dosyası ile hiç kurulum yapamadım. Orijinal NewGen dosyası ile bootloader yüklemeden kendim kurulum yapıyorum fakat bu seferde multiboot yapıları arasında geçiş konusunda sıkıntı yaşıyorum. Video çekebilirsen çok güzel olur üstadım.
  12. Program hata veriyor. Kullanabilen var mı acaba bu multiboot yapısını?
  13. İnen dosyanın sağlama değerleri ile sitesinde verilen sağlama değerleri uyuşmuyor. Flash belleği bölümlendirme ya da kurma konusunda sorun yok ama çok fazla deneme şansım olmadı. Herhangi bir soruna sebep olur mu bilemiyorum.
  14. Ventoy 1.0.89 release Fix the issue that VTOY_LINUX_REMOUNT can not work in new linux kernel. Fix the issue that Ventoy2Disk_X64.exe can not run under altexe directory. Fix the issue that VentoyPlugson_X64.exe exit silently. Add missing /FS option for Ventoy2Disk.exe in Windows command line mode. Ventoy2Disk.exe automatically change current directory when started from other directory. Add tip message when theme file contains non-enclosed literal values. (#2166) Ignore reserved space when do non-destructive installation via GUI. (#2168) Fix the menu missing issue when there exist an invalid vlnk file. (#2228) languages.json update VTOY_LINUX_REMOUNTYeni linux çekirdeğinde çalışmayan sorunu düzeltin . Ventoy2Disk_X64.exe'nin altexe dizini altında çalışmaması sorununu düzeltin. VentoyPlugson_X64.exe'nin sessizce çıkması sorununu düzeltin. Windows komut satırı modunda Ventoy2Disk.exe için eksik /FS seçeneğini ekleyin. Ventoy2Disk.exe başka bir dizinden başlatıldığında geçerli dizini otomatik olarak değiştirir. Tema dosyası kapalı olmayan sabit değerler içerdiğinde ipucu mesajı ekleyin. ( #2166 ) GUI aracılığıyla tahribatsız kurulum yaparken ayrılmış alanı yok sayın. ( #2168 ) Geçersiz bir vlnk dosyası olduğunda menü eksikliği sorununu düzeltin. ( #2228 ) diller.json güncellemesi ventoy-1.0.89-windows.zip ventoy-1.0.89-linux.tar.gz ventoy-1.0.89-livecd.iso
  15. Üstadım yapımcı dosyayı güncellemiş. Teşekkürler ilginiz için.
  16. 23.02.05 sürümünü indiriyor, linkteki dosya güncellenmemiş. inen dosyanın sha-256 değeri: 99fd38dc5e105dfb77550eeb81f2b76dabb8c6850530dc6cdcdb43b8f6e32362
  17. Peki AIOBOOT kullanarak bootloader kurulumu yaptığınızda Ventoy u nasıl kullanabiliyorsunuz. Ventoy un son sürümlerindeki koruma nedeni ile Ventoy başlamıyor bildiğim kadarıyla. Ya da Ventoy un eski sürümlerini mi kullanıyorsunuz.
  18. Yanlışlıkla konuyu göndermişim. İçeriği düzenleyemediğim için ek olarak yazıyorum. Dediğim gibi ilk ileti de bahsedilen yukarıda resmini de paylaştığım ayarları yapmış ama çözüme ulaşamamıştım. Sonrasında temiz format da atmıştım ama maalesef sorun düzelmemişti. Son olarak hizmetler kısmını karıştırırken aşağıdaki resimde işaretli ayarın başlangıç türünün "elle" olduğunu görmüş onu "otomatik" yapmıştım ve sorun düzelmişti. Hatta deneme amaçlı bir kaç gün kullandım tamam sorun kalmadı dedim. Fakat iş dolayısıyla 1 hafta kadar bilgisayarı açmadım. Daha sonra açtığımda yine aynı sorunla karşılaştım. Bu sefer ilkinde çözüme ulaştığımı düşündüğüm ayarda da sıkıntı yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Son olarak bilgisayarı ilk açtığımda wi-fi kapalı geliyor fakat ilginç bir şekilde ilk yeniden başlatmadan sonra hiçbir şey yapmama gerek kalmadan otomatik wi-fi açıp bağlanıyor. Şu an wi-fi'ye bağlanabilmek için bilgisayarı açıp yeniden başlatıp interneti öyle kullanıyorum.
  19. Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi laptopun ilk açılışında wi-fi'ın aşağıdaki resimde olduğu gibi kapalı gelmesi. Açmaya çalıştığımda ise bir türlü açamıyorum. Daha önce de bu sorunu yaşamış internetten biraz çözüme bakınmıştım. Driver güncelleme, aygıt yöneticisinden wi-fi ayarlarında güç yönetiminden "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın.
  20. Teşekkürler mephistooo2 üstadım. Ellerine sağlık. Ben de sorunsuz bir şekilde güncelleme işlemini yaptım.
  21. Kullandığım dizini tamamen silip sıfırdan arşivden çıkararak tekrar deniyorum ama yine aynı sonuçla karşılaşıyorum. Benim sistemde sıkıntı olabilir diye yine sizin hazırladığınız taşınabilir Windows 10.vhdx dosyası ile bilgisayarı boot edip o sistem üzerinden denedim fakat sonuç değişmedi.
  22. Mephistooo2 hocam Grub2FM güncellerken sorun yaşıyorum. Güncelleme yaparken "Dizin boş değil" şeklinde uyarı verip işlemi tamamlıyor fakat sonrasında Grub2FM'ın olduğu bölümü tamamen silmiş ama yeni dosyaları kopyalamamış oluyor. Belirttiğim sorun R3'te daha öncesinde böyle bir sorun yaşamamıştım. Diski MBR olarak kullanıyorum.
×
×
  • Create New...